به مناسبت ۲۵ نوامبر، روز جهانی منع خشونت علیه زنان، کانون نویسندگان ایران با صدور بیانیهای میگوید: «عناصر واپسگرای فرهنگی و مذهبی و سنتی» در ایران، زنستیزی را به «ابعادی تازه و فاجعهآمیز» رساندهاند. در حالی که در اکثر کشورهای جهان، گستردگی خشونتهای خانگی علیه زنان گوشزد میشود، در ایران زنستیزی حکومت نخستین عامل خشونت علیه زنان عنوان میشود.
حضور «حجاببانان» در مترو تهران و تهدید دائمی آنان نوعی اعمال خشونت روحی علیه زنان است که گهگاه به خشونت فیزیکی هم میکشد
کانون نویسندگان ایران گوشزد میکند که روز بیست و پنجم نوامبر به یاد «کشته شدن خواهران مبارز میرابال به دست دیکتاتور دومنیکن در سال ١٩۶٠»، روز جهانی منع خشونت علیه زنان نامیده شده است. این سه خواهر به دستور رافائل تروخیو، دیکتاتور وقت جمهوری دومینیکن به قتل رسیدند.
بیانیۀ کانون نویسندگان با اشاره به تداوم خشونت علیه زنان در طول تاریخ مینویسد که با استقرار حکومت اسلامی در ایران علاوه بر حجاب اجباری، مجوز برای «خشونتهای خانگی، کودکهمسری، قتلهای ناموسی و اسیدپاشی» نیز صادر شد.
با اینحال «جنبش مقاومت و آزادیخواهی زنان که پس از استقرار حاکمیت اسلامی نخستین گام علنی خود را با اعتراض به حجاب اجباری در هفدهم اسفندماه ۵۷ برداشته بود، از آن پس بارها به شکلهای گوناگون قد علم کرد تا سرانجام در پی قتل حکومتی مهسا (ژینا) امینی شعلهور شد و در اندکزمانی به شکل جنبشی عمومی درآمد.»
کانون نویسندگان مینویسد که افزایش اعدام و سرکوب و «بازداشتهای گسترده بهویژه از میان زنان، نویسندگان، هنرمندان و روزنامهنگاران» و همچنین بهرهگیری رژیم از حربههای قدیمی تجاوز و خشونت در زندان و خیابان یا حتی مسمومسازی در مدارس یا دیوانهانگاریها و خودکشیسازیها، باعث شده جنبش مردم ایران عمق و گسترهی بیشتری بیابد.
فرانسه: ۱۱٨ زن به دست مردانشان کشته شدهاند
در فرانسه، چندین انجمن و اتحادیه برای راهپیمایی در بعدازظهر امروز – شنبه ۴ آذر – فراخوان دادهاند. رئیسجمهوری امانوئل ماکرون نیز گفت که خشونت علیه زنان را نباید به عنوان «یک پدیدۀ محتوم» پذیرفت، بلکه باید به هرترتیب به آن پایان داد. ماکرون گفت: «طی سال جاری، اسامی ۲۴۴هزار نفر به عنوان قربانیان خشونتهای زناشویی توسط پلیس فرانسه ثبت شده است. این رقم نسبت به سال ۲٠۱۷ دو برابر شده، هرچند که این افزایش گواه آزادتر شدن کلام زنان و اطمینان بیشتر آنان برای طرح شکایت نیز هست. اما در هرصورت نباید فراموش کنیم که در سال گذشته، ۱۱٨ زن در چارچوب خشونتهای خانگی به دست شوهران و مردانشان کشته شدهاند.»