خانه / اخبار مهم روز / بریتانیا دیپلمات ارشد ایران را در اعتراض به طرح ترور دو مجری ایران‌اینترنشنال احضار کرد

بریتانیا دیپلمات ارشد ایران را در اعتراض به طرح ترور دو مجری ایران‌اینترنشنال احضار کرد

روزنامه تلگراف گزارش داد وزیر خارجه بریتانیا روز جمعه بلندپایه‌ترین دیپلمات جمهوری اسلامی در این کشور را در ارتباط با افشای توطئه قتل فرداد فرحزاد، مجری ایران‌اینترنشنال، و سیما ثابت مجری پیشین این شبکه، احضار کرد و تاکید کرد «چنین تهدیدهایی تحمل نخواهد شد.»

تلگراف به نقل از مقام‌های دولت‌ بریتانیا گزارش داد از آغاز سال ۲۰۲۲، حکومت ایران بیش از ۱۵ تهدید یا توطئه جدی علیه روزنامه‌نگاران بریتانیایی یا ساکن بریتانیا انجام داده است.

کامرون گفت «شواهد بیشتری» از «تهدیدهای غیرقابل پذیرشی که رژیم ایران علیه روزنامه‌نگاران در بریتانیا ایجاد می‌کند» وجود دارد.

این اولین مصاحبه کامرون با یک روزنامه از زمان آغاز کارش به عنوان وزیر خارجه بریتانیا است. کامرون پیش از این مصاحبه، به فرانسه، ایتالیا، اردن و مصر سفر کرده بود که طی آنها تهدیدهای جمهوری اسلامی نیز مورد بررسی قرار گرفته بود.

وزیر خارجه بریتانیا حماس، حزب‌الله و حوثی‌ها را نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی خواند که در نقاط مختلف جهان «سطحی به شدت بالا» از «خطر و ناامنی» را ایجاد می‌کنند.

او تاکید کرد بریتانیا برای تعیین اقدام‌های بازدارنده قوی، در این زمینه با متحدان خود همکاری خواهد کرد.

آی‌تی‌وی چهارشنبه ۲۹ آذر گزارش داد جاسوس‌های سپاه در اکتبر ۲۰۲۲ به یک قاچاقچی انسان پیشنهاد دادند در ازای ۲۰۰ هزار دلار فرداد فرحزاد، مجری ایران‌اینترنشنال و سیما ثابت، مجری پیشین این شبکه را بکشد اما فرد اجیر شده که یک جاسوس دوجانبه بود، این توطئه را افشا کرد.

طبق گزارش آی‌تی‌وی، قرار بود در پاییز گذشته مقابل دفتر ایران‌اینترنشنال در لندن یک خودروی بمب‌گذاری شده منفجر شود، اما به دلیل حضور نیروهای امنیتی در اطراف ساختمان این شبکه، این نقشه تغییر کرد و نقشه قتل فرداد فرحزاد و سیما ثابت جایگزین آن شد.

فرد اجیر شده در پاسخ به پرسش‌هایی که آی‌تی‌وی از او پرسیده بود گفت ماموران سپاه گفتند باید با کشتن این مجری‌ها به کسانی که می‌خواهند در این شبکه جایگزین آنها شوند، «درس عبرت» داده شود.

تهدید جمهوری اسلامی، یکی از پنج بحران مهم جهان

وزیر خارجه بریتانیا در مصاحبه با تلگراف تهدید جمهوری اسلامی را یکی از پنج «بحران» چشمگیری خواند که در کنار جنگ روسیه علیه اوکراین، درگیری‌های خاورمیانه، تروریسم و تغییرات اقلیمی، «شرایط بسیار سختی را در جهان ایجاد کرده است.»

کامرون گفت: جمهوری اسلامی کاملا یک نفوذ مخرب در منطقه و جهان دارد و در این شکی نیست. حوثی‌ها، حزب‌الله لبنان و شبه‌نظامیان عراق به حمله به پایگاه‌ها و نیروهای بریتانیا و آمریکا ادامه می‌دهند.

او افزود: در مقایسه با سال‌ها و دهه‌های گذشته، سطح خطر و ناامنی در جهان به شدت بالا رفته و تهدید ایران بخشی از این تصویر است.

وزیر خارجه بریتانیا از حمله‌های حوثی‌ها در دریای سرخ به شدت ابراز نگرانی کرد و گفت آزادی کشتیرانی و امنیت دریانوردی برای بریتانیا و همه کشورهای جهان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است.