خانه / اخبار مهم روز / اخطار صریح بریتانیا به ایران: روند افزایش تنش را تحمل نخواهیم کرد

اخطار صریح بریتانیا به ایران: روند افزایش تنش را تحمل نخواهیم کرد

در حالی که حملات مکرر حوثی‌های یمن به کشتی‌ها، نگرانی زیادی را در سطح بین‌المللی برانگیخته، وزیر امور خارجۀ بریتانیا با اشاره به نفوذ و تأثیر مضر ایران در منطقه و در جهان، اخطار داد که روند افزایش تنش به هیچوجه تحمل نخواهد شد.دیوید کامرون در گفتگویی با نشریۀ ساندی تلگراف که روز یکشنبه سوم دی منتشر شد از فعالیت‌های «زیانبار» ایران ابراز نگرانی کرد و موارد نگرانی را چنین برشمرد: «حوثی‌ها، حزب‌الله، شبه‌نظامیان عراق که توسط ایران پشتیبانی می‌شوند و به پایگاه‌های نظامی انگلیسی و آمریکایی حمله می‌کنند و البته حماس‌…»دیوید کامرون افزود که باید به ایران «پیامی فوق‌العاده روشن داد مبنی بر اینکه این تنش‌افزایی‌ها تحمل نخواهد شد.»

او متعهد شد که بریتانیا با متحدان خود برای «ایجاد مجموعه‌ای از اقدامات بازدارنده واقعاً قوی» علیه تهران همکاری خواهد کرد، اما درباره جزئیات این اقدامات احتمالی توضیح نداد.

دیوید کامرون این مطلب را روز شنبه دوم دی در گفت‌وگو با روزنامه «ساندی تلگراف»، ویژه‌نامه آخر هفته روزنامه «تلگراف» چاپ بریتانیا، اعلام کرد و افزود که «خطر و ناامنی در جهان در مقایسه با سال‌ها و دهه‌های گذشته در سطح فوق‌العاده‌ای قرار گرفته و تهدید ایران بخشی از این تصویر کلی است.»هم‌زمان با تحریکات منطقه‌ای جمهوری اسلامی و گروه‌های تحت حمایت آن پس از آغاز جنگ غزه، در هفته‌های گذشته آمریکا و بریتانیا شمار دیگری از نیروی قدس سپاه پاسداران، گروه افراطی حماس و جهاد اسلامی را در فهرست تحریم‌های خود قرار دادند.

دیوید کامرون، نخست‌وزیر سابق بریتانیا که از ماه گذشته بار دیگر به عنوان وزیر امور خارجه به عرصه سیاست این کشور بازگشته است، در گفت‌وگو با ساندی تلگراف هم‌چنین گفت در این که «نفوذ ایران در منطقه و جهان یک نفوذ کاملاً بدخیم است، شکی نیست.»

این گفت‌وگو روزی منتشر شد که یک کشتی حامل محصولات شیمیایی در سواحل هند هدف حمله قرار گرفت.

وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، در بیانیه‌ای اعلام کرد که یک پهپاد از خاک ایران به این کشتی شلیک شده بود.ایران در سال‌های گذشته متهم شده بود که به کشتی‌های تجاری حمله کرده، اما این نخستین بار است که از زمان آغاز جنگ غزه در ۱۵ مهر امسال آمریکا مستقیما تهران را به حمله به کشتی‌های تجاری متهم می‌کند.

هشدار روز شنبه وزیر خارجه بریتانیا درباره نقش ایران در ناآرامی‌های منطقه و جهان در واقع بازتاب اتهامات ایالات متحده مبنی بر دست داشتن ایران در حملات شبه‌نظامیان حوثی به کشتی‌های تجاری، ارائه پهپاد، موشک و اطلاعات تاکتیکی است.

دیوید کامرون که هفته گذشته به خاورمیانه سفر کرده بود در دیدار با همتای مصری خود علاوه بر جنگ اسرائیل در غزه درباره وضعیت ناآرام دریای سرخ گفت‌وگو و تهران را به کمک به گروه‌های نیابتی و شبه‌نظامی مختلف در منطقه متهم کرده بود.

شبه‌نظامیان حوثی یمنی از چند هفته پس از حمله گروه افراطی حماس به اسرائیل که به اعلان جنگ ارتش اسرائیل علیه این گروه در غزه منجر شد، کشتی‌رانی در آب‌های دریای آزاد به‌ویژه در تنگه باب‌المندب و دریای سرخ را با تهدید روبه‌رو کرده‌اند.

حوثی‌های مورد حمایت ایران تا حال یک کشتی را ربوده و درصدد تسلط بر شمار دیگری از کشتی‌های اروپایی و ژاپنی برآمد‌ه‌اند، اما تاکنون ناکام شده‌اند.شب گذشته آمریکا مستقیماً ایران را مسئول حملۀ پهپادی به کشتی‌های تجاری دانست.دیوید کامرون به نوبۀ خود گفت که لندن در جهت «مجموعه‌ای از اقدامات بازدارندۀ محکم علیه ایران» با متحدانش همکاری خواهد کرد. او تأکید کرد که «انجام این کار بسیار مهم است» و سپس افزود: «سطح خطر و ناامنی در جهان نسبت به سال‌ها و دهه‌های گذشته به شدت افزایش یافته و خطر ایران بخشی از این چشم‌انداز است.»

بریتانیا یکی از تشکیل‌دهندگان اتحادی است که به تازگی عملیات «نگهبان رفاه» (Prosperity Guardian) نام گرفته و هدف آن پایان دادن به حملات حوثی‌ها علیه کشتی‌هاست.

ده روز قبل، بریتانیا تحریم‌های تازه‌ای علیه شماری از مسئولان جمهوری اسلامی وضع کرد. بر این اساس، اسماعیل قاآنی فرمانده نیروی قدس و ۶ تن دیگر از فرماندهان ارشد سپاه به دلیل همکاری با حماس و جهاد اسلامی فلسطین تحت تحریم قرار گرفتند.

نشریۀ ساندی تلگراف از وزیر امور خارجۀ بریتانیا پرسیده است که آیا امکان دارد لندن اقدامات دیگری علیه جمهوری اسلامی انجام دهد؟ اما آقای کامرون پاسخ روشنی به این سؤال نداده و فقط گفته است که این موضوعی نیست که در سطح عمومی (رسانه‌ای) مطرح شود.

با اینحال دیوید کامرون بار دیگر تأکید کرد که «لندن مایل است اخطاری صریح به حوثی‌ها و حامیان ایرانی آنها بدهد: ما ادامۀ حمله به کشتی‌ها را تحمل نخواهیم کرد.»