خانه / اخبار مهم روز / بیلان سیاه جمهوری اسلامی ایران : نظامی مرکب از نازیسم و مافیا’

بیلان سیاه جمهوری اسلامی ایران : نظامی مرکب از نازیسم و مافیا’


امانوئل رضوی، روزنامه‌نگار، نویسنده و کارشناس مسائل خاورمیانه به مناسبت انتشار کتاب جدید خود در فرانسه (“چهرۀ پنهان ملاها : بیلان سیاه جمهوری اسلامی ایران”*) کوشیده در مصاحبه با تارنمای فرانسوی رادیو بین‌المللی فرانسه، “پرده از ساحت مافیایی و جنایتکارانۀ رژیم تهران بردارد” و در این چارچوب صفحاتی را نیز به اقتصاد موازی در ایران اختصاص داده که به گفتۀ او بر قاچاق اسلحه و مواد مخدر، قاچاق زنان و پولشویی مبتنی است و در آنها علاوه بر رهبران جمهوری اسلامی “مزدوران” آنان نیز دست دارند.

ولایت فقیه و اخوان‌المسلمین

امانوئل رضوی کتاب خود را نتیجۀ تحقیقی دانسته که با خیزش اخیر زنان در ایران آغاز شد و اطلاعاتی که پس از برآمدن این خیزش، همکاران بریده از سپاه پاسداران و بیت علی خامنه‌ای به او منتقل کرده‌اند. امانوئل رضوی تصریح کرده است که او صحت این اطلاعات را چشم و گوش بسته نپذیرفته است، بلکه همۀ آنها را به یاری کارشناسان به ویژه کارشناسان امور اطلاعاتی مورد سنجش و راستی‌آزمایی قرار داده است.

نویسنده در بخش های نخستین کتاب که به علل و منابع انقلاب اسلامی اختصاص دارد یادآور شده است که منشاء انقلاب ایران هر چه باشد فکر حکومت اسلامی یا ولایت فقیه، در اصل متعلق به اخوان المسلمین و مشخصاً ناشی از تلقی سید قطب از شریعت اسلامی است و خمینی تحت تاثیر نواب صفوی، از پیروان مهم اخوان‌المسلمین در ایران در سال‌های ١٣٣٠، با این فکر آشنا شد و آن را پذیرفت.

امانوئل رضوی در ادامه افزوده است : تصادفی نیست که اخوان المسلمین اولین گروه اسلامگرایی بود که تأسیس حکومت اسلامی را توسط خمینی به رسمیت شناخت و تبریک گفت و ۴۵ سال پس از تأسیس این حکومت، نظام اسلامی ایران در کنار حمایت از حزب‌الله لبنان یا حوثی‌های یمن از حامیان اصلی حماس به شمار می‌رود و از حملۀ هفتم اکتبر آن نیز حمایت می‌کند.

ولایت فقیه، سپاه پاسداران، نازیسم و مافیا

با این حال، امانوئل رضوی کتاب خود را با این ملاحظه آغاز می‌کند که حکومت اسلامی یا حکومت فقها آمیخته‌ای از رژیم نازی و مافیای ” خانوادۀ کورلئونه” است که در آن سپاه پاسداران با کنترل حدود شصت درصد اقتصاد ایران نقش کلیدی ایفاء می‌کند. این نقش کلیدی به گفتۀ امانوئل رضوی فقط به حوزۀ اقتصاد محدود نمی‌شود. سپاه پاسداران، به گفتۀ نویسندۀ کتاب، ساماندهندۀ اصلی قاچاق اسلحه، قاچاق مواد مخدر، قاچاق انسان، قاچاق زن، فحشاء و از جمله تن‌فروشی کودکان است.

سپاه پاسداران، به گفتۀ امانوئل رضوی، جهت پولشویی در کازینوهای جزایر موناکو و قبرس و کشورهای آسیایی سرمایه‌گذاری و شبکۀ گسترده‌ای از صرافی‌ها را در ترکیه… دایر کرده است. امانوئل رضوی سپس، به نقل از محسن سازگارا، سپاه پاسداران را به یک “اختاپوس مافیایی” تشبیه کرده است.

سپاه پاسداران و دیپلماسی تروریسم

امانوئل رضوی در مصاحبۀ خود با تارنمای فرانسوی “ار‌اف‌ای” همچنین به نقش سپاه پاسداران در دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران نیز اشاره کرده و سپس با استناد به اظهارات منابع اطلاعاتی و مأموران نفوذی در سپاه پاسداران گفته است که این بازوی مسلح جمهوری اسلامی در اصل مجری دیپلماسی تروریسم و دیپلماسی گروگانگیری است. به این معنا که هر بار رژیم جمهوری اسلامی ایران وارد مذاکره با غرب می‌شود و در این مذاکرات غرب به امیال و اهداف رژیم اسلامی تمکین نمی‌کند، سپاه پاسداران به ویژه از طریق نیروی قدس به تهدید و گروگانگیری روی می‌آورد. در چنین حالتی، به گفتۀ امانوئل رضوی، سپاه پاسداران منظماً تهدیدهایی نظیر گروگانگیری، قتل‌های هدفدار در خاک اروپا و یا عملیات تروریستی گسترده علیه منافع غرب را به اجرا می‌گذارد. نویسندۀ کتاب سپس تصریح کرده است که رژیم اسلامی ایران این دیپلماسی ترور را به یاری شبه نظامیان نیابتی خود به کار می‌گیرد.

تغییرات اجتناب‌ناپذیر

امانوئل رضوی در جای دیگری از مصاحبه‌اش با تارنمای فرانسوی “اراف‌ای” به نقل از مقامات اسرائیل گفته است که اگر این کشور در حال حاضر به برخورد مستقیم با تهدیدهای جمهوری اسلامی روی نمی‌آورد به این دلیل است که هم اکنون اسرائیل در جبهه‌های مختلف و در نبرد با نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی ایران از سوریه تا لبنان، یمن و غزه، در جنگ است و باصطلاح دستش زیر سنگ است. اما، این به آن معنا نیست که رویارویی مستقیم با جمهوری اسلامی ایران رُخ نخواهد داد، هر چند نبرد جاری میان اسرائیل و جمهوری اسلامی ایران هم‌اکنون به طور نامتقارن جریان دارد.

به عنوان نتیجه‌گیری، امانوئل رضوی در پایان مصاحبۀ خود گفته است که رژیم ایران امروز حقیقتاً ضعیف شده است. کسانی در داخل رژیم ایران و سرویس‌های امنیتی این کشور به خوبی از این ضعف و تهدیدهای جدّی و بی‌سابقه‌ای که حکومت فقها با آنها روبرو است، به خوبی آگاه هستند. به گفتۀ امانوئل رضوی، تغییرات بزرگی در ایران اجتناب‌ناپذیرند و دیر یا زود به وقوع خواهند پیوست.