ایالات متحده از تعیین جایزه تا سقف ۱۰ میلیون دلار برای کسانی که اطلاعاتی درباره علیرضا شفیعینسب، هکر ایرانی مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارائه دهند، خبر داد.
بر اساس این بیانیه که در سایت برنامه «پاداش برای عدالت» وابسته به سرویس امنیت دیپلماتیک وزارت خارجه آمریکا منتشر شده، آقای شفیعینسب بین سالهای ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۱ در استخدام شرکت «محک رایان افزار» بوده و به نیابت از سپاه پاسداران، که در لیست گروههای تروریستی آمریکا است، اقدامات «مخرب سایبری» علیه نهادهای آمریکایی انجام داده است.
این گزارش از کسانی که اطلاعاتی درباره محل زندگی، فعالیتهای مخرب و دیگر موضوعات مربوط به این هکر ایرانی دارند، دعوت کرده که اطلاعات خود را تحویل نهادهای آمریکایی دهند و این اقدام میتواند تا ۱۰ میلیون دلار برای آنها پاداش به همراه داشته باشد.
آمریکا همچنین علیه این فرد به دلیل مشارکت در حملات سایبری هماهنگ و چندساله سپاه به بیش از ۱۲ شرکت آمریکایی و تلاش برای نفوذ به سیستمهای کامپیوتری وزارتخانههای خارجه و خزانهداری ایالات متحده آمریکا، اعلام جرم کرده است.
وزارت خارجه ایالات متحده بهمنماه سال ۱۴۰۰ برای دریافت اطلاعاتی درباره دو شهروند ایرانی که مظنون به انجام اقدامات هکری برای اثرگذاری بر آخرین انتخابات ریاستجمهوری آمریکا بودند، جایزه نقدی ۱۰ میلیون دلاری تعیین کرده بود.
در آن زمان اعلام شد سید محمد حسین موسی کاظمی ۲۴ ساله و سجاد کاشیان ۲۷ ساله هر دو ساکن ایران هستند.نهادها و دولتهای غربی در سالهای اخیر بارها درباره هکرهای وابسته به جمهوری اسلامی و اقدامات آنها هشدار دادهاند.
اردببهشت ماه امسال شرکت مایکروسافت خبر داد که هکرهای تحت حمایت ایران در حال سرعت بخشیدن به عملیات «نفوذ سایبری» خود و گسترش فعالیتهای «دروغپراکنی» و انتشار «اخبار ساختگی» هستند.
همین شرکت هفته گذشته اعلام کرد کشورهای دشمن آمریکا، به خصوص ایران و کره شمالی استفاده از هوش مصنوعی مولد برای سازماندهی و یا اجرای حملات سایبری را آغاز کردهاند.
وزارت بازرگانی آمریکا ۵ بهمن امسال با انتشار بیانیهای اعلام کرد که برای دریافت اطلاعات معتبر درباره حسین هاتفی اردکانی، بازرگان ایرانی که به تولید پهپادهای مورد استفاده روسیه در جنگ اوکراین کمک میکند، تا ۱۵ میلیون دلار جایزه تعیین کرده است.
در همین زمینه، برنامه «پاداش برای عدالت» نیز گفته است که حسین هاتفی اردکانی در همکاری با سپاه پاسداران برای دستیابی و تأمین فناوری پیچیده مورد نیاز جهت «تولید تسلیحات و فروش آن با این نهاد همکاری کرده است.»