خانه / اخبار مهم روز / بلاگر فرزندآوری حامی حکومت به عمان مهاجرت کرد

بلاگر فرزندآوری حامی حکومت به عمان مهاجرت کرد

روزنامه فرهیختگان خبر داد زهرا صادقی، بلاگر و مبلغ فرزندآوری که خود صاحب ۱۰ فرزند است و ایران را بهشت توصیف می‌کرد، به عمان مهاجرت کرده است.

فرهیختگان روز شنبه ۱۹ اسفند در مطلبی اشاره کرد که پیش‌تر حضور این زن مروج فرزندآوری در صداوسیمای جمهوری اسلامی و رسانه‌های مکتوب وابسته به حکومت مورد انتقاد «دلسوزان» قرار گرفته بود اما به آن توجهی نشد.

به گفته این روزنامه، حالا که این خانواده پر سر و صدا از ایران رفته است باید یک‌بار دیگر از «نسبت جامعه امروزی با بلاگرها به‌خصوص بلاگرهای ایدئولوژیک و مروج سیاست‌های نظام» حرف زده شود.

زهرا صادقی چند ماه پیش به بهانه کار همسر، همراه با خانواده‌اش ایران را ترک کرد و راهی عمان شد تا به گفته فرهیختگان، بچه‌هایی را که مصداق ازدیاد جمعیت ایرانی و شیعه بودند بین جمعیت یک کشور دیگر بزرگ کند.

این روزنامه در بخشی از این گزارش نوشت: «اگرچه مادر بچه‌ها که هنوز بلاگری را رها نکرده می‌گوید یک روز برمی‌گردیم اما اگر سری به نظرات پستش درباره مهاجرت بزنید، خیل هواداران شوکه‌شده را می‌بینید.»

زهرا صادقی پیش‌تر در راستای تبلیغ فرزندآوری گفته بود: «ایران بهشت است … هنر این است که در نداری، فرزند بیاوری و بزرگ کنی … ما برای خدمت به کشور و دین فرزند زیاد می‌آوریم.»

این شعارها و تلاش برای تشویق ایرانیان به فرزندآوری، از سوی مقام‌های جمهوری اسلامی و ائمه جمعه نیز بیان شده و می‌شود.

محمدمهدی حسینی‌ همدانی، نماینده علی خامنه‌ای در استان البرز، تیر امسال گفته بود فرزندآوری فقط در زمان رفاه نیست و کسانی که تشویق به سقط جنین می‌کنند «در مسیر نسل‌کشی» قرار دارند.

علیرضا اولیایی‌منش، معاون دانشگاه علوم پزشکی تهران، اردیبهشت امسال با اشاره به قانون افزایش جمعیت گفته بود داشتن حداقل چهار فرزند برای هر خانواده ایرانی مدنظر است و اگر آرامش روانی برقرار شود، مادران ایرانی دوست دارند فرزند بیشتری داشته باشند.

با وجود این تاکیدها،‌ اواخر آذر امسال کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل متحد (آنکتاد)، رشد جمعیت ایران را در سال گذشته میلادی کمتر از متوسط جهانی برآورد و اعلام کرد در سال ۲۰۲۲ جمعیت ایران تنها ۰/۷۱ درصد رشد کرده و به ۸۹ میلیون نفر رسیده است.

بر اساس این گزارش، جمعیت ایران طی سال‌های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۲ به‌طور متوسط ۰/۹ درصد رشد سالانه داشته است.

آنکتاد پیش‌بینی کرد طی سال‌های ۲۰۲۲ تا ۲۰۵۰ رشد جمعیت ایران باز هم کمتر شود و به ۰/۴ درصد در سال برسد.

مسوولان و مقام‌های جمهوری اسلامی در سال‌های اخیر بارها درباره پیری جمعیت ایران و کاهش نرخ زاد و ولد هشدار داده و گفته‌اند با روند فعلی رشد جمعیت، دو دهه دیگر به ازای هر پنج سالمند، یک کودک وجود خواهد داشت.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی سال ۱۴۰۰ قانون جوانی جمعیت و حمایت از خانواده را تصویب کردند.

پیش از آن علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، بارها خواهان اجرای طرح‌هایی برای افزایش جمعیت ایران شده بود.

سال ۱۴۰۰ ایران‌اینترنشنال بررسی‌هایی انجام داد که بر اساس نتایج آن تمایل به فرزندآوری در ایران رو به کاهش بوده و ۷۰ درصد از مردم با سیاست‌های جمعیتی حکومت مخالف هستند.

نتایج نظرسنجی ایسپا در بهمن همان سال نشان می‌داد ۲۸ درصد از مردم، داشتن فرزند را باعث خوشبختی زوج‌ها نمی‌دانند و ۱۲ درصد جمعیت هم اعتقادی به داشتن فرزند ندارند.

در سال‌های گذشته گزارش‌هایی از تاثیر مشکلات اقتصادی و معیشتی بر کاهش علاقه‌مندی ایرانیان به فرزندآوری یا داشتن فرزندان زیاد منتشر شده است.