سازمان فتح جمهوری اسلامی را به تلاش برای ایجاد هرج و مرج در کرانه باختری متهم کرد. این سازمان که کنترل این منطقه را در دست دارد گفت، اجازه سوءاستفاده از “آرمان”های فلسطینی را نمیدهد و با هر “مداخله خارجی” مقابله میکند.فتح که کنترل تشکیلات خودگردان فلسطین را در دست دارد، روز چهارشنبه ۱۵ فروردین با انتشار بیانیهای اعلام کرد که اجازه نمیدهد «آرمان مقدس ما و خون مردم ما مورد بهرهبرداری قرار گیرد».به گزارش خبرگزاری رویترز، این سازمان گفت، اجازه نمیدهد “آرمان مقدس” و “خون فلسطینیها مورد سوءاستفاده” قرار گیرد.در بیانیه فتح آمده است که با “هرگونه مداخله خارجی” که با هدف “تضعیف نیروهای امنیتی یا نهادهای ملی” صورت گیرد مقابله خواهد شد.
جمهوری اسلامی هنوز واکنشی نسبت به این بیانیه نشان نداده است. اسرائیل ایران را به حمایت از گروههای افراطی مانند حماس در نوار غزه متهم میکند و میگوید، حماس در کرانه باختری رود اردن نیز حضور دارد.
حکومت ایران حمایت از حماس را هیچگاه رد نکرده است.
یکی از سوالات مهم پس از پایان جنگ غزه این است که تشکیلات خودگردان فلسطینی به رهبری محمود عباس چه نقشی در نوار غزه بازی خواهد کرد.
تشکیلات خودگردان فلسطینی از شورای امنیت سازمان ملل متحد خواسته تا در ماه جاری به “عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل” رای دهد. در صورت پذیرفته شدن این عضویت فشار جهانی برای پذیرش راه حل دو کشوری از سوی اسرائیل افزایش مییابد.
تشکیلات خودگردان و حماس رقیب یکدیگرند. حماس تا زمان حمله هفتم اکتبر به اسرائیل کنترل نوار غزه را در دست داشته است. فتح کرانه باختری را کنترل میکند و از سوی جامعه جهانی حمایت میشود.
جمال نزال، عضو شورای انقلابی «فتح» بزرگترین گروه سازمان آزادیبخش فلسطین، نیز روز چهارشنبه پانزدهم فروردین، در مصاحبه با العربیه با بیان اینکه «دخالت ایران در وقایع فلسطین ویرانگر» گفت: «تهران تصمیم گرفته تا با آخرین قطره خون عربها با اسرائیل بجنگد.»
نزال که سخنگوی فتح نیز هست با اشاره به اینکه «گروههای جهاد و حماس عوامل نیابتی ایران در میان فلسطینیها هستند»، افزود: «مداخله ایران با اهداف خاص خوپ، هیج کمکی به اوضاع فلسطین نمیکند.»به گفته نزال، در برخی مناطق کرانه باختری مانند طولکرم نیز برخی هستههای وابسته به ایران وجود دارد.
امنیت اردن
جمال نزال درباره تظاهرات اخیر در اردن که بسیار جنجالی شده، تاکید کرد که «امنیت اردن برای فلسطینیها مقدس است و نمیخواهیم آسیبی به این کشور وارد شود.»
سخنگوی فتح حماس را به «بسیج خیابانهای اردن علیه مقامات اردن« متهم کرد و گفت: «آنچه در اردن اتفاق میافتد، راه را به روی برنامههای اسرائیل برای کوچاندن فلسطینیهای کرانه باختری باز میکند».
اردن از زمان حمله هفتم اکتبر یعنی آغاز جنگ حماس و اسرائیل تاکنون شاهد تظاهرات در همبستگی با نوار غزه بوده است.
دولت اردن اخیرا حماس را به تلاش برای ربودن خیابان از طریق این تظاهرات همبستگی با غزه متهم کرد.