
ایران طی دو سال گذشته فروش هر گونه تسلیحاتی از جمله پهپادها به روسیه برای بکارگیری آن در جنگ اوکراین را تکذیب میکرد. در مقابل اما اوکراین بهطور مکرر شواهدی شامل «اسناد و دلایل» را در ارتباط با استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی از نوع «شاهد» علیه نیروهای اوکراینی نشر کرد.
در ارتباط با آبراه بینالمللی دریای سرخ، که گروه حوثی مورد حمایت ایران در یمن به تهدیدات و حملات خود علیه کشتیهای تجاری و نظامی در آن ادامه میدهند و باعث ایجاد اختلال در کشتیرانی و تجارت جهانی شدهاند، غرب ایران را به پشتیبانی تسلیحاتی و آموزشی از این گروه شبهنظامی یمنی متهم میکند.
رهبران اتحادیه اروپا در آوریل گذشته پس از آنکه ایران حملات پهپادی و موشکی گستردهای را به اسرائیل انجام داد، با افزایش تحریمهای اعمال شده علیه این کشور موافقت کردند.
کشورهای اتحادیه اروپا توافق کردند ۱۰ شخص حقیقی و حقوقی در جمهوری اسلامی را به فهرست تحریمهای خود اضافه کنند.
خبرگزاری رویترز روز چهارشنبه دوم خرداد، این خبر را به نقل از «منابع آگاه» که خواستند نامشان فاش نشود، اعلام کرد.یکی از این منابع که خواستند نامشان فاش نشود، به رویترز گفت که این اقدام تحریمی اتحادیه اروپا در ارتباط با حضور نظامی ایران و اقدامات بیثباتکننده آن در خاورمیانه و منطقه دریای سرخ و علاوه بر آن پشتیبانی تهران از مسکو در جنگ علیه اوکراین، اتخاذ میشود.افزایش تحریمها در شرایطی انجام میشود که برخی از مسئولان اتحادیه اروپا پس از مرگ ابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی ایران، از این بابت ابراز تاسف کرده و تسلیت بودند. این موضوع، انتقادهای گسترده شماری از نمایندگان پارلمانهای اروپایی را به دنبال داشت.
هلیکوپتر حامل ابراهیم رئیسی و همراهانش روز یکشنبه در مناطق کوهستانی استان آذربایجان شرقی سقوط کرد.