در پی انتشار گزارشهایی مبنی بر تلاش آلمان و چند کشور اروپایی برای قرار دادن سپاه در فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا بر مبنای حکم دادگاهی در دوسلدورف، دفتر فرستاده ویژه دولت بایدن در امور مرتبط با ایران اعلام کرد که آمریکا در سراسر جهان از تلاشها برای تروریستی خواندن سپاه حمایت میکند.
خبرگزاری آلمان روز دوشنبه ۲۷ مه اعلام کرد که بنابر اطلاعاتی که از حاشیه اجلاس وزرای خارجه اتحادیه اروپا به دست آورده است، آلمان به همراه چند کشور دیگر اروپایی به دنبال قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروههای تروریستی اتحادیه اروپا بر پایه رای صادره از دادگاه عالی منطقهای دوسلدورف هستند.
در پی انتشار این خبر، ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده در پاسخ به پرسش خبرنگاران مبنی بر موضع آمریکا در این رابطه گفت: «سپاه پاسداران تهدیدی برای جهان به شمار میآید. ما قطعا از تلاشها جهت تعیین سپاه پاسداران به عنوان یک سازمان تروریستی حمایت و از تلاشهای مشابه در سراسر جهان پشتیبانی میکنیم.»
او افزود: «همانطور که میدانید ایالات متحده پیشتر سپاه پاسداران را در فهرست سازمانهای تروریستی قرار داده است. این سازمان به طرز وحشتناکی به ترویج تروریسم میپردازد و به باور ما، اقدامات سپاه بر تمامی جهان اثر میگذارد.»
دفتر فرستاده ویژه دولت بایدن در امور مرتبط با ایران با بازنشر این سخنان آقای پاتل در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما قطعا از تلاشها برای تروریستی خواندن سپاه در سراسر جهان حمایت میکنیم. سپاه پاسداران یک تهدید جهانی است.»ودانت پاتل، معاون سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، پنجشنبه ۱۰ خرداد سپاه را تهدیدی علیه جهان خواند و بر حمایت آمریکا از تلاشهای بینالمللی برای تروریست شناختن سپاه تاکید کرد. او سپاه را یک «حامی ترسناک برای تروریسم» خواند که تمام جهان را تحت تاثیر اقدامهایش قرار داده است.
نشریه آلمانی بیلت، روز دوشنبه ۲۷ مه در گزارشی به نقل از دیپلماتهای اتحادیه اروپا نوشت که دایره حقوقی شورای اتحادیه اروپا به درخواست هیات آلمانی و هیاتهای چند کشور دیگر پس از بررسی تایید کرده است که حکم صادره از جانب دادگاه دوسلدورف در دسامبر گذشته میتواند مبنای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمانهای تروریستی قرار گیرد.
دادگاه عالی منطقهای دوسلدورف در دسامبر سال ۲۰۲۳ بابک جی، ایرانی آلمانی تبار ۳۶ ساله را به اتهام توطئه برای انجام آتشسوزی و اقدام به آن به تحمل دو سال و ۹ ماه حبس محکوم کرد. آنالنا بائربوک، وزیر خارجه آلمان در آن زمان با انتشار متنی در شبکه اجتماعی ایکس، این حادثه را مرتبط با مقامات جمهوری اسلامی دانست. با این حال سرویسهای امنیتی آلمان سپاه پاسداران را مسبب این رویداد میدانستند.