دیوان عالی کشور حکم اعدام محمد خضرنژاد، روحانی اهل سنت بازداشت شده در اعتراضات ۱۴۰۲ در ایران را تایید کرد.
به گزارش هرانا، شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور به ریاست قاضی علی رازینی حکم اعدام و همچنین ۱۶ سال حبس محمد خضرنژاد را بابت اتهاماتی نظیر “افساد فی الأرض”، “اقدام علیه امنیت ملی از طریق لطمه وارد کردن به تمامیت یا استقلال کشور” و “تبلیغ علیه نظام” به تایید رساند.
این روحانی اهل سنت در جلسات دادرسی همواره به “بیأساس بودن” اتهاماتش تاکید داشته است.
خضرزاده در آبان ۱۴۰۱، پس از سخنرانی در مراسم خاکسپاری اسعد رحیمی از جانباختگان اعتراضات سراسری همراه فرزندش با ضرب و شتم نیروهای امنیتی بازداشت شد.
نجف زاده، قاضی پرونده این روحانی اهل سنت به اعترافات اجباری اخذ شده از متهم در دوران بازجویی مبنی بر مواردی همچون “لیدری اعتراضات بوکان و ارتباط داشتن با گروه های مخالف نظام” استناد کرده که حکم اعدام را در پی داشته است.
محاکمه غیابی ماموستا محمد خضرنژاد توسط ویدئوکال
در روزهای منتهی به ۲۰ بهمن ۱۴۰۲ محاکمه ماموستا محمد خضرنژاد توسط شعبه سوم دادگاه انقلاب ارومیه به ریاست قاضی رضا نجفزاده برگزار شد. اتهامات وی «افسادفی الارض» و «لطمه زدن به تمامیت یا استقلال کشور» میباشد. ماموستا بوکانی در دروان بازجویی و محاکمه از داشتن حق وکیل انتخابی محروم بوده است. دادگاه وی نیز به صورت غیابی و با ویدئو کنفرانس برگزار شده بود. وی از ۱۹ ماه پیش تا کنون بدون یک روز مرخصی در بازداشت بسر میبرد.
زندانی سیاسی ماموستا محمد خضرنژاد در دوران بازجویی به شدت شکنجه شده بود. به طوری که پس از انتقال به زندان ارومیه آثار شکنجه بر روی بدن وی قابل مشاهده بود.
زندانی سیاسی ماموستا محمد خضرنژاد در کلیه مراحل دادگاه اتهامات انتسابی را رد کرده و اعلام کرده همه اعترافات اجباری و تحت شکنجه بوده است.
در پایان حکم دادگاه وی بابت اتهام «افساد فیالارض» به اعدام و از بابت اتهام «لطمه وارد کردن به تمامیت یا استقلال کشور» به ۱۵ سال حبس و از بابت و «تبلیغ علیه نظام» به ۱ سال حبس تعزیری محکوم شده است.
بازداشت به علت اعتراض به کشتار
این روحانی کرد بیش از یک سال است که تحت شکنجههای روحی و فیزیکی قرار دارد. این اقدام ماموران وزارت اطلاعات به منظور کسب اعترافات اجباری بوده است.
بازداشت ماموستا محمد خضرنژاد پس از شرکت وی در مراسم زنده یاد اسعد رحیمی از جانباختگان اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ بوده است. وی در این مراسم در مسجد افتخاری بوکان سخنرانی کرده و ضمن محکوم کردن کشتار مردم معترض سران حکومت را مورد انتقاد قرار داده بود. وی همچنین از امضا کنندگان بیانیه ۲۶۶ روحانی اهل سنت کردستان در حمایت از اعتراضات سراسری ۱۴۰۱ میباشد.