خانه / اخبار مهم روز / آمریکا با استقبال از اقدام کانادا، سپاه را خطری برای کل جهان نامید

آمریکا با استقبال از اقدام کانادا، سپاه را خطری برای کل جهان نامید

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز پنج‌شنبه ۳۱ خرداد با استقبال از اقدام دولت کانادا برای قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی، «تروریسم و توطئه‌های مرگبار» سپاه را خطری برای کل جهان دانست.

او در جمع خبرنگاران گفت که دولت بایدن از اقدام مشابه سایر کشورها در تروریست اعلام کردن سپاه پاسداران حمایت می‌کند.

دولت کانادا روز چهارشنبه ۳۰ خرداد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در فهرست گروه‌های تروریستی خود قرار داد.

دومینیک لوبلان، وزیر امنیت عمومی کانادا در نشست خبری اعلام این تصمیم با اشاره به نقض مکرر حقوق بشر در داخل و خارج از ایران و همچنین برهم زدن نظم و قوانین بین‌المللی از سوی جمهوری اسلامی گفت: «این اقدام حامل این پیام قدرتمند است که کانادا از تمام ابزارهای در اختیار خود برای مبارزه با ماهیت تروریستی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی استفاده خواهد کرد.»

بسیاری از چهره‌های سیاسی مخالف جمهوری اسلامی و فعالان مدافع حقوق بشر با استقبال از اقدام کانادا، از دیگر کشورها از جمله کشورهای عضو اتحادیه اروپا، بریتانیا و استرالیا خواستند که با پیروی از آمریکا و کانادا، سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی خود قرار دهند.

میلر روز پنج‌شنبه به خبرنگاران گفت که دولت بایدن با ارائه اطلاعات درباره فعالیت‌های سپاه پاسداران به سایر کشورها، به این کشورها در تصمیم‌گیری برای تروریستی اعلام کردن این گروه کمک خواهد کرد.

این در حالی است که در ماه‌های اخیر گزارش‌هایی منتشر شده بود که دولت جو بایدن به دولت بریتانیا فشار آورده تا از گذاشتن نام سپاه پاسداران در فهرست گروه‌های تروریستی خودداری کند.

روزنامه دیلی تلگراف چاپ لندن، روز سوم اسفند ۱۴۰۱ گزارش داد که آمریکا از بریتانیا خواسته که سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌هاهی تروریستی خود قرار ندهد.

به نوشته این روزنامه، دولت جو بایدن در آن زمان معتقد بود که دولت بریتانیا می‌تواند در ارتباط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی نقشی کلیدی ایفا کند، اما با تروریستی خواندن سپاه پاسداران، این نقش تضعیف می‌شود.

به نوشته دیلی‌تلگراف، همان‌طور که در دولت جو بایدن نقطه نظر واحدی در این زمینه وجود ندارد، وزارت امور خارجه بریتانیا از این موضع‌گیری آمریکا برای مخالفت با وزارت کشور در مورد تروریستی خواندن سپاه پاسداران استفاده کرده است.

با این حال، پس از آغاز جنگ غزه و به‌ویژه حمله موشکی و پهپادی سپاه به اسرائیل، گزارش‌های متفاوتی در رسانه‌ها منتشر شد که بر اساس آنها، دولت جو بایدن از دولت بریتانیا خواسته بود که سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی خود بگذارد.

در روز ۲۹ مهرماه سال گذشته، روزنامه تلگراف از تغییر موضع دولت آمریکا خبر داد و نوشت که در پی متهم شدن جمهوری اسلامی به «همدستی» در قتل عام ۱۲۰۰ نفر در اسرائیل به دست حماس، وزارت امور خارجه آمریکا از بریتانیا خواسته تا سپاه پاسداران را در فهرست گروه‌های تروریستی قرار دهد.

این روزنامه نوشت که این در خواست دولت جو بایدن از متحدانش به دلیل ارتباط سپاه پاسداران با تروریسم در سراسر جهان مطرح شده است.

با این همه دیوید کامرون، وزیر امور خارجه بریتانیا، در ماه‌های اخیر بارها تاکید کرده است که برای او حفظ مناسبات دیپلماتیک با جمهوری اسلامی برای آگاهی از وضعیت ایران و نیز انتقال مستقیم پیام‌ها، بر دیگر موضوعات اهمیت دارد.

او روز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت، در کمیته روابط بین‌الملل و دفاع مجلس اعیان، با تاکید بر ضرورت حفظ روابط دیپلماتیک با جمهوری اسلامی، قرار دادن نام سپاه در فهرست گروه‌های تروریستی را در راستای منافع بریتانیا ندانست.