خانه / اخبار مهم روز / آمریکا استقرار سلاح‌های روسیه در کره شمالی را بسیار نگران‌کننده خواند

آمریکا استقرار سلاح‌های روسیه در کره شمالی را بسیار نگران‌کننده خواند

متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، روز پنج‌شنبه ۳۱ خرداد، اظهارات ولادیمیر پوتین، رییس‌جمهوری روسیه درباره احتمال ارسال و استقرار سلاح‌های روسیه در کره شمالی را «بسیار نگران‌کننده» خواند. جان کربی نیز گفت که آمریکا این موضوع را بسیار جدی می‌گیرد.

پوتین پیشتر در روز پنج‌شنبه و پس از پایان سفری به کره شمالی که در جریان آن دو کشور یک پیمان دفاعی را امضا کردند، گفته بود که ارسال تسلیحات به کره شمالی، پاسخ متقابلی به مسلح کردن اوکراین از سوی غرب است.

او در عین حال هشدار داد که کره جنوبی، متحد آمریکا، اگر تصمیم به ارسال تسلیحات به اوکراین بگیرد، مرتکب «اشتباهی بزرگ» خواهد شد و مسکو به چنین اقدامی به‌گونه‌ای پاسخ خواهد داد که برای سئول دردناک باشد.

پس از انعقاد پیمان دفاعی بین روسیه و کره شمالی، کره جنوبی اعلام کرد که ممکن است در سیاست‌های خود تجدیدنظر کند و در مقابل، ارسال تسلیحات به اوکراین را آغاز کند.

میلر در نشست خبری با خبرنگاران در واکنش به اظهارات ولادیمیر پوتین گفت که این امر شبه‌جزیره کره را بی‌ثبات می‌کند و بسته به نوع تسلیحاتی که روسیه به کره شمالی خواهد فرستاد، ممکن است این اقدام ناقض قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل باشد که روسیه خود از آن حمایت کرده است.

پوتین و کیم جونگ اون رهبر کره شمالی، روز چهارشنبه ۳۰ خرداد، پیمانی را امضا کردند که بر اساس آن، هر دو کشور متعهد شدند که در صورت حمله مسلحانه به هر یک از آنها، دیگری کمک نظامی فوری ارائه کند.

جان کربی، سخنگوی امنیت ملی کاخ سفید، نیز این موضوع را مایه نگرانی خواند، اما گفت چنین اقدامی جای تعجب ندارد و نیاز روسیه به چنین کمک‌های خارجی، نشانه ای از ناامیدی او است.

کربی گفت: «ما ماه‌ها است که در مورد این موضوع صحبت کرده و درباره روابط دفاعی رو به رشد بین این دو کشور هشدار داده‌ایم. ما این موضوع را جدی می‌گیریم.»

به گفته مقام‌های آمریکایی، کره شمالی در پی به دست آوردن هواپیماهای جنگنده، موشک‌های زمین به هوا، خودروهای زرهی، تجهیزات یا مواد تولید موشک‌های بالستیک و سایر فناوری‌های پیشرفته از روسیه است.

ایالات متحده و اوکراین می‌گویند کره شمالی مقادیر قابل توجهی گلوله توپخانه و موشک‌های بالستیک به روسیه داده است، اما مسکو و پیونگ یانگ چنین اتهامی را رد می‌کنند.

کربی همچنین گفت که ایالات متحده معتقد است که پیمان روسیه و کره شمالی برای چین نیز نگران‌کننده خواهد بود، زیرا ایالات متحده از چین خواسته است تا برای مهار پیونگ یانگ اقدامات بیشتری انجام دهد.

لیندسی گراهام، سناتور جمهوری خواه، و ریچارد بلومنتال، سناتور دموکرات، گفتند که سفر پوتین به کره شمالی انگیزه دیگری برای ایالات متحده است تا به‌طور رسمی، روسیه را به عنوان یک کشور حامی تروریسم معرفی کند.

بلومنتال در یک کنفرانس خبری با در دست داشتن عکسی از استقبال از پوتین در پیونگ یانگ گفت: «این تصویر گویای همه چیز است.»

این دو سناتور از سال ۲۰۲۲ خواستار افزوده شدن نام روسیه به فهرست کشورهای حامی تروریسم بوده‌اند اما دولت جو بایدن گفته است که بر این باور نیست که این کار، موثرترین اقدام برای پاسخگو کردن روسیه در قبال اقداماتش در اوکراین باشد.

مسکو به واشینگتن هشدار داده است که اگر روسیه به این فهرست اضافه شود که شامل ایران، کره شمالی، کوبا و سوریه است، روابط آمریکا و روسیه به‌شدت آسیب خواهد دید و حتی ممکن است قطع شود.