خانه / اخبار مهم روز / ۳ شهروند اسرائیلی به اتهام همکاری با حکومت ایران در اسرائیل دستگیر شدند

۳ شهروند اسرائیلی به اتهام همکاری با حکومت ایران در اسرائیل دستگیر شدند

آژانس امنیت اسرائیل، شین بت، روز سه‌شنبه ۱۶ ژوئیه (۲۶ تیر) اعلام کرد که سه شهروند این کشور را طی دو هفته گذشته به ظن انجام اقداماتی در حوزه امنیت ملی در اسرائیل تحت هدایت ماموران اطلاعاتی ایران بازداشت کرده است.یکی از این مظنونان الیملخ اشترن، جوانی ۲۱ ساله از شهر بیت شمش در نزدیکی اورشلیم است که متهم شده با همراهی دو نفر دیگر اقدام‌هایی همچون ارسال پیام‌های تهدید‌آمیز برای شهروندان اسرائیلی انجام داده است.بر اساس تحقیقات، یکی از مظنونان به نام «الیملک استرن»، ۲۱ ساله ساکن بیت شمش در سی کیلومتری غرب اورشلیم، از طریق اپلیکیشن تلگرام با پروفایلی به نام «آنا النا» (ANNA ELENA) در تماس بوده است.

از طریق این پروفایل تلگرامی از استرن خواسته شده بود تا وظایف مختلفی را انجام دهد.

این وظایف شامل آویزان کردن تابلو در تل آویو، مخفی کردن پول در مکان‌های مختلف در اورشلیم و تل آویو، تحویل بسته‌هایی حاوی سر بریده یک حیوان یا عروسکی در کنار چاقو به همراه یک پیام تهدیدآمیز به درب خانه‌های غیرنظامیان اسرائیلی، آتش زدن جنگل و غیره بوده است.

به گفته نهادها‌ی امنیتی اسرائیل، از این افراد خواسته شده بود در برابر پولی که از طریق رمز ارز برایشان ارسال می‌شد، اقدام‌هایی مانند ارسال چاقو، ارسال سر بریده شده حیوانات و آتش زدن جنگل را نیز انجام دهند که اشترن از اقدام به برخی از آن‌ها خودداری کرده است.به گفته بازرسان آقای استرن موافقت کرد که فعالیت‌ها را طبق درخواست انجام دهد، به استثنای ارتکاب قتل و آتش‌سوزی در جنگل.آنان می‌گویند که استرن دستمزدش را از طریق رمزارز دریافت کرده و دو اسرائیلی دیگر را نیز برای کمک به انجام وظایف استخدام کرده است.

آژانس امنیت اسرائیل در بیانیه خود آورده است: «استفاده از حساب‌هایی با هویت‌های دروغین در شبکه‌های اجتماعی و تماس با شهروندان اسرائیلی از این طریق و درخواست از آن‌ها، روش شناخته‌شده عملیات سازمان‌های اطلاعاتی ایران است.»اواسط تیر ماه، پلیس ضد تروریسم یونان از بازداشت هفت مظنون از جمله چند شهروند ایرانی و افغانستانی خبر داد که متهم به آتش زدن کنیسه و هتلی متعلق به اسرائیلی‌ها در مرکز آتن در سال جاری هستند.

بر اساس این گزارش، یک زن یونانی ۲۵ ساله، دو ایرانی ۳۶ و ۴۶ ساله و همدست ۴۴ ساله افغانستانی آن‌ها در ارتباط با حمله به ساختمانی که یک هتل و رستوران اسرائیلی را در خود جای داده است، دستگیر شدند.

در این حمله که ۲۶ اردیبهشت ماه انجام شد، این ساختمان با یک بمب آتش‌زای دست‌ساز هدف قرار گرفت.

بازداشت‌شدگان متهم هستند با آتش‌سوزی عمدی، جان افراد را به خطر انداختند و با حمله‌ای ناشی از «انگیزه‌های نژادی»، به املاک اتباع خارجی آسیب وارد کردند.

خرداد ماه امسال نیز سرویس امنیتی سوئد و موساد اعلام کردند جمهوری اسلامی از شبکه‌های جنایتکار در سوئد و دیگر کشورهای اروپایی برای حمله به سفارت‌‌خانه‌ها و شهروندان اسرائیل استفاده می‌کند.

سرویس امنیتی سوئد (سپو) تاکید کرد حکومت ایران از شبکه‌های تبهکار در سوئد برای انجام اقدامات خشونت‌آمیز علیه سایر کشورها، گروه‌ها یا افراد استفاده می‌کند.

در سال ۱۴۰۱ نیز در پی احتمال جدی حمله نیروهای جمهوری اسلامی به سفارت اسرائیل در دهلی‌نو، پلیس هند علاوه بر اتخاذ تدابیر شدید امنیتی، اقدام به برگزاری مانور و تمرینات بی‌سابقه با مشارکت نیروهای اسرائیلی در اطراف این سفارت کرد.

بیش از یک سال قبل از آن، در بهمن ۹۹، انفجاری در نزدیکی سفارت اسرائیل در دهلی‌نو رخ داد و رسانه‌های هندی گزارش دادند پلیس پاکت نامه‌ای خطاب به سفیر اسرائیل در محل انفجار پیدا کرد که در آن به نام‌های قاسم سلیمان، فرمانده کشته شده سپاه قدس و محسن فخری‌زاده، فیزیکدان هسته‌ای کشته شده اشاره شده بود.

خبر اقدام پلیس هند در برگزاری تمرین در اطراف سفارت اسرائیل چند روز پس از آن منتشر شد که ایران‌اینترنشنال از خنثی شدن طرح سپاه قدس برای انجام سه ترور در اروپا خبر داد.

ایران‌اینترنشنال نهم اردیبهشت ۱۴۰۱ در گزارشی اختصاصی خبر داد که یک عضو یگان ۸۴۰ نیروی قدس به ماموریت خود برای انجام سه ترور در ترکیه، آلمان و فرانسه اذعان کرده است.

یک روز پس از انتشار این گزارش، رسانه‌های اسرائیلی خبر دادند موساد این طرح را خنثی کرده و از این عضو نیروی قدس سپاه در داخل خاک ایران بازجویی و سپس او را رها کرده است.سال گذشته در پرونده‌ای مشابه دو اسرائیلی از اتهام جاسوسی برای ایران تبرئه شدند و یک نفر در این رابطه محکوم شناخته شد.

پیش از این نیز در سال ۲۰۲۱ شین بت و موساد به صورت مشترک اعلام کرده بودند که ایران با پروفایل‌های جعلی زنان در اینستاگرام تلاش می‌کند شهروندان اسرائیلی را برباید.

بنابر ادعای این سازمان‌ها، «پروفایل‌های جعلی اینستاگرام با برقراری تماس با شهروندان اسرائیلی در ترکیه، اروپا، کشورهای آفریقایی و یا عرب قرار ملاقات عاشقانه یا کاری می‌گذارند تا به این ترتیب به آنان صدمه بزنند یا این شهروندان اسرائیلی را بربایند.»