تحصن زنان زندانی سیاسی اوین در اعتراض به احکام اعدام

شماری از زنان زندانی سیاسی اوین از ساعت ۷ بعدازظهر روز شنبه ۶ مرداد ۱۴۰۳، در اعتراض به احکام اعدام و همچنین حکم اعدام زندانی سیاسی پخشان عزیزی، دست به تحصن زدند.

زندانیان اعلام کردند که این تحصن تا بامداد یکشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۳، ادامه داشت و در هواخوری ماندند.
زنان زندانی سیاسی در اوین با شعارهای نه به اعدام ، آزادی زندانی سیاسی و زنان بند اوین همصدا هم پیمان تا لغو حکم اعدام ایستاده ایم تا پایان، مرگ بر دیکتاتور در تحصن حضور دارند.

خبرها حاکی است که ساعتی پس از تحصن، افسر انتظامی زندان همراه با افسر جانشین به هواخوری زندان آمده و ضمن صحبت با زندانیان تلاش کردند که به تحصن آنان پایان دهند. اما زندانیان بر خواسته خود تاکید کرده و به تحصن ادامه دادند.

زنان زندانی سیاسی اوین از عموم هموطنان خواستند که از حرکت اعتراضی آنان علیه اعدام، حمایت کنند.زنان زندانی سیاسی اوین پیش از این در شامگاه سوم مرداد ۱۴۰۳، تا سحرگاه اقدام به تحصن کرده و شعار دادند:

مرگ بر دیکتاتور
مرگ بر حکومت اعدامی
از کردستان تا گیلان ستم علیه زنان
بند زنان اوین، همصدا هم پیمان، تا لغو حکم اعدام ایستاده ایم تا پایان
برخودان ژیانه، ژن آزاد پخشانه ( مقاومت زندگی است، زن آزاده پخشان است)

درباره زندانی سیاسی پخشان عزیزی و صدور حکم اعدام وی
زندانی سیاسی پخشان عزیزی محبوس در بند زنان زندان اوین، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی افشاری به اعدام محکوم و این حکم به او ابلاغ شده است.
او در زمستان ۱۴۰۲، توسط شبعه ۵ بازپرسی دادسرای امنیت اوین به «بغی از طریق عضویت در گروه‌های مخالف» نظام متهم شد.

زندانی سیاسی پخشان عزیزی در ۱۳مرداد ۱۴۰۲، در شهرک خرازی تهران، بازداشت و در بازداشتگاه اطلاعات این شهر تحت بازجویی و شکنجه قرار گرفت. وی سپس به بند ۲۰۹ زندان اوین و پس از آن به بند زنان این زندان منتقل شد.

زندانی سیـاسی پخشان عزیزی، اهل مهاباد و فارغ‌التحصیل مددکاری اجتماعی از دانشگاه علامه طباطبایی است. وی اولین بار در آبان ۱۳۸۸ در یک گردهمایی اعتراضی دانشجویان علیه اعدام‌های سیـاسی در کردستان بازداشت شد.

پخشان عزیزی در ۲۸اسفند ۱۳۸۸، با قید وثیقه سنگین ۱۰۰میلیون تومانی‌آزاد شده بود. این زندانی سیاسی آخرین بار در ۱۳مرداد ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی به اتهام «عضویت در گروه‌های مخالف نظام» بازداشت شد.