خانه / اخبار مهم روز / یک حزب به‌شدت راستگرای آلمان پیروز یک انتخابات ایالتی شد

یک حزب به‌شدت راستگرای آلمان پیروز یک انتخابات ایالتی شد

حزب آلترناتیو برای آلمان در انتخابات پارلمانی تورینگن پیروز شد و در ایالت زاکسن نیز به عنوان دومین جریان سیاسی انتخاب شد. این حزب توسط نهاد “حفاظت از قانون اساسی” به عنوان حزب افراطی و راست‌گرا طبقه‌بندی شده است.
انتخابات پارلمانی در تورینگن و زاکسن واقع در شرق آلمان تحولی تاریخی را رقم زد. حزب آلترناتیو برای آلمان AfD به رهبری بیورن هوکه به عنوان قدرتمندترین نیروی سیاسی در تورینگن ظاهر شد.برای اولین‌بار در تاریخ آلمان حزبی که توسط نهاد امنیتی “حفاظت از قانون اساسی” به عنوان حزب افراطی و راست‌گرا طبقه‌بندی شده بود، اکثریت آرا را در انتخابات پارلمانی ایالتی به دست آورد.بر اساس شمارش اولیه، حزب آلترناتیو برای آلمان تحت رهبری بیورن هوکه، توانست ۳۲.۸ درصد از آرا را کسب کند که نسبت به انتخابات ۲۰۱۹ (۲۳.۴ درصد) افزایش قابل توجهی داشته است.

بیورن هوکه اعلام کرد: «ما حزب شماره یک مردم هستیم.» او از یک انتخابات تاریخی صحبت کرد و گفت مایل به شروع مذاکرات با دیگر احزاب برای تشکیل دولت است. هوکه افزود: «ما آماده‌ایم که مسئولیت‌های دولتی را بر عهده بگیریم.» اما احزاب آلمانی همکاری و ائتلاف با این حزب راست‌گرا و افراطی را رد کرده‌‌اند.

حزب دموکرات مسیحی (CDU) تورینگن با کسب ۲۳.۸ درصد از آرا به عنوان دومین قدرت سیاسی ظاهر شد که نسبت به انتخابات ۲۰۱۹ (۲۱.۷ درصد) وضعیت این حزب بهبود یافته است. این حزب همکاری با چپ‌ها، سبزها و آلترناتیو برای آلمان را رد کرده است.

حزب چپ آلمان Linke که از سال ۲۰۱۴ در تورینگن دولت را در دست داشت، با سقوط قابل توجهی مواجه شد و آرا این حزب اکنون به ۱۲.۹ درصد رسیده است. در پنج سال گذشته این حزب ۳۱ درصد آرا را به دست آورده بود اما اکنون آرا این حزب به شدت کاهش یافته است.

اتحاد زارا واگن‌کنشت (BSW) که پیشتر از حزب چپ آلمان انشعاب کرده است، با کسب ۱۵.۵ درصد از آرا در تورینگن به عنوان یکی از برندگان بزرگ انتخابات پارلمانی در شرق آلمان شناخته شد. این حزب از تحویل تسلیحات آلمانی به اوکراین انتقاد می‌کند و خواستار مذاکرات با روسیه شده است و توانست نظر بسیاری از رای‌دهندگان را جلب کند.

وضعیت ایالت زاکسن در مقایسه با تورینگن کمی متفاوت است. در شمارش اولیه آرا این ایالت، حزب دموکرات مسیحی (CDU) ۳۱.۵ درصد آرا را بدست آورد. با این حال پیش‌بینی‌می‌شود که در این ایالت هم تشکیل دولت ائتلافی دشوار خواهد بود. حزب آلترناتیو برای آلمان در این ایالت نیز ۳۰.۴ درصد آرا را بدست آورده است.

به گزارش رسانه‌های آلمان، در تورینگن حدود ۱.۶۶ میلیون شهروند واجد شرایط رای‌دادن و در ایالت همسایه آن زاکسن نیز حدود ۳.۳ میلیون نفر می‌توانستند در انتخابات شرکت کنند.

نتایج انتخابات پارلمانی در ایالت‌های تورینگن و زاکسن نشان می‌دهد که احزاب تشکیل دهند دولت ائتلافی فدرال آلمان (سوسیال دمکرات، حزب سبزها و حزب دمکرات آزاد) با شکست‌ سنگینی مواجه شده‌اند.

نکات مهم انتخابات پارلمانی تورینگن و زاکسن
حزب آلترناتیو برای آلمان در شرق این کشور در حال تبدیل شدن به یک “نیروی غالب سیاسی” است و حتی با وجود نامزدهای جنجالی، توانسته حمایت گسترده‌ای میان رای دهندگان کسب کند.

ائتلاف زارا واگن‌کنشت (BSW) توانسته به سرعت به یک نیروی سیاسی مهم در شرق آلمان تبدیل شود و احتمالاً در ائتلاف‌های حکومتی آینده نیز نقش مهمی خواهد داشت.حزب چپ (Die Linke) که زمانی به عنوان حزب اصلی در شرق آلمان شناخته می‌شد، اکنون در حال از دست دادن نفوذ خود است و در برخی ایالت‌ها حتی ممکن است نتواند به پارلمان راه یابد.کارشناسان می‌گویند تشکیل دولت در هر دو ایالت شرق آلمان دشوارتر شده است و احزاب سنتی برای تشکیل دولت ائتلافی خود ممکن است مجبور به “ائتلاف‌های غیرمنتظره‌ای” شوند.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این درصد بسیار بالاتر از آرای داده شده به حزب راست میانه اتحادیه دموکرات مسیحی، حزب اصلی اپوزیسیون سراسریریال است که ۲۳ و شش دهم درصد آرا در این ایالت را به خود اختصاص داد.

امید نوری پور، یکی از رهبران سبزهای آلمان که حزبش یکی از احزاب حاکم در آلمان است، گفت: «یک حزب آشکارا راست‌گرای افراطی برای نخستین بار از سال ۱۹۴۹ به قوی‌ترین نیرو در پارلمان ایالتی تبدیل شده و این باعث نگرانی و ترس عمیق بسیاری از مردم می‌شود.»

احزاب دیگر می‌گویند با نپیوستن به حزب «آلترناتیو برای آلمان» در چارچوب یک ائتلاف، آن را در قدرت قرار نخواهند داد. با این حال، طبق نتیجه این رأی‌گیری، قدرت این حزب به حدی است که احتمالاً تشکیل دولت‌های ایالتی جدید بسیار دشوار خواهد شد و احزاب دیگر مجبور به ائتلاف‌های جدید غیرمنتظره و کم‌سابقه خواهند شد.

نارضایتی عمیق از سیاست‌های دولت که به دلیل اختلافات داخلی بدنام شده است، و نیز احساسات ضدمهاجرتی و بدبینی نسبت به کمک‌های نظامی آلمان به اوکراین، از جمله عواملی است که به حمایت از احزابی مانند آ اف دی در شرق آلمان کمک کرده است؛ جایی که در مقایسه با غرب آلمان، از رونق کمتری برخوردار است.