خانه / اخبار مهم روز / سوریه: سفارت روسیه در دمشق هدف حملات خمپاره‌ای قرار گرفته‌است

سوریه: سفارت روسیه در دمشق هدف حملات خمپاره‌ای قرار گرفته‌است

 

سفارت روسیه در دمشق
 

رسانه‌های دولتی سوریه می‌گویند دمشق هدف حملات خمپاره‌ای قرار گرفته و در جریان این حملات دو خمپاره نیز به ساختمان سفارت روسیه و اطراف آن برخورد کرده‌است. بنا بر گزارش‌ها از دمشق حملات به سفارت روسیه «خسارت‌های مادی» برجای گذاشته‌است.

خبرگزاری دولتی سوریه ۲۵ تیر ماه گزارش داده‌است که دو خمپاره به‌سوی سفارت روسیه در دمشق پرتاب شده که یکی از آن‌ها مستقیما در ساختمان فرودآمده و دیگری به نزدیک آن برخورد کرده‌است.

به گفته خبرگزاری دولتی سوریه هفت نفر در جریان پرتاب خمپاره به منطقه‌ای مسکونی در اطراف سفارت روسیه در دمشق زخمی شده‌اند. با این همه مشخص نشده آیا حملات به منطقه مسکونی و زخمی‌شدن شهروندان، بخشی از حملات به سفارت بوده یا به‌صورت جداگانه انجام شده‌است.

هنوز هیچ گروهی مسئولیت خمپاره‌اندازی‌ها را برعهده نگرفته‌است.

این نخستین باری نیست که سفارت روسیه هدف حملاتی قرار می‌گیرد؛ در دی ماه ۱۳۹۵ نیز حملاتی به ساختمان و محل اقامت سفیر انجام شده بود و در مهر ماه ۱۳۹۴، دو هفته پس از آغاز حملات هوایی روسیه در حمایت از حکومت بشار اسد، در حالی‌که د‌ه‌ها نفر در برابر سفارت تجمع کرده بودند، دو خمپاره به محل پرتاب شد.

روسیه و ایران از مهم‌ترین حامیان بشار اسد به‌شمار می‌روند و در جنگ داخلی آن کشور نیز مداخله نظامی کرده‌اند. ایالات متحده نیز از شماری از مخالفان بشار اسد حمایت می‌کند که در اصل در نبرد با گروه‌ حکومت اسلامی هستند؛ اما ائتلاف در مواردی به‌دلیل آنچه «حمایت از خود و نیروهای مورد حمایتش» نامیده، حملاتی به ارتش و نیروهای حامی اسد کرده‌است. ترکیه نیز از شماری از شورشیان حمایت می‌کند که هم با شبه‌نظامیان کـرد مورد حمایت آمریکا درگیر شده‌اند و هم با گروه «حکومت اسلامی».

ترکیه، ایران و روسیه مذاکراتی را برای ایجاد مناطق موسوم به «کاهش خشونت‌ها» در قزاقستان انجام می‌دهند و مسکو و واشینگتن نیز به تازگی توافقی بر سر ایجاد مناطق «بدون خشونت» در جنوب‌غرب سوریه کرد‌اند که روزهای گذشته را «با موفقیت» سپری کرده‌است.

با وجود این‌ها درگیری‌ها در سوریه ادامه دارد، و پیش از حملات خمپاره‌ای به سفارت روسیه، گزارش‌ها از انفجار یک بمب در نزدیکی یک بیمارستان، در شمال‌غرب ادلب، در منطقه‌ای تحت کنترل شورشیان مخالف اسد، حکایت داشتند.

جنگ داخلی سوریه، در پی اعتراضات عمدتا مسالمت‌آمیز به حکومت بشار اسد و سرکوب شدید این اعتراضات آغاز شد. تقابل مسلحانه میان اسد و حامیانش، و مخالفان او طی هفت سال گذشته ادامه داشته، سوریه را به جنگی گسترده کشانده، به پایگاهی برای گروه‌های افراطی مانند حکومت خودخوانده اسلامی یا شاخه القاعده تبدیل کرده و پای کشورهای مختلف را به بحران باز کرده‌است. دست‌کم بین ۳۱۰ هزار تا نیم میلیون نفر در جریان نبردها و خشونت‌ها کشته شده‌اند. نیمی از جمعیت سوریه نیز آواره شده‌است.