خانه / اخبار مهم روز / معاون هماهنگی سپاه پاسداران: حملات شدیدی در انتظار اسرائیل است

معاون هماهنگی سپاه پاسداران: حملات شدیدی در انتظار اسرائیل است

این سخنان یک روز پس از حمله هوایی اسرائیل به اهداف نظامی متعدد در سه استان ایران عنوان شد.پس از حمله نظامی اسرائیل به سه منطقه از ایران برای هدف قراردادن پایگاه‌های موشکی و پدافندی و مراکز نظامی، سپاه پاسداران نیز به افزایش تهدیدات علیه اسرائیل پرداخته و فرماندهان آن وعده حملات در روزهای آینده به اسرائیل را داده‌‌اند.

خبرگزاری «دانشجو» روز سه‌شنبه از محمدرضا نقدی، معاون هماهنگ کننده سپاه پاسداران نقل کرده است که اسرائیل «در روزهای آینده غافلگیر شده» و «خواهید دید که چه ضربات کوبنده‌تری بر رژیم صهیونیستی وارد خواهد آمد و آنها با اقدامات، ابتکارات و خلاقیت‌های جدیدی غافلگیر خواهند شد.»

محمدرضا نقدی در مراسمی در «بهشت‌زهرا»، با تمجید از حماس و حزب‌الله لبنان گروه‌های شبه‌نظامی مورد حمایت حکومت ایران گفت اسرائیل «تلفات بیشتری را متحمل خواهد شد.»

این سخنان نقدی در حالی بیان می‌شود که علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی واکنش درباره حمله اسرائیل را به شورای عالی امنیت ملی واگذار کرده و مقامات ایران می‌گویند در «زمان و مکان مناسب» به حمله تلافی‌جویانه اسرائیل پاسخ خواهند داد.

در همین حال شب گذشته، کانال ۱۳ تلویزیون اسرائیل در خبری که پس از مدتی از حساب «ایکس» خود خارج کرد از تدارک ارتش اسرائیل برای حمله دیگری به ایران خبر داد.

به گزارش این شبکه خبری این عملیات در پاسخ به حمله پهپادی به خانه نخست‌وزیر اسرائیل صورت خواهد گرفت.

کابینه اسرائیل یکشنبه درباره بررسی عملیات «روزهای توبه» علیه مراکز نظامی ایران تشکیل جلسه داد و کانال ۱۳ می‌گوید در این جلسه درباره چگونگی پاسخگویی درباره حمله به خانه نتانیاهو به قصد کشتن او بحث شده است.

امیر اوحانا، رئیس مجلس اسرائیل پیش از این خواستار مجازات عاملان و آمران این حمله شده بود و رسانه‌های اسرائیلی می‌گویند «افسران سپاه در این حمله پهپادی حزب‌الله از جنوب لبنان نقش داشتند» که منجر به برخورد پهپاد با محل اقامت نخست‌وزیر اسرائیل شد نقش داشتند.

پهپادی که روز ۲۸ مهر به خانه نتانیاهو اصابت کرد سبب ترک خوردن شیشه پنجره ضدگلوله اتاق خواب او و همسرش در زمانی شد که آنها در منزل نبودند.

نتانیاهو روز دوشنبه در سخنرانی خود در مجلس اسرائیل گفت «کارخانه‌های مرگ» ایران در عملیات «روزهای توبه» نابود شده‌اند. روزنامه «وال استریت ژورنال» با بررسی تصاویر ماهواره‌ای نوشته است که در موج اول حمله اسرائیل در بامداد شنبه سامانه‌های پدافندی سوریه و عراق برای عدم هشدار به نیروهای نظامی ایران از کار انداخته شدند، در موج دوم سامانه اس ۳۰۰ روسیه که برای محافظت از تهران مستقر شده بود نابود شد و پدافندهای «پالایشگاه‌های مهم نفتی، یک میدان گازی بزرگ و یک بندر بزرگ» مورد حمله قرار گرفته و سپس در موج سوم صنایع موشکی ایران و تاسیسات پارچین هدف قرار گرفتند.

دولت آمریکا خواستار خویشتنداری ایران از پاسخگویی به حمله تلافی‌جویانه اسرائیل پس از حمله موشکی مهر ایران به اسرائیل خودداری کند و مانع از تشدید تنش در منطقه شود. ایران در شامگاه دهم مهر با بیش از ۱۸۰ موشک از جمله موشک مافوق صوت «فتاح» در عملیاتی که آن را «وعده صادق ۲» نامید، به اسرائیل حمله کرد که اسرائیل در پاسخ به آن پنجم آبان حمله‌ای تلافی‌جویانه به اهداف نظامی ایران به مدت چهار ساعت انجام داد.

اسرائیل پیش از این، بدون اعلام عمومی در واکنش به حمله موشکی فروردین ماه ایران، سامانه راداری اس-۳۰۰ در پایگاه هوایی اصفهان که در فاصله ۱۲۰ کیلومتری نیروگاه هسته‌ای نظنز قرار دارد را نابود کرده بود ولی این نخستین بار بود که بطور علنی حمله نظامی به ایران در عملیات «روزهای توبه» را اعلام کرد.

برخی مقامات حکومت و رسانه‌های نزدیک به دفتر رهبر جمهوری اسلامی با اشاره به وعده پیشین فرماندهان سپاه پاسداران مبنی بر تلافی حمله اسرائیل خواستار اجرای عملیات «وعده صادق ۳» شده‌اند.از سویی فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت ایران با اعلام دو برابر شدن بودجه نظامی کشورش از سال آینده گفت تهران به حمله نظامی اسرائیل به ایران که آن را «بی‌ادبانه» توصیف کرد، پاسخ خواهد داد و شورای عالی امنیت ملی درباره چگونگی پاسخ به آن تصمیم خواهد گرفت. در همین حال مجلس ایران کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۴ را پس از دفاع رئیس‌جمهور در جلسه علنی صبح سه‌شنبه تصویب کرد.

به گزارش «ایرنا»، مهاجرانی در نشست خبری سه‌شنبه هشتم آبان، درباره حمله نظامی گسترده نیروی هوایی اسرائیل به ایران که برای اولین بار در بامداد شنبه سبب نابودی برخی از مراکز پدافندی و نظامی شد گفت از حق دفاع در زمان و مکان استفاده می‌کنیم. او گفت «ایران پاسخ خواهد داد اما چگونگی آن را شورای عالی امنیت ملی تصمیم خواهد گرفت، حق دفاع مشروط برای ایران محفوظ است» و اسرائیل «پاسخ مناسب را دریافت خواهد کرد».

او همچنین با اشاره به فعالیت‌های دیپلماتیک وزارت خارجه که پیش از این برای کاهش خطر حمله نظامی اسرائیل شروع شده بود، گفت: «این دیپلماسی فعال موجب شده اراده‌ای که دشمن برای ضربه زدن دارد، به حداقل کاهش پیدا کند و ما همراهی بسیاری از کشورها را در محکوم کردن این تعرض آشکار شاهد بودیم، همه کشورهای اروپایی و منطقه اقدام جسورانه و بی‌ادبانه اسرائیل را محکوم کردند».

مهاجرانی با اعلام دو برابر شدن بودجه نظامی ایران در سال ۱۴۰۴ همچنین گفت دولت امیدوار است تا «نیازمندی‌های دفاعی کشور برطرف شود و توجه ویژه‌ای به این موضوع شده است، از این‌رو افزایش قابل توجه بالغ بر ۲۰۰ درصدی را در بودجه نظامی کشور شاهد بودیم».

بودجه نظامی ایران در سال ۱۴۰۳ با افزایش قابل توجهی به مقام چهارمین کشور با بیشترین بودجه نظامی در خاورمیانه رسید، موسسه تحقیقاتی «سیپری» در گزارشی که بهار گذشته منتشر کرد براساس آمار رسمی، هزینه‌های نظامی ایران در سال میلادی گذشته را ۱۰ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار برآورد کرده بود که پس از سعودی، اسرائیل و ترکیه چهارمین کشور منطقه با بیشترین میزان بودجه نظامی بوده است.

سخنگوی دولت ایران در همین حال گفت که سیاست ایران «تنش‌زدایی و کاهش تهدیدات» است ولی در سه ماه اول دولت چهاردهم را درگیر با مسائل و بحران‌های مختلف دانست «که شاید در طول بعد از انقلاب کم نظیر بوده است.»

فاطمه مهاجرانی همچنین با استقبال از انتصاب اولین فرماندار زن در استان کردستان و یک استاندار عرب در خوزستان برای اولین بار گفت امیدوار است سهم زنان در مناطب بالای دولتی از جمله در بین استانداران بیشتر شود. درحال حاضر چهار زن به عنوان وزیر و معاون در دولت چهاردهم حضور دارند اما بسیاری از حامیان مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور ایران می‌گویند انتظار آنها بسیار بیشتر از این تعداد بوده است.

سخنگوی دولت ایران همچنین از دیوارکشی در مرزهای شرقی برای ممانعت از ورود مهاجران غیرقانونی خبر داد و گفت در میان مهاجران قانونی افرادی متخصص و هنرمند نیز وجود دارند و وزارت کشور در حال ساماندهی موضوع اتباع غیرمجاز است.

سخنگوی دولت ایران در پاسخ به سوالی درباره فیلترینگ نیز گفت: «صدای مردم در خصوص رفع فیلترینگ شنیده شده» و دولت پیگیر این موضوع است.

افزایش حقوق اجتماعی و سیاسی زنان در ایران و کاهش سخت‌گیری‌ها علیه زنان و همچنین آزادی دسترسی به اینترنت و رسانه‌های اجتماعی محبوب از مطالبات اصلی بسیاری از حامیان رئیس‌جمهور ایران در انتخابات اخیر بوده است. مهاجرانی ابراز امیدواری کرد که هر کدام از نامزدهای دمکرات یا جمهوریخواه در انتخابات آمریکا پیروز شود «سیاست‌های قبلی را اصلاح کنند، به حاکمیت ملی سایر کشورها احترام بگذارند و از اقدامات تنش‌آفرینی که طی این سال‌ها شاهد آن بودیم پرهیز کنند».