خانه / اخبار مهم روز / زلنسکی بر لزوم پاسخ جدی جهانی به پوتین و جلوگیری از گسترش جنگ تاکید کرد

زلنسکی بر لزوم پاسخ جدی جهانی به پوتین و جلوگیری از گسترش جنگ تاکید کرد

پس از پرتاب موشک بالستیک جدید میان‌برد توسط روسیه در جنگی که 33 ماه از آغاز آن می‌گذرد، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهوری اوکراین، اعلام کرد که کشورش در حال توسعه سیستم‌های جدید دفاع هوایی برای مقابله با «خطرات جدید» است.

رئیس جمهوری اوکراین، شامگاه جمعه دوم آذر طی سخنانی با بیان این که آزمایش سلاح جدید در یک کشور دیگر برای ارعاب آن، یک «جنایت بین‌المللی» است، مجددا خواستار آن شد که «واکنشی جدی» از سوی جهان به پوتین داده شود تا از تشدید تنش‌های‌ روسیه جلوگیری شود.

زلنسکی همچنین افزود: «وزیر دفاع اوکراین به نمایندگی از من، در حال برگزاری نشست‌هایی با شرکای ما درباره سیستم‌های جدید دفاع هوایی است تا بتوان جان انسان‌ها را از خطرات جدید محافظت کرد.»

«جنایت بین‌المللی»

زلنسکی در ادامه گفت: «وقتی کسی از آزمایش موشک‌های جدید خود نه‌تنها برای ارعاب بلکه علیه دیگر کشورها استفاده می‌کند، این به‌وضوح یک جنایت بین‌المللی است.»

رئیس جمهوری اوکراین تاکید کرد که جهان باید پاسخ جدی بدهد تا پوتین را از تشدید جنگ بازداشته و پیامدهای وخیم اقداماتش را به او گوشزد کند.

پوتین: پرتاب آزمایشی موشک «اوریشنیک» موفقیت‌آمیز بوده از آن انبوه‌سازی خواهیم کرد
روسیه در پاسخ به نگرانی‌های غرب از پرتاب موشک «اوریشنیک» در جریان عملیات نظامی آن در اوکراین، بر ادامه طرح خود برای کاربرد، توسعه و ابنوه‌‌سازی این نوع از تسلیحات موشکی بالستیک برای مقابله با تهدیدات تاکید کرد.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه، جمعه دوم آذر دستور داد که موشک بالستیک جدید هایپرسونیک «اوریشنیک» در عملیات رزمی مورد کاربرد و انبوه‌سازی شود و آزمایش‌های آن در شرایط جنگی ادامه یابد.

این دستور پوتین درباره موشک «اوریشنیک» پس از آن صادر شد که در پاسخ به کاربرد موشک‌های دوربرد غربی در اختیار اوکراین از جمله «آتاکمز» آمریکا و «استورم شادو» بریتانیا علیه اهدافی در خاک روسیه، برای اولین بار از این موشک بالستیک روسی در حملات ارتش روسیه به اوکراین استفاده شد.

پوتین در جلسه‌ای با مقامات نظامی کشورش که از تلویزیون دولتی روسیه پخش شد، تأکید کرد که بسته به تحولات وضعیت و ماهیت تهدیداتی که امنیت روسیه را هدف قرار می‌دهند، آزمایش‌ها به‌ویژه در شرایط جنگی ادامه خواهد یافت.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه پنج‌شنبه یکم آذر اعلام کرد که کشورش حمله‌ای با موشک‌های بالستیک «هایپرسونیک» با برد متوسط به یک تاسیسات نظامی اوکراینی انجام داده است.

رئیس‌جمهوری روسیه، به غرب هشدار داد که مسکو می‌تواند تاسیسات نظامی هر کشوری را که از سلاح‌های خود علیه روسیه استفاده کند، هدف قرار دهد.

پوتین، در سخنرانی خود خطاب به ملت روسیه تصریح کرد که غرب با اجازه دادن به کی‌یف برای حمله با موشک‌های دوربرد به خاک روسیه، تنش‌ها در جنگ اوکراین را تشدید کرده است و افزود: «این درگیری به جنگی جهانی مبدل شده است».

در همین راستا دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه، تأکید کرد که حمله اوکراین به عمق خاک روسیه بی‌پاسخ نمی‌ماند.مدودف، جمعه دوم آذر در مصاحبه‌ای با «العربیه» ضمن دور از دسترس دانستن مذاکرات درباره اوکراین، افزود که موشک بالستیک اوریشنیک شلیک شده مسیر عملیات نظامی در اوکراین را تغییر خواهد داد.

معاون رئیس شورای امنیت روسیه، همچنین افزود که واشینگتن در مورد موشک «اوریشنیک» طبق تعهدات بین دو کشور مطلع شده است تا از بروز درگیری‌های بین‌المللی جلوگیری شود.

او در ادامه فاش کرد که حملات کی‌یف با موشک‌های دوربرد آتاکمز به منطقه بریانسک مرزی روسیه هرچند که به اهداف خود نرسید بازتاب زیادی داشته است.

وی ابراز عقیده کرد که جو بایدن، رئیس‌جمهوری فعلی ایالات متحده «ارث سنگینی» را در بحران اوکراین برای دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری منتخب آمریکا به جای خواهد گذاشت.

معاون رئیس شورای امنیت روسیه، همچنین اشاره کرد که روسیه ترامپ را به عنوان «شخصی پراگماتیک» می‌بیند و افزود که ترامپ می‌تواند منازعه اوکراین را پایان دهد، «چرا که همه کلیدها در دست واشینگتن است.»

دیمیتری مدودف در مورد احتمال کاربرد سلاح هسته‌ای از سوی مسکو، آن را «در موقع لزوم امری واقع‌بینانه» دانست. وی اما در عین حال گفت که روسیه هیچ‌گاه چنین رویکردی را ترجیح نمی‌دهد.

نایب رئیس شورای امنیت روسیه با اشاره به این‌که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی به طور کامل درگیر جنگ اوکراین است، اظهار داشت که اگر «ناتو» از تشدید جنگ دست بردارد پایان جنگ اوکراین دست‌یافتنی خواهد بود.