![](https://www.aftabkaran.com/wp-content/uploads/2025/02/image-45.png)
همزمان با افزایش نگرانی درباره افزایش موارد زنکشی به دست مردان خانواده در ایران، دو زن دیگر نیز در شهرهای مراغه و کردکوی بهدست همسران خود به قتل رسیدند.
قتل مادر با سلاح سرد مقابل چشم فرزندان
رسانههای ایران گزارش دادند که یک مرد در شهرستان کردکوی در استان گلستان، همسر ۳۵ ساله خود، به نام فاطمه ب.، را مقابل چشمان دو فرزند خردسالشان با سلاح سرد به قتل رساند.
طبق این گزارشها، شوهر مقتول اعتیاد دارد و این زوج چندین سال بود که با هم اختلافات طولانی داشتند. فاطمه که برای امرار معاش فرزندانش کار میکرد، قصد طلاق داشت و به همین دلیل خانه خود را ترک کرده و در منزل پدرش ساکن شده بود.
طبق این گزارشها، هنگامی که فاطمه برای برداشتن برخی وسایلش به خانه بازگشت بین او و همسرش مشاجره رخ داد و شوهرش ابتدا با ضربه تبر و سپس با آجر او را به قتل رساند. فرد قاتل متواری است و جستوجوی پلیس برای یافتن او ادامه دارد.
خفه کردن با روسری
از سوی دیگر، فرمانده انتظامی شهرستان مراغه در آذربایجان شرقی نیز از قتل یک زن ۳۲ ساله بهدست شوهرش با انگیزههای خانوادگی خبر داد.
این زن از دیماه مفقود شده بود و جستوجوی پلیس برای یافتن او ادامه داشت. شوهر این زن پس از بازداشت اعتراف کرد که بهدلیل اختلاف خانوادگی همسرش را با یک روسری در کارگاه بلوکزنی خفه کرده است.
نگرانیها از افزایش موارد زنکشی
روزنامه اعتماد شنبه ۱۳ بهمن در گزارشی از قتل هفت «زن و دختر» به دست مردان خانواده طی دو هفته اول بهمن خبر داد. انگیزه وقوع این قتلها «ناموسی یا اختلافات خانوادگی» عنوان و باعث شده است نگرانیها درباره بالا رفتن آمار زنکشی در ایران افزایش یابد.
بر اساس این گزارش، این زنان طی روزهای شنبه شش بهمن تا پنجشنبه ۱۱ بهمن بهدست بستگان خود در شهرستانهای «اسدآباد، بروجرد، پیرانشهر، شوشتر، کرمانشاه و مراغه» به قتل رسیدند.
اعتماد در گزارش خود با استناد به مقالههای دانشگاهی درباره قتل زنان و دختران در ایران، نوشت اینگونه قتلها تا قبل از سال ۱۴۰۰ سالانه بین ۳۷۵ تا ۴۵۰ مورد اعلام میشد و استانهایی همچون ایلام، خوزستان، سیستان و بلوچستان و کردستان، در رده بالاتری نسبت به استانهای دیگر قرار داشتند.
طبق بررسیهای اعتماد از این مقالهها، قتلهایی با «انگیزههای ناموسی» یا «اختلافات خانوادگی» در این استانها با «نگرش مثبت» رخ میدهند؛ بهگونهای که متهم یا متهمان به جنایتی که مرتکب شدهاند، «افتخار» میکنند.
در یکی از موارد زنکشی، یک زن جوان ۲۷ ساله و جنین هشت ماههاش، ۱۱ بهمن، در ماهیدشت کرمانشاه بهدلیل «شرکت در یک مهمانی در خانه بستگان خود» از سوی بستگان همسرش با سلاح گرم به قتل رسیدند.
دهم بهمن نیز عاطفه زغیبی، زن ۱۷ ساله، در بخش شعیبیه شهرستان شوشتر در استان خوزستان، در حالی که نوزاد خود را در آغوش داشت، با شلیک ۱۶ گلوله بهدست پدر و برادرش به قتل رسید.
طبق گزارش رکنا، این دختر دو سال پیش با مرد جوانی که قصد ازدواج با او را داشت، فرار کرده بود و همسرش یکسال قبل در یک نشست عشایری مبلغ شش میلیارد ریال به خانواده او پرداخت کرد تا اختلافات حل و ازدواجشان به رسمیت شناخته شود، اما پدر عاطفه بهرغم دریافت وجه، تهدید کرده بود که دخترش را خواهد کشت.
در هشتم بهمن، یک زن جوان بهدست همسرش در شهرستان اسدآباد از توابع استان همدان به قتل رسید.
در شهرستان بروجرد در لرستان نیز یک مرد ٣٧ ساله هفتم بهمن، همسرش را بهدلیل «اختلافات خانوادگی» و با استفاده از سلاح گرم به قتل رساند و پس از آن جان خود را هم گرفت.
در همان روز یک زن ٣٧ ساله اهل مراغه بهدست همسر ۴۳ سالهاش و بهدلیل «اختلافات خانوادگی» با ضربات متعدد چاقو به قتل رسید.
ششم بهمن نیز دو زن به دست مردان خانواده خود در کرمانشاه و پیرانشهر به قتل رسیدند. در نخستین مورد سیما مرادی، ٣۵ ساله، اهل روستای چغاکبود اسلامآباد غرب (شاباد) به همراه دو فرزند ۹ ساله و ۱۶ ساله خود با شلیک گلوله بهدست پدر خانواده به قتل رسیدند.
کانی عبداللهی، دختر نوجوان ۱۷ ساله اهل روستای ماشکان شهرستان پیرانشهر نیز همان روز بهدست پدرش با ضربات چاقو و «با انگیزه ناموسی» به قتل رسید.
سایت حقوق بشری هرانا، ۱۳ بهمن در گزارشی نوشت که مقتول در حال مکالمه تلفنی با یک پسر از اهالی روستا بود که پدرش از این موضوع مطلع شد و دختر نوجوان خود را هدف ضربات چاقو قرار داد و به قتل رساند.
روزنامه هممیهن در گزارشی درباره قتل کانی عبداللهی نوشت که با توجه به موارد نسبتا مشابه قبلی مانند قتل دختر عموی کانی، دختران این روستای کوچک اضطراب گرفتهاند و میترسند که نکند این بلا بر سر آنان هم بیاید.
شکنجه، تجاوز، آزار جنسی، خودکشی یا قتل زنان در ایران، بارها و بارها گزارش شدهاند.
روزنامه اعتماد ۲۸ آبان گزارش داد در سه ماه نخست سالهای ۱۴۰۱، ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳، دستکم ۸۵ زن و دختر بهدست شوهر، پدر، برادر و مردان نزدیک به آنها کشته شدند.
تیر ماه سال ۱۴۰۲ نیز روزنامه شرق خبر داد از خرداد ۱۴۰۰ تا خرداد ۱۴۰۲، در هر چهار روز بهطور میانگین یک مورد زنکشی در ایران رخ داده است.