![](https://www.aftabkaran.com/wp-content/uploads/2025/02/image-131-1024x576.png)
در ادامه ابراز نگرانی مقامات اروپایی از موضع ترامپ درباره پایان جنگ اوکراین، سباستین لکارنو، وزیر دفاع فرانسه، گفت که صلح از موضع ضعف میتواند پیامی فاجعهبار برای کره شمالی، ایران یا حتی چین ارسال و این تصور را ایجاد کند که آنها نیز امکان تهاجم نظامی به سایر کشورها را دارند.
لکارنو تاکید که مواضع آمریکا سؤالاتی را در مورد آینده ناتو ایجاد میکند.
پس از تماس تلفنی ولادیمیر پوتین، رییسجمهوری روسیه و دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، مقامات کشورهای اروپایی درباره احتمال دادن امتیازات زیاد به روسیه در توافق احتمالی صلح، به اوکراین هشدار دادند.
در واکنش به این انتقادها، پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، گفت که تلاشهای واشینگتن برای پایان دادن به جنگ اوکراین، خیانت به کییف نیست.
او تاکید کرد هیچ کشوری به اندازه آمریکا از اوکراین حمایت نکرده است اما: «همانطور که ترامپ گفت، در سراسر جهان علاقه به پایان دادن به این درگیری وجود دارد.»
ترامپ، پس از گفتوگویی ۹۰ دقیقهای با پوتین در روز چهارشنبه، گفت که رییسجمهوری روسیه خواهان پایان جنگ با اوکراین است و «نمیخواهد در شش ماه آینده دوباره درگیری از سر گرفته شود».
او پس از این تماس، با ولودیمیر زلنسکی، رییسجمهوری اوکراین نیز تلفنی گفتوگو کرد.
ابراز تعجب وزیر خارجه روسیه از واکنشها به تماس تلفنی ترامپ و پوتین
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، از این که تماس تلفنی پوتین و ترامپ یک رویداد «فوقالعاده» ارزیابی شده، ابراز تعجب کرد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین نیز این تماس تلفنی را نشان دهنده وجود اراده سیاسی به منظور یافتن راهحل برای پایان دادن به جنگ اوکراین خواند.
پسکوف گفت که هنوز برای صحبت کردن درباره زمان دیدار حضوری ترامپ و پوتین، زود است.
پس از این تماس تلفنی، سران کشورهای اروپایی تاکید کردند در هر مذاکرهای با روسیه، «اروپا و اوکراین هم باید نقش محوری» داشته باشند و «استقلال و تمامیت ارضی اوکراین، قابل مذاکره نیست».
همزمان، آندری سیبیها، وزیر خارجه اوکراین، در مصاحبه با روزنامه لوموند فرانسه گفت که هیچ موضوعی در مورد صلح، بدون اوکراین یا بدون اروپا قابل بحث نیست.
او تاکید کرد درباره عضویت اوکراین در ناتو نیز نباید مصالحهای وجود داشته باشد که به تمامیت ارضی یا حاکمیت اوکراین آسیب بزند.
رییسجمهوری اوکراین ۲۴ بهمن در مصاحبه با مجله اکونومیست گفت اگر طرح پیوستن این کشور به ناتو عملی نشود، کییف برای تقویت ارتش خود به کمک ایالات متحده نیاز خواهد داشت.
ترامپ پس از گفتوگوی تلفنی با پوتین گفت که عضویت اوکراین در ناتو، عملی نیست.
در هفتههای گذشته، گزارشهایی درباره احتمال توافق برای پایان دادن به جنگ در اوکراین منتشر شده است.
این نگرانی در میان کشورهای اروپایی وجود دارد که در توافق صلح، بخشهای زیادی از اوکراین به روسیه واگذار شود.
کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و برخی دیگر از مقامهای این اتحادیه، پیش از این اعلام کرده بودند فشار زودهنگام برای صلح در اوکراین، «خطر دستیابی به یک توافق بد» را افزایش میدهد.
کالاس پنجشنبه ۲۵ بهمن گفت: «هر راهحل سریع در مورد جنگ اوکراین “یک توافق کثیف” است و کشتار را متوقف نخواهد کرد.»
ترامپ، ۲۲ بهمن در مصاحبه با فاکسنیوز، گفت این احتمال وجود دارد که اوکراین در آینده «روسی» شود و آمریکا باید هزینههایی را که در این کشور کرده، پس بگیرد.
او گفت این بازگشت سرمایه میتواند در قالب منابع طبیعی اوکراین، از جمله مواد معدنی کمیاب، باشد.