
عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، با تاکید بر اینکه تهران به دنبال دستیابی به سلاح اتمی نیست، گفت در ارتباط با پرونده هستهای تهران چیزی به نام گزینه نظامی وجود ندارد.
عراقچی در پستی در ایکس با تاکید بر اینکه تهران «تحت هیچ شرایطی» در پی دستیابی به سلاح اتمی نیست، گفت: «تعامل دیپلماتیک در گذشته کارایی خود را نشان داده و هنوز هم می تواند کارساز باشد. اما، باید برای همه روشن شود که اصولا چیزی به نام گزینه نظامی وجود ندارد، چه رسد به راه حل نظامی.»
عراقچی افزود: «ناکامیهای فاجعهبار در منطقه ما که بیش از هفت تریلیون دلار برای دولتهای قبلی ایالات متحده هزینه داشته، به اندازه کافی گویاست.»
وزیر خارجه جمهوری اسلامی تاکید کرد که هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد تهران تعهدات هستهای خود را نقض کرده است و حتی تولسی گابارد، مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده نیز اخیرا این مورد را مورد تصدیق قرار داد.عباس عراقچی وزیرخارجه ایران در پستی در شبکه «ایکس» در پاسخ به تهدیدات رئیسجمهوری آمریکا مبنی بر بمباران ایران نوشت: «برای حل مناقشه بین دولتهای ایران و آمریکا بر سر برنامه هستهای ایران، بطور اصولی چیزی به نام گزینه نظامی وجود ندارد چه برسد به راه حل نظامی.»
عباس عراقچی در این پست نوشت: «رئیس جمهور آمریکا ممکن است از توافق اتمی ایران در سال ۲۰۱۵ ناخشنود باشد اما برجام ضامن تعهد اصولی ایران است که همچنان نیز پابرجا است و حتی آمریکا با وجود خروج از این توافق از آن بهرهمند شده است.»
وزیر خارجه ایران، همچنین گفت تهران «هیچگاه و تحت هیچ شرایطی» در تلاش برای «تولید یا دستیابی به سلاح هستای» نخواهد بود. او درحالی باردیگر بر این موضوع تاکید کرد که کمتر از ۲۴ ساعت قبل علی لاریجانی، مشاور رهبر جمهوری اسلامی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با شبکه خبر از اجبار ایران برای پیش رفتن به سوی تولید بمب اتمی در صورت حمله نظامی آمریکا و اسرائیل سخن به میان آورده بود.
درحالی که دونالد ترامپ در روزهای اخیر بارها تهدید کرده است که در صورت دست نیافتن دو طرف به توافقی درباره برنامه هستهای ایران، حکومت ایران شاهد بمبارانی خواهد بود که «نظیر آن را هرگز نخواهد دید» و برخی رسانههای بینالمللی از تدارک نظامی آمریکا برای مقابله با ایران خبر دادهاند، گفته شده است که مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا ممکن است به زودی آغاز شود.
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران روز یکشنبه در جلسه هیئت دولت رسما اعلام کرد که در پاسخ ایران به نامه ترامپ آمده است که «مسیر برای مذاکرات غیرمستقیم» باز است.
عباس عراقچی در پست خود در شبکه ایکس که در ایران فیلتر است نیز بااستقبال از «تعامل دیپلماتیک» نوشته است: این تعامل که در گذشته نیز موثر بوده، «هنوز هم میتواند کارساز باشد». او با رد گزینه نظامی برای حل مناقشه دوطرف نوشته است که « ناکامیهای فاجعهبار در منطقه ما کهبیش از ۷ تریلیون دلار برای دولتهای قبلی ایالات متحده هزینه داشته، به اندازه کافی گویاست».
عراقچی همچنین مدعی شده است که « ۱۰ سال پس از امضای برجام و ۷ سال پس از خروج یکجانبه آمریکا از آن، همچنان کوچکترین مدرکی دال بر نقض تعهد از سوی ایران این تعهد وجود ندارد.» عراقچی همچنین گفتههای تولسی گابارد، مدیر اطلاعات ملی ایالات متحده در این مورد را نیز به عنوان شاهدی بر پایبندی ایران به برجام یادآور شده است. در گزارش اخیر نهادهای اطلاعاتی آمریکا درباره برنامه اتمی ایران آمده است که با وجود تغییر گفتمان برخی مقامات ایران درباره لزوم ساخت بمب اتمیو همچنین افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده که برای ساخت بمب اتمیکافی است، ممکن است علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی تحت فشار برای از سرگیری ساخت سلاح هستهای که از سال ۲۰۰۳ معلق شده، قرار بگیرد.