
همزمان با افزایش تنشها بر سر برنامه هستهای جمهوری اسلامی، شبکه العربیه و الحدث به نقل از منابع آگاه گزارش دادند که آمریکا دو سامانه پدافند موشکی پاتریوت و یک سامانه جدید تاد را به اسرائیل تحویل داده است.
العربیه وابسته به عربستان سعودی، یکشنبه ۱۷ فروردین نوشت روز شنبه سامانه پدافندی تاد (THAAD) به اسرائیل تحویل داده شده است.
وبسایتهای ردیابی پرواز نیز نشان میدهند که یک فروند هواپیمای ترابری غولپیکر نیروی هوایی آمریکا از نوع سی-ام۵ سوپر گلکسی، در پایگاه هوایی نواتیم در جنوب اسرائیل فرود آمده است.
این هواپیمای ترابری پس از حدود هشت ساعت توقف، دوباره به پرواز درآمده است.
نخستین سامانه دفاع ضدموشکی تاد مهر سال گذشته به شکل فوری به اسرائیل منتقل شد تا از این کشور در برابر حمله احتمالی جمهوری اسلامی محافظت کند.
تاد بهعنوان سامانهای پیشرفته و مکمل برای پاتریوت شناخته میشود، اما میتواند منطقه وسیعتری را پوشش دهد.
این سامانه قادر است اهدافی را در فاصله ۱۵۰ تا ۲۰۰ کیلومتری هدف قرار دهد و موشکهای بالستیک با برد کوتاه، متوسط و بلند را هم در داخل و هم خارج از جو منهدم کند.
تاد پیش از این و در هفتههای اخیر برای رهگیری چندین موشک شلیکشده به سوی اسرائیل از سوی از حوثیها به کار گرفته شده بود.
خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی ۱۵ فروردین گزارش داده بود واشینگتن و سئول بر سر انتقال موقت سامانههای پیشرفته موشکی پاتریوت از کره جنوبی به خاورمیانه توافق کردهاند.
به نوشته این خبرگزاری، دو طرف ماه گذشته میلادی درباره «استقرار جزیی» سامانههای «پاتریوت PAC-۳» برای مدت یک ماه به توافق رسیدهاند.
این اقدام برای نخستینبار به انتقال تجهیزات نظامی آمریکا از کره جنوبی به منطقهای خارج از آسیا منجر میشود.
در هفتههای گذشته تنشها میان جمهوری اسلامی و آمریکا شدت گرفته و بسیاری از رسانهها و تحلیلگران از احتمال حمله قریبالوقوع به خاک ایران خبر میدهند.
جمهوری اسلامی نیز آمریکا را در صورت حمله نظامی، تهدید به مقابله کرده است.
دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، جمهوری اسلامی را تهدید کرد که در صورت به توافق نرسیدن با واشینگتن بر سر برنامه هستهای خود، ایران را هدف «بمباران» و اعمال تعرفههای ثانویه قرار خواهد داد.
آمریکا اخیرا دستکم سه فروند بمبافکن بی-۲ اسپیریت آمریکا، معروف به «بمبافکنهای رادارگریز» را به پایگاه جزیره دیهگو گارسیا منتقل کرد که نگرانی مقامات جمهوری اسلامی را در پی داشت.پیش از این، «پنتاگون» اعلام کرده بود که پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، بهمنظور تقویت توان نظامی این کشور در خاورمیانه، تعداد بیشتری هواپیماهای جنگی به منطقه اعزام کرده است. این اقدام در پی بمبارانهای دو هفتهای آمریکا علیه شبهنظامیان حوثی یمن و افزایش تنشها با ایران صورت گرفته است. پنتاگون جزئیات دقیقی از نوع هواپیماها و محل استقرار آنها ارائه نکرد، اما منابع «رویترز» از استقرار شش بمبافکن « بی-2» (B-2) در پایگاه نظامی دیهگو گارسیا در اقیانوس هند خبر دادند.
آمریکا: مذاکره مستقیم یا «بمباران بیسابقه»
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا، با ارسال نامهای در ماه مارس از ایران خواست برای مذاکره مستقیم در پرونده هستهای وارد عمل شود و به تهران دو ماه فرصت داد. ترامپ همچنین هشدار داد اگر ایران در پرونده هستهای با آمریکا توافق نکند، با «بمباران کمسابقهای» مواجه خواهد شد.
از سوی دیگر، بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، اعلام کرده احتمال توافق آمریکا و ایران پایین است و قصد دارد درباره گزینه نظامی علیه تأسیسات هستهای ایران با ترامپ صحبت کند.
رهبر ایران هشدار داده که واشینگتن در صورت حمله، با «سیلی محکم» روبهرو میشود. علی لاریجانی، مشاور او، نیز گفته اگر تهدیدها ادامه پیدا کند، ایران به سمت ساخت سلاح هستهای میرود.