در دومین روز تظاهرات و اعتراضات مردم کردستان عراق، ۵ نفر از تظاهرکنندگان کشته شدند. در شهر سلیمانیه – مرکز استان سلیمانیه – مردم همچنان علیه فساد شعار دادند و خواهان استعفای دولت منطقهای شدند. یک روز قبل، معترضان خشمگین دفتر احزاب سیاسی را آتش زده بودند.
روز سهشنبه ٢٨ آذر/١٩ دسامبر، در شهر رانیه (راپرین) واقع در شمال سلیمانیه، تظاهرکنندگان دفترهای حزب دموکرات و اتحادیۀ میهنی کردستان را به آتش کشیدند. در پی این ناآرامیها و مداخلۀ نیروهای انتظامی، پنج نفر به ضرب گلوله کشته و حداقل ٧٠ نفر زخمی شدند.
در شهر سلیمانیه نیز نیروهای امنیتی برای متفرق کردن مردم به تیر هوایی متوسل شدند. این نیروها محورهای اصلی شهر و خیابانهای منتهی به مقر احزاب سیاسی را بستند.
در چند شهر دیگر از جمله کِفری و همچنین شهرهای حلبچه و کوی سنجق که به استان اربیل متعلقاند تظاهراتی به راه افتاد. خبرگزاری فرانسه مینویسد که در کوی سنجق شهرداری و دفتر حزب دموکرات به آتش کشیده شده است. تظاهرکنندگان بر بیکفایتی مسئولان و فساد گستردۀ آنان تأکید داشتند.
روز گذشته – دوشنبه ٢٧ آذر – تظاهرکنندگان دفاتر دو حزب اصلی حاکم یعنی حزب دموکرات و اتحادیۀ میهنی کردستان را آتش زدند. دفترهای حزبهای کوچک – جنبش گوران (تغییر) و اتحادیه اسلامی کردستان – هم توسط معترضان به آتش کشیده شد.
اهالی کردستان عراق به ویژه از وضعیت بد اقتصادی به جان آمدهاند. بعد از همهپرسی استقلال کردستان عراق که به ابتکار مسعود بارزانی – رهبر حزب دموکرات – و به رغم مخالفتهای بینالمللی برگزار شد (٢۵ سپتامبر)، اوضاع اقتصادی کردستان عراق رو به وخامت گذاشت. کمتر از سه هفته بعد از همهپرسی، نیروهای دولتی بغداد به سرعت اراضی مورد اختلاف میان دولت منطقهای و دولت مرکزی را تصرف کردند و بدین ترتیب مناطق نفتخیز کرکوک کاملاً از دست کردها خارج شد و در اختیار دولت مرکزی درآمد. محرومیت از درآمد نفت، همۀ رویاهای استقلال کردستان عراق را یکباره نابود کرد. با اینحال حتی قبل از همهپرسی، فشار اقتصادی به علت ارزان شدن نفت در منطقه شدت گرفته بود.