آقای استانکزی ادعاهایی در مورد وجود حامیانی در بین مقامات از مخالفان مسلح را “اشتباه بزرگ” میخواند
محمد معصوم استانکزی، رئیس امنیت ملی افغانستان میگوید ایران و روسیه به بهانه این که طالبان علیه گروه موسوم به دولت اسلامی یا داعش میجنگند، روابطی با این گروه ایجاد کرده و به آنها کمک میکنند.
آقای استانکزی در گفتوگوی اختصاصی با جمال موسوی، خبرنگار بیبیسی گفته است که گروه طالبان در انتقال جنگجویان داعش و جنگجویان آسیای میانه به شمال افغانستان نقش اصلی دارد.
او میگوید که مدارک روشنی در اختیار دارد که نشان میدهد طالبان به عنوان یک شبکه چتری مشغول نقل و انتقال اعضای گروههای تروریستی از بیرون به داخل افغانستان و به چهار سوی این کشور هستند.
پیشتر، ضمیر کابلوف، نماینده ویژه روسیه برای افغانستان گفته بود که “ما درباره حمایت خارجی از بخش داعش در افغانستان نگرانی داریم. ما بارها و بارها موضوع انتقال جنگجویان داعش و سلاحهای غربی توسط هلیکوپترهای ناشناس در افغانستان را مطرح کردهایم.”
نماینده ویژه روسیه برای افغانستان همچنین گفته بود که از ناتو که فضای افغانستان را در کنترل دارد، درباره این موضوع توضیحات خواسته اما پاسخ این سازمان نظامی برای مسکو قانع کننده نبوده است.
رئیس امنیت ملی افغانستان ادعاهایی در مورد وجود حامیانی در بین مقامات از مخالفان مسلح را اشتباه بزرگ میخواند و میگوید: “آزادی چو از حد بگذرد، رسوا شود. اگر بدون تحلیل برای مقاصد سیاسی خود حرفهایی را زمزمه میکنیم، تاثیر آن را باید بر منافع ملی ارزیابی کنیم. این خودش بهانه به کشورهای دیگر میدهد که طالب بهتر است از داعش و آنها طالب را کمک میکنند تا داعش را از بین ببرند.”
به گفته وی، شواهدی وجود دارد که روسیه و ایران کمکهایی را به طالبان انجام می دهند اما نه به آن اندازه که تبلیغات وسیع درموردش وجود دارد.
مقامهای ایرانی این چنین ادعاها را رد کردهاند. اما، روسیه هدف از تماسش با طالبان را فقط به منظور تأمین امنیت اتباع روسی و روند صلح افغانستان عنوان کرده است.
Image caption به آقای استانکزی، در صفوف نیروهای مخالفان نیز کسانی شامل میشوند که بسیار جوان (بین سنین ۱۶ تا ۲۲ سال) هستند.
استراتژی جدید نظامی دولت افغانستان
رئیس امنیت ملی افغانستان از روی دست گرفتن استراتژی جدید نظامی دولت افغانستان در میدان جنگ یاد کرده و میگوید: “هر وقت استراتژی مثبتی که قرار است نتیجه جنگ را فیصله کند، روی دست گرفته میشود خشونتها افزایش مییابد.”
به گفته وی، نتیجه مثبت استراتژی دولت باعث شده نیروهای امنیتی افغانستان در جنگهای جبههای موفقیتهایی به دست آورند که به دنبال آن حملات در شهرها افزایش یافته است.
آقای استانکزی میگوید مستقل شدن نیروهای امنیتی افغانستان از نظر مدیریت، تکنالوژی، حمایتهای هوایی، تقویت نیروهای امنیتی، اصلاحات در نهادهای امنیتی و مبارزه با فساد بخشهای عمده این استراتژی هستند.
او همچنان به این باور است که مخالفان مسلح دولت در حال شکست در ابعاد ایدئولوژیک جنگ نیز هستند و اکنون بسیاری از مردم میدانند “این جنگ، جهاد نه، بلکه فساد و قتل است.”
به گفته وی، در صفوف نیروهای مخالفان نیز کسانی شامل میشوند که بسیار جوان (بین سنین ۱۶ تا ۲۲ سال) هستند و از احساسات آنها که درکشان از اسلام محدود است، سوء استفاده صورت میگیرد.