جدیدترین اظهارات نیکی هیلی در رابطه با ایران و برجام

به گزارش فارس، نماینده آمریکا در سازمان ملل در نشست «بنیاد سیاست در دانشگاه شیکاگو» مواضع خود را در باره برجام و اعتراضات
در ایران تکرار کرد.

از هیلی در ااین نشست، این سوال پرسیده شد: چه شرایطی وجود دارد که آمریکا با ایران روابط دیپلماتیک برقرار کند؟

وی گفت: «مردم ایران در حال پیدا کردن صدایشان هستند و من خیلی این موضوع را دوست دارم چرا که شما دارید می‌بینید که آنها شروع به تظاهرات علیه حکومتشان کردند، چه اعتراض درباره وضعیت اقتصادی چه در موضوع حقوق بشر و دیگر موضوعات و آنها واقعا حکومتشان را به سمت مناسبی پیش می‌برند و آمریکا از آنها حمایت می‌کند».
هیلی ادامه داد: «ایران واقعا تبدیل به یک مشکل بزرگ شده است چرا که حقوق بشر آخرین چیزی است که آنها به آن فکر می‌کنند، تروریسم چیزی است که آنها به حمایت از آن ادامه می‌دهند خواه در قبال حماس در غزه باشد و خواه در خصوص حزب‌الله لبنان. کاری که آنها حالا در سوریه می‌کنند در حال ایجاد مشکلاتی است. آنها منبع مشکل هستند البته مشکل، مردم ایران نیستند بلکه مشکل از آن حکومت است. این واقعا چالش است چرا که اکنون آنها در حال تظاهرات هستند و به خاطر اعتراض کردن، مجازات می‌شوند. ما (آمریکا) به در کنار آنها بودن ادامه می‌دهیم. همانطور که شما دیدید، رئیس‌جمهور در سخنرانی سالیانه در کنگره در حمایت از آنها گفت ما تا آنجایی که بتوانیم به آنها در رسیدن به جایگاه دموکراتیکی که خواهان رسیدن به آن هستند، کمک خواهیم کرد».
مشاور سابق باراک اوباما از نماینده کشورش در سازمان ملل درباره برجام سوال کرد و پرسید: آیا ما باید از توافق هسته‌ای گروه 1+5 با ایران خارج شویم؟»
نماینده دولت ترامپ در سازمان ملل جواب داد: «در موضوع توافق هسته‌ای ایران آن چیزی که ما می‌گوییم آن است که این توافق ناقص و معیوب است و در آن ما میلیاردها دلار به آنها دادیدم و قرار بر این بود که آنها فعالیت‌های هسته‌ای خود را متوقف کنند که البته آنها این کار را در راستای اجرای تعهداتشان در برجام انجام دادند اما با تداوم آزمایشهای موشک بالستیکشان، قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل را نقض کردند و همچنین با فروش تسلیحات به حوثی‌ها در یمن و تداوم حمایت از تروریسم قطعنامه‌های شورای امنیت را نقض می‌کنند. آنچه که ما می‌گوییم این است که جامعه بین‌المللی نمی‌تواند آن چنان به این توافق بچسبد که به دیگر اقدامات بد ایران در دیگر حوزه‌ها بی اعتنایی و بی توجهی کند. ما باید آنها را به خاطر این اقداماتشان بازخواست کنیم و آنها را پاسخگو کنیم. ما همچنان در حال فشار بر آنها هستیم اما جامعه بین‌المللی با حالت لرزان می‌گوید که “نه ممکن است آنها از توافق (برجام) خارج شوند”. آنها قرار نیست که از توافق خارج شوند چون این بهترین چیزی بود که برای ایران اتفاق افتاد چرا که آنها مقادیر هنگفتی پول به دست آوردند و شروع به احیای زندگیشان کردند اما به انجام اقدامات بد ادامه دادند. ما به فشارها علیه ایران ادامه می‌دهیم تا آنها رفتارهایشان را تصحیح کنند. همچنین ما به بخشی از توافق که بندهای غروب آفتاب است نگاه می‌کنیم جایی که تنها 10 تا 15 سال برای توقف برخی از کارهای آنها در نظر گرفته شده است. تا همین حالا ما وارد سومین سال توافق شده‌ایم. آنها نگاه می‌کنند و می‌بینند که ظرف 6 یا 7 سال دیگر باز هم می‌توانند همان کارهای قبلی را تکرار کنند و این چیزی نیست که ما خواهان آن باشیم. در بند غروب آفتاب باید تجدید نظر شود».
اکسلرود سوال کرد: «اگر بخواهیم منصف باشیم باید بگوییم که در جامعه بین‌المللی متحدان ما دارند به این موضوع نگاه می‌کنند که چه زمانی ما از توافق خارج خواهیم شد؟»
هیلی در جواب گفت: «متحدان ما در حال حاضر در حال کمک کردن به ما با تمرکز روی موشکهای بالستیک، بند غروب آفتاب و نظاره کردن دیگر موضوعات هستند. همه آن چیزی که ما می‌گوییم این است که شرایط (برجام و رفتارهای منطقه‌ای ایران) را بهبود ببخشید. اگر شما شرایط را بهبود ندهید و ما همه این چیزهای منفی را داشته باشیم، چرا ما باید در توافق بمانیم؟ ببینید این رئیس‌جمهور است که تصمیم می‌گیرد ما در توافق بمانیم یا از آن خارج شویم اما می‌توانم به شما بگویم که رئیس‌جمهور درباره دو چیز واقعا اهمیت قائل می‌شود: اول، نقض‌های (قطعنامه های شورای امنیت) از قبیل حمایت از تروریسم و ارسال تسلیحات است که دبیرکل سازمان ملل هم این (نقض‌ها) را تایید کرده است. اینها باید متوقف شود. دوم، آزمایش موشکهای بالستیک باید متوقف شود».

تقویت صدای ضد برجامی در کنگره آمریکا

تغییر ریاست حزب دموکرات در کمیته روابط خارجه سنای آمریکا ممکن است سیاست‌های برجامی کنگره را تغییر دهد.

به گزارش دنیای اقتصاد، هفته گذشته در میان خبرهای داغ تعطیلی دولت آمریکا و مذاکرات بودجه، بازگشت مجدد سناتور باب منندز به‌عنوان دموکرات ارشد در کمیته روابط خارجه سنا مغفول ماند. سناتور منندز سه سال پیش، به اتهام دریافت رشوه از سمت خود در این کمیته کناره‌گیری کرده بود.

به گزارش نشریه آمریکایی «فارن پالیسی»، این تغییر احتمالا در راستای مواضع کاخ‌سفید و متحدان جمهوری‌خواه او خواهد بود. به گفته کارکنان و لابی‌گران کنگره، منندز می‌تواند برای کاخ‌سفید و متحدان جمهوری‌خواهش که به‌دنبال بازنویسی توافق هسته‌ای رژیم ایران هستند، راه نجاتی فراهم سازد.

این روزها باب کورکر، سناتور ایالت تنسی و رئیس کمیته روابط‌خارجه سنا، در حال تنظیم پیش‌نویس قانونی است که به‌عنوان ماشه‌ای برای وضع مجدد تحریم‌ها، محدودیت‌های شدیدتر بر برنامه‌های هسته‌ای‌ و موشکی رژیم ایران اعمال خواهد کرد.

در این‌باره باید منتظر ماند و دید که منندز چه موضعی درخصوص طرح کورکر اتخاذ خواهد کرد. مقامات رسمی کاخ سفید مذاکرات فشرده‌ای درخصوص این طرح با کورکر داشته‌اند.

به گزارش «فارن پالیسی»، همکاری بیشتر منندز در این موضوع می‌تواند به تغییر نظر دموکرات‌ها در سنا، لابی‌گران و کارشناسان کمک کند.

برجام؛ سفیر آمریکا در جمع جمهوری خواهان

نیکی هیلی نماینده آمریکا در سازمان ملل تاکید کرد این کشور مصمم به تغییر مفاد توافق هسته ای رژیم ایران است. وی این موضوع را در سخنانی خطاب به جمهوری خواهان در ویرجینیای غربی بیان کرد.

سفیر آمریکا در سازمان ملل در سخنرانی خود همچنین به کسانی که آمریکا آنها را به داشتن رویکرد آشتی جویانه با رژیم ایران متهم می کند، هشدار داد و گفت: حکومت ایران امروز همه هنجارهای بین المللی را در مورد موشک های بالستیک، حمایت از تروریسم، تحریم های تسلیحاتی و مسائل دیگر نقض می کند اما برخی کشورها به آنها اعتراض نمی کنند.

وی افزود: این رفتار درست نیست و دولت آمریکا آن را به صراحت بیان کرده است. در صد روز آینده یا همکاری جامعه بین المللی را برای سختگیری در مورد رژیم ایران در همه آن حوزه ها به دست می آوریم یا اینکه از توافق هسته ای خارج می شویم. این نسبت به وضع یک سال قبل ما بسیار متفاوت است.

هشدار صریح آمریکا به اتحادیه اروپا

به گزارش اسپوتنیک، وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیه ای اعلام کرد: اگر اروپایی ها اقدام به اصلاح موارد نقص برجام نکند، آمریکا از برجام خارج می شود.

در این بیانیه آمده است: “این آخرین فرصت است. در صورت عدم همکاری متحدان اروپایی برای همکاری با ما در جهت رفع اصلاح کاستی های برجام، ایالات متحده دیگر لغو تحریم های ایران را تمدید نخواهد کرد. هر زمان رئیس جمهور تصمیم بگیرد که این توافق غیر قابل دستیابی است، ایالات متحده بلافاصله از این معاهده خارج خواهد شد “.