وبسایت «دولت بهار»، نزدیک به حامیان محمود احمدینژاد، رئیسجمهوری پیشین ایران از دستگیری اسفندیار رحیممشایی، رئیسدفتر او در دوران ریاستجمهوری خبر داده است.
مشایی پیش از دستگیری به منزل حمید بقایی رفته بود
به گفته این وبسایت، مأموران امنیتی شامگاه شنبه ۲۶ اسفند رحیممشایی را دستگیر کردهاند. او پیش از بازداشت به منزل حمید بقایی، معاون بازداشتشده رئیسجمهوری پیشین ایران رفته بود.
دادستانی تهران اعلام کرده که بازداشت رحیممشایی برای «انجام تحقیقات» است. مهران عبداللهپور، وکیل او به خبرگزاری صداوسیما گفته است که علت دستگیری آتشزدن حکم بقایی در برابر سفارت بریتانیا در تهران بوده است.
اختلافات حلقه یاران نزدیک احمدینژاد با سران حکومتی ایران به ویژه قوه قضائیه از چند ماه پیش آغاز شد. این جدال پس از بازداشت حمید بقایی به اتهام فساد مالی وارد مرحله جدیدی شده است. اسفندیار رحیم مشایی پنجشنبه ۲۵ اسفند با حضور در برابر سفارت بریتانیا در تهران حکم قضائی بقایی را سوزاند و بازداشت او را توطئه «انگلیس» خواند.
او در جریان آتشزدن این حکم گفته بود که «میدانم به خاطر این کار از من انتقام خواهند گرفت.»
مشایی آبانماه به اتهام «توهین به رهبر جمهوری اسلامی، تبلیغ علیه نظام، تصرف غیرقانونی در اموال دولتی، توهین به مسئولان نظام و نشر اکاذیب» به دادسرا احضار شده بود.
اسفندیار رحیم مشایی در دولت اول محمود احمدینژاد معاون او و رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران بود. در تیرماه ۱۳۸۸ مشایی معاون اول رئیسجمهوری وقت شد اما با حکم حکومتی علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، مجبور به استعفا شد و ساعتی بعد از سوی احمدینژاد بهعنوان رئیس دفتر ریاست جمهوری منصوب شد.
رحیممشایی دلیل اصلی آن چیزی دانسته میشد که حامیان رهبری «انحراف» در دولت احمدینژاد میخواندند. پیش از جنجالیشدن مسئله انحراف، رهبر ایران در جریان اعتراضات مردمی به انتخابات ۸۸ گفته بود که نظرات او در سیاست داخلی و خارجی به نظرات احمدینژاد نزدیک است.
پیشزمینهای برای دستگیری مشایی؟
شنبه وبسایت محافظهکار «باشگاه خبرنگاران جوان» پیش از بازداشت رحیممشایی عکسهایی از او در کنار پریوش سطوتی، همسر حسین فاطمی (وزیر خارجه محمد مصدق) منتشر کرد.
این وبسایت مدعی «رابطه نزدیک» مشایی و سطوتی شد و نوشت که پریوش سطوتی پس از متهمشدن به «مسائل مالی، امنیتی و ارتباطات مشکوک» دستگیر و پس از آزادی به قید وثیقه از ایران خارج شده است.
اتهامهای اصلی علیه حلقه احمدینژاد را اتهامهای مالی تشکیل میدهند. رئیسجمهوری پیشین ایران خود با اتهامهای فساد مالی گسترده روبهرو است. محمود احمدینژاد به جبران بیش از ۱۱ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان تخلفات نفتی در زمان ریاست جمهوری خود محکوم شده که به گفته فیاض شجاعی، دادستان دیوان محاسبات، کل اموال او کفاف آن را ندارد. احمدینژاد اما ادعا کرده که باندهای قدرت و ثروت علیه او و یارانش توطئه کردهاند.
او شنبه در نامهای به قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران خواست درباره بودجه ۳,۵ میلیون یورویی سپاه قدس پاسداران توضیحاتی ارائه دهد. اختلاس بخشی از این پول یکی از موضوعات اصلی پرونده حمید بقایی است.