روزنامه آمریکایی والستریت ژورنال دوشنبه 2 آوریل، با اشاره به انتصاب جان بولتون به سمت مشاور امنیت ملی آمریکا، این انتصاب را نشان از احتضار توافق هستهای با ایران دانست گه به آن برنامه جامع اقدام مشترک یا برجام هم گفته میشود.
در مقاله منتشر شده در روزنامه والستریت ژورنال که آن را مارک دوبویتر مدیرکل بنیاد دفاع از دموکراسیها نوشته، آمده است: «با قرار گرفتن جان بولتون در منصب مشاور امنیت ملی دونالد ترامپ رئیسجمهوری آمریکا، بهنظر میرسد که توافق اتمی باراک اوباما با ایران در حال احتضار است».
جان بولتون از حزب جمهوریخواه، یکی از سرسختترین چهرههای ایالات متحده در ضدیت با نظام حاکم بر ایران است. او این سرسختی را در زمانی که نماینده کشورش در سازمان ملل متحد بود، به وضوح نشان داد.
در مقاله والستریت ژورنال آمده است: «مذاکره کنندگام اروپایی و آمریکایی در حال مطالعه تحریمهایی هستند که بهطور مشخص سپاه پاسداران را هدف قرار میدهد».
این مقاله به مواردی از این مذاکرات هم اشاره کرده که عبارت است از: «تحریمهای حزبالله که اولین و محبوبترین فرزند جمهوری اسلامی در خارج و مؤثرترین گروه شبهنپامس در جنگ سوریه است نیز در دست بررسی است. تدابیر دو سوی آتلانتیک علیه جنگ سایبری نظام ایران و تهدیدهایش علیه کشتیرانی بینالمللی نیز روی میز است».
روزنامه آمریکایی به مذاکرات پیش از انتصاب جان بولتون هم اشاره کرده و توضیح داده است: «تا زمانیکه انتصاب جان بولتون اعلام نشده بود، مذاکرهکنندگان اروپایی در حال مذاکره سرسختانه بر سر وجوه کلیدی این مذاکرات بودند. در حالیکه آنها (اروپاییها) میزانی انعطاف بر سر موشکهای بلند بُرد نظام ایران و بازرسی از سایتهای نظامی نشان دادند، اما بر سر تدابیر مهلتدار توافق هستهای حاضر به دادن هیچ امتیاز بامعنی نبودند».
بنا بر این مقاله: «در حالیکه تهران به سوی هژمونی منطقه پیش میرود، این مذاکرات حائز اهمیت زیادی است. تهران آمادگی خود را برای بهکارگیری نیروهای مرگبار و شبهنظامیان سایر کشورها در خارج نشان داده است. نظام ایران همچنین به توسعه سانتریفیوژهای پیشرفته که به راحتی قابل پنهان کردن هستند و موشکهای بالستیک بلند بُرد ادامه میدهد».
والستریت ژورنال در پایان این مقاله نوشته است:«برای اروپاییها گزینه کم زیانتر، تصحیح توافق هستهای با ایران است. اما اگر اقدام انجام نشود، بولتون مطمئن خواهد شد ترامپ ماه مه آینده از این توافق خارج خواهد شد».
توافق هستهای یا همان برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) میان ایران و گروه 1+5 (آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان)، 16 ژوئیه 2015 حاصل شد و یک سال بعد به اجرا در آمد. برپایه این توافق، در مقابل محدود شدن فعالیتهای هستهای ایران، تحریمهای اعمال شده علیه این کشور به خاطر این فعالیتها، به تعلیق درآمد.
ترامپ از ابتدا مخالف توافق هستهای بود که در دوره باراک اوباما رئیسجمهوری پیشین آمریکامنعقد شد و و آن را بدترین توافق ممکن نامید.