آمریکا: مدارک اسرائیل درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران مستند و حقیقی است

مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریکا شامگاه دوشنبه ۳۰ آوریل با بیان این‌که هزاران سند و اطلاعات جدید درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران وجود دارد، افزود، مدارک اسرائیل در این باره «مستند و حقیقی» است و اکثرشان برای کارشناسان آمریکایی جدید است.

به گزارش خبرگزاری‌ها، پومپئو به خبرنگاران همراهش در هواپیما در سفرش به چند کشور خاورمیانه گفت: «می‌توانم به شما اطمینان دهم که این اسناد، حقیقی و اصلی است». او افزود که واشینگتن با جدیت برای اصلاح توافق هسته‌ای با ایران تلاش می‌کند.

پیش از این کاخ سفید هم اعلام کرده بود که اطلاعات اعلام شده از سوی بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل، حاوی «اطلاعات جدید و قانع کننده‌ای» درباره تلاش‌های‌های ایران برای ساخت «اسلحه اتمی است که می‌توان آن را با استفاده از موشک پرتاب کرد».

در بیانیه کاخ سفید آمده است که ایالات متحده در حال بررسی دقیق اطلاعاتی است که اسرائیل درباره برنامه هسته‌ای ایران ارائه داد.

این بیانیه افزود: «این حقایق با اطلاعات آمریکا درباره این‌که ایران برنامه‌ای قوی و سری به منظور ساخت اسلحه هسته‌ای دارد، همگون است. ایران در این زمینه تلاش کرد اما در مخفی کردن این اطلاعات از جهان و مردم خود شکست خورد».

بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل شامگاه دوشنبه در کنفرانسی خبری اعلام کرد که به حدود نیم تن مدارک محرمانه هسته‌ای ایران دسترسی پیدا کرده که شامل ۵۵ هزار فایل در بیش از ۱۰۰ سی دی است.

نتانیاهو با ارائه مدارکی گفت که این اسناد نشان می‌دهد ایران در پی ساخت اسلحه اتمی بوده و هست. او افزود آن‌چه را در این کنفرانس نشان داد یک کپی دقیق از مدارک اصلی است که از داخل ایران به دست آمده است. او گفت که این فایل‌ها شامل اسناد و نمودارهایی است که نشان می‌دهد فعالیت‌هایی غیر از آن‌چه اعلام کرده دارد.

ترامپ از مذاکراتی برای توافقی جدید سخن می‌گوید

از سویی دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا گفت که درباره توافق هسته‌ای ایران، پیش از زمان مقرر در روز ۱۲ مه تصمیم‌گیری خواهد کرد.

ترامپ که دوشنبه در کنفرانس خبری مشترک با محمد بخاری رئیس‌جمهوری نیجیریه در کاخ سفید سخن می‌گفت، افزود که جهان می‌داند ایران به تلاش برای ساخت سلاح اتمی ادامه می‌دهد.

او تاکید کرد که مذاکره برای دست‌یابی به توافق هسته‌ای جدید با ایران را بعید نمی‌داند.

ترامپ گفت که آمریکا خواهان مذاکره بر سر توافقی حقیقی است نه توافقی همچون توافقی که پیشتر امضا شد. او افزود: باید ببینیم چه پیش می‌آید. اکنون نمی‌گویم چه اقدامی انجام خواهم داد، اما معتقدم بسیاری بدانند. پیش از ۱۲ مه تصمیم‌گیری خواهیم کرد. این بدان معنی است که خواهان مذاکراتی بر سر توافقی حقیقی هستیم. بسیاری با توافق کنونی موافق نیستند، توافق بسیار بدی برای ایالات متحده آمریکا بود».

سخنان ترامپ پس از کنفرانس نتانیاهو ایراد شد.

در مقابل ایران «ادعاهای نتانیاهو» درباره در اختیار داشتن برنامه محرمانه برای دست‌یابی به اسلحه اتمی را رد کرد. تلویزیون رسمی ایران به نقل از علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی این کشور گزارش داد که گفته، رئیس‌جمهوری آمریکا باید عاقلانه رفتار کند و از توافق هسته‌ای خارج نشود.

صالحی افزود که ایران از نظر فنی، آمادگی بالا بردن درجه غنی سازی اورانیوم به سطح پیش از توافق هسته‌ای را دارد. او تهدید کرد در صورت خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، این اقدام را انجام خواهد داد.

توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵، میان ایران و گروه ۱+۵ متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد، به علاوه آلمان، منعقد شد. برپایه این توفق که به آن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم گفته می‌شود، در قبال محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور به خاطر این برنامه، لغو یا تعلیق می‌شود.

دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری کنونی آمریکا، از ابتدا مخالف برجام بود که در دوره باراک اوباما رئیس‌جمهوری پیشین ایالات متحده منعقد شد و آن را «بدترین توافق ممکن» توصیف می‌کرد.