نخست‌وزیر لبنان اظهارات قاسم سلیمانی را «تأسف‌بار» خواند

نخست‌وزیر لبنان اظهارات قاسم سلیمانی، فرمانده شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران دربارهٔ انتخابات پارلمانی اخیر این کشور را «دخالت در امور داخلی» لبنان خواند.

قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، از موفقیت گروه حزب‌الله در جریان انتخابات پارلمانی اخیر در لبنان تقدیر کرده‌است.

این گروه که از سوی جمهوری اسلامی حمایت می‌شود، در انتخابات پارلمانی که ششم ماه مه سال جاری، پس از ۹ سال در لبنان برگزار شد، توانست بیش از نیمی از ۱۲۸ کرسی پارلمان را از آن خود کند.

آقای سلیمانی گفته موفقیت این گروه در حالی رخ داده که برخی از کشورهای عربی تلاش می‌کند به حزب‌الله و رهبران آنها اتهام فعالیت «تروریستی» وارد کنند.

سعد حریری در واکنش، این اظهارات سلیمانی را «تأسف‌بار» و «دخالت» در امور داخلی لبنان خوانده که به گفته او، نه به نفع «آنها» و نه به نفع «منطقه» است.

آقای حریری افزوده که اگر جمهوری اسلامی در عراق «باخته»، این بدان معنی نیست که آنها می‌توانند باختشان را در جای دیگری «جبران کنند.»

اشاره وی به انتخابات پارلمانی اخیر در عراق است که مقتدی صدر و متحدان وی بیشتر کرسی‌های پارلمان را بدست آوردند. آقای صدر خواستار فاصله گرفتن عراق از ایران است.

حزب‌الله لبنان از سوی آمریکا و اسرائیل، گروهی «ترویستی» شناخته می‌شود و وزارت خزانه‌داری آمریکا به تازگی عبدالله صفی‌الدین، نماینده حزب‌الله لبنان در ایران را تحریم کرده‌است.

به‌دنبال انتخابات پارلمانی ماه مه در لبنان، سعد حریری که از مسلمانان سنی‌مذهب و نزدیک به عربستان سعودی است، بار دیگر به عنوان نخست‌وزیر و میشل عون، از مسیحیان لبنان، به عنوان رئیس‌جمهور معرفی شد.

نظام سیاسی لبنان بر پایه تقسیم قوا میان گروه‌های مختلف بنیان‌گذاری شده‌است. رئیس‌جمهوری از میان مسیحیان، نخست‌وزیر از میان مسلمانان سنی و رئیس پارلمان از میان مسلمانان شیعه انتخاب می‌شود.

کرسی‌های پارلمان و مناصب دولتی هم به‌طور مساوی میان مسلمانان و مسیحیان تقسیم شده‌است.

افزایش تنش‌ها میان ایران و عربستان سعودی در منطقه، باعث شده سعد حریری که به ریاض نزدیک است، بیش از گذشته نسبت به سیاست‌های ایران در لبنان انتقادات صریحی مطرح کند.

حزب‌الله لبنان در کنار ایران در جنگ داخلی سوریه، در کنار بشار اسد ایستاده و پس از درخواست‌ها برای خروج آنها از سوریه، با این موضوع مخالفت کرده‌اند.

حسن نصرالله، رهبر این گروه گفته که نیروهای حزب‌الله تا هر زمانی که رئیس‌جمهور سوریه بخواهد در این کشور خواهند ماند. مقام‌های جمهوری اسلامی نیز اظهارات مشابهی را بیان کرده‌اند.