معاون وزارت خزانهداری آمریکا میگوید، آمریکا عملیات مالی ایران در امارات متحده عربی را مختل خواهد کرد تا تهران را تحت فشار قرار دهد. به گفته او، آمریکا و امارات یک “شبکه غیر قانونی” مرتبط با ایران را متلاشی کردهاند.
ایالات متحده آمریکا و امارات متحده عربی یک شبکه انتقال غیرقانونی منابع مالی برای ایران را متلاشی کردهاند. رویترز با درج گزارشی در این باره مینویسد، این اقدام در راستای تلاشهای آمریکا برای محدود کردن تجارت ایران و دسترسیهای ارزی این کشور در منطقه انجام شده است.
سیگال مندلکر، معاون وزارت خزانهداری آمریکا در امور تروریسم و اطلاعات مالی گفته است: «ما مشترکا یک شبکه تبدیل ارزی که میلیونها دلار را به سپاه پاسداران ایران انتقال میداد مختل کردهایم.»
او گفت، این شبکه در ماه مه برچیده شد. به گفته او، این شبکه از سیستم مالی امارات برای مبادلات ارزی و انتقال پول از ایران و تبدیل آن به دلار آمریکا استفاده میکرد تا مورد استفاده گروههای مورد حمایت ایران در منطقه قرار بگیرد.
مندلکر گفت، این شبکه که توسط مقامهای بانک مرکزی ایران هدایت میشد اسناد را جعل میکرد و معاملات خود را به صورت مبدل و پشت شرکتهای صوری و کاغذی (شرکتهایی که تنها روی کاغذ وجود خارجی دارند) پنهان میکرد
او جزئیات بیشتری را از این عملیات اعلام نکرد. اما در اوایل ماه ژوئن بانک مرکزی امارات اعلام کرد که تبادلات مالی هفت صرافی را به دلیل نقض مقررات و در مسیر مبارزه علیه پولشویی محدود کرده است.
ایران اقدامات آمریکا در رابطه با اقتصاد این کشور را دخالتی ناموجه خوانده و محکوم کرده است.
رویترز مینویسد، بانک مرکزی امارات متحده عربی و دفتر رسانهای دولت این کشور تا کنون به پرسشهای این خبرگزاری در زمینه خبر منتشرشده توسط مندلکر و این که آیا اقدامات علیه ۷ صرافی نامبرده با این قضیه مرتبط بوده پاسخ نگفتهاند.
سیگال مندلکر برای جلب حمایت از تلاشها در جهت زیر فشار گذاشتن ایران به عربستان سعودی و کویت نیز سفر کرده است. این اقدامها بعد از خروج دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا از توافق اتمی با ایران (برجام) و تصمیم به بازگردان تحریمها علیه این کشور انجام میشود.
خانم مندلکر گفت، دولتها و مؤسسات مالی در منطقه به این دلیل که قبول دارند نفوذ ایران در منطقه “شریرانه” است، با آمریکا در این زمینه همکاری تنگاتنگ دارند.
معاون وزارت خزانهداری آمریکا عنوان کرد که واشنگتن تلاش دارد عرصه تجارت ایران را نه تنها در حوزه فروش نفت و گاز که بیش از نیمی از درآمد صادراتی کشور به آن متکی است بلکه به طور کلی محدود کند.
رویترز مینویسد، با این حال متقاعد کردن امارات به کاهش شدید مبادلات تجاری با ایران برای واشنگتن آسان نخواهد بود. دوبی که به طور سنتی به عنوان واسطهای برای صادرات به ایران به کار میرود خود نیز متقابلا از سرمایهگذاری ایرانیان در تجارت و بازار املاک این کشور بهرهمند میشود.
بنا بر دادههای صندوق بینالمللی پول، حجم صادرات امارات به ایران در سال ۲۰۱۷ معادل ۹/ ۱۹ میلیارد دلار بوده که برابر با ۵درصد تولید ناخالص ملی این کشور میشود.
مندلکر در این باره به رویترز گفت، واشنگتن “شراکتی عالی” با امارات دارد. او شرح داد: «ما میتوانیم اقدام قابل توجهی [علیه ایران] انجام دهیم تا توانمندی آنها برای تأمین بودجهشان را مختل سازیم.»
.