خانه / اخبار مهم روز / مراکش مناسبات بانکی با ایران را به حال تعلیق درآورد

مراکش مناسبات بانکی با ایران را به حال تعلیق درآورد

دویچه وله
دولت مراکش تصمیم گرفته در همراهی با تحریم‌های آمریکا علیه جمهوری اسلامی مراودات بانکی با ایران را تعلیق کند. مراکش حدود سه ماه پیش به دلیل “حمایت ایران” از شورشیان این کشور روابط دیپلماتیک با تهران را قطع کرد

چند روز پس از اعمال مجدد بخشی از تحریم‌های تعلیق شده ایالات متحده علیه جمهوری اسلامی، دولت مراکش اعلام کرد که با این تحریم‌ها همراهی می‌کند و مبادلات بانکی این کشور با ایران را به حال تعلیق درمی‌آورد.

به نوشته روزنامه “لاکوم” و به نقل از منابع نزدیک به وزارت خارجه مراکش، در پی صدور فرمان اجرای تحریم‌های آمریکا علیه ایران، کمپانی‌ها و بانک‌های مراکشی در مورد ادامه مراودات تجاری با تهران از این وزارت‌خانه هشدارهایی دریافت کرده‌اند.

خبرگزاری ایلنا روز شنبه (۲۰ مرداد/ ۱۱ اوت) گزارش داد که بر اساس سندی از وزارت خارجه مراکش که در این نشریه منتشر شده، این وزارت‌خانه به “انجمن بانک‌داری مراکش” در مورد مراودات و ارتباط با دارایی‌ها و سرمایه‌های ایرانی هشدار داده است.

در پی خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران و برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، رئیس جمهوری ایالات متحده شامگاه دوشنبه فرمان اجرایی بازگشت برخی از تحریم‌های تعلیق شده علیه جمهوری اسلامی را امضا کرد. این تحریم‌ها از جمله شامل معامله اسکناس و اسناد مبتنی بر دلار با ایران می‌شود.

پیش از مراکش عراق نیز پایبندی خود به این تحریم‌ها را اعلام کرده بود. به گزارش خبرگزاری فرانسه، نخست وزیر عراق هفتم اوت گفته بود که گرچه مخالف تحریم‌های آمریکا علیه ایران است، اما به این تحریم‌ها پایبند خواهد بود. حیدر عبادی تاکید کرده بود که منافع و مصالح عراق حکم می‌کند که  این کشور، در مناقشه بین ایران و آمریکا، به تحریم‌های تعیین شده پایبند باشد.

سعد حدیثی، سخنگوی دولت عراق روز پنج‌شنبه با تکرار سخنان عبادی، تحریم کردن ایران را “گزینه اشتباه” خواند و در عین حال گفت که بغداد به آن بخش از تحریم‌های آمریکا که مربوط به معاملات بانکی و انتقال مالی به وسیله دلار با ایران می‌شود پایبند خواهد بود.

این تصمیم دولت عراق از سوی مسئولان و شخصیت‌های ایرانی با واکنش‌های مختلفی روبرو شد. در حالی که احمد مسجدی، سفیر ایران در بغداد مدعی شده به رغم سخنان عبادی مناسبات تجاری دو کشور تغییری نخواهد کرد، پدرام سلطانی، نایب رئیس اتاق بازرگانی می‌گوید همراهی عراق با تحریم‌های آمریکا از مدتی قبل شروع شده و یکی از علت‌های افزایش سرسام‌آور بهای دلار در ایران است.

مراکش، پس از کشور “دوست و برادر” عراق

پدرام سلطانی روز شنبه در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «همکارى دولت عراق با تحریم‌هاى آمریکا موجب کاهش ورود دلار از این کشور به ایران شده است و افزایش نرخ ارز بخشى به این موضوع بر مى‌گردد. وقتى کشور “دوست و برادر” اینگونه رفتار مى‌کند ما از دیگر کشورها چه انتظارى داریم؟»

بر خلاف عراق که به گفته سلطانی کشور “دوست و بردار” محسوب می‌شود، این حکم در مورد مراکش دست‌کم از زمانی که روابط دیپلماتیک خود با تهران را قطع کرد صادق نیست.

به گزارش خبرگزاری آلمان، ناصر بوریطه، وزیر خارجه مراکش اول ماه مه (۱۱ اردیبهشت) اعلام کرد که این کشور روابط سیاسی خود با جمهوری اسلامی را قطع کرده و ضمن فراخواندن سفیرش از تهران، سفیر ایران را از مراکش اخراج می‌کند.

مراکش علت قطع روابط با جمهوری اسلامی را  حمایت این کشور از شورشیان جبهه پولیساریو اعلام کرده است. جبهه پولیساریو یا جنبش استقلال‌طلب صحرای غربی، سازمانی شبه‌نظامی است که برای استقلال منطقه صحرای غربی مبارزه می‌کند.

دولت مراکش یک دهه پیش نیز به دلیل “دخالت ایران در امور بحرین” روابط خود را با جمهوری اسلامی قطع کرده بود. برقراری مجدد روابط دو کشور پس از روی کار آمدن دولت یازدهم در سال ۹۲ صورت گرفت.