کنت وارد، نماینده آمریکا در سازمان منع سلاحهای شیمیایی، میگوید که جمهوری اسلامی درباره تأسیسات تولید گازهای شیمیایی خود گزارشی به سازمان منع سلاحهای شیمیایی نداده است
کنت وارد، نماینده آمریکا در سازمان منع سلاحهای شیمیایی، میگوید که جمهوری اسلامی درباره تأسیسات تولید گازهای شیمیایی خود گزارشی به سازمان منع سلاحهای شیمیایی نداده است
نماینده آمریکا در سازمان منع سلاحهای شیمیایی، ایران را متهم کرد که «توان تسلیحاتی شیمیایی» خود را به این نهاد گزارش نداده است. این موضوع به گفته او «نقض» پیمان منع گسترش سلاحهای شیمیایی تلقی میشود.
پیشتر برخی رسانهها به نقل از «دو مقام آمریکایی» از قصد دولت دونالد ترامپ برای متهم کردن تهران به نقض پیمان تسلیحات شیمیایی خبر داده بودند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، کنت وارد، نماینده آمریکا در سازمان منع سلاحهای شیمیایی، در گردهمایی این نهاد در لاهه، ایران را متهم کرد برای «جنگ افزارهای شیمیایی» برنامه دارد.
وی مدعی شده که جمهوری اسلامی درباره تأسیسات تولید گازهای شیمیایی خود گزارشی به سازمان منع سلاحهای شیمیایی نداده است.
نماینده آمریکا در سازمان منع سلاحهای شیمیایی همچنین اعلام کرده که واشینگتن مدتهاست در این زمینه نگران است و افزوده که ایران «برنامهای برای تولید گاز اعصاب جهت استفاده در مقاصد تهاجمی» را به پیش میبرد.
وی همچنین گفته که ایران در دهه ۱۹۸۰ میلادی «سلاح شیمیایی» به لیبی منتقل میکرده، اما حتی پس از آنکه لیبی در سال ۲۰۱۱ خود این موضوع را به سازمان منع سلاحهای شیمیایی اعلام کرد، تهران حاضر به اعلام این موضوع نشد.
وارد در ادامه از کشف موشکهای حامل مواد شیمیایی، خمپارهها و بمبهایی با «اصالت» ایرانی اشاره کرد و آن را «مدرکی» عنوان کرد که نشان میدهد تهران قابلیتهای خود در این زمینه را به طور کامل آشکار نکرده است.
بر اساس این گزارش، رویترز نتوانسته به مقامهای جمهوری اسلامی برای ابراز نظر در این زمینه دسترسی پیدا کند.
بر اساس کنوانسیون تسلیحات شیمیایی متعلق به سال ۱۹۹۷ تولید و ذخیره و کاربرد هر گونه سلاح شیمیایی ممنوع است.
آسوشیتدپرس پیش از این نوشته بود طرح این اتهام از سوی آمریکا در حال حاضر مجازاتی برای ایران در پی نخواهد داشت، اما میتوان «برای شکایت از ایران در سازمان منع شیمیایی» از آن بهره گرفت.
بر اساس «یافتههای» دولت آمریکا مبنی بر نقض کنوانسیون شیمیایی به دست تهران، ایران از تسلیحات شیمیایی استفاده نکرده، اما «تسهیلات و ابزار تولید آنها را در اختیار دارد».
گفته میشود که این «یافتهها» مبتنی بر اطلاعاتی است که اخیرا به دست آمده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، در اردیبهشتماه سال جاری رسما از توافق اتمی با ایران، برجام، خارج شد و در دو بازه زمانی سه ماهه، دو دور از تحریمها علیه ایران را نیز بازگرداند.
وی و دیگر اعضای کابینهاش بارها گفتهاند واشینگتن با این تحریمها قصد دارد با «وارد آوردن فشارهای حداکثری» بر تهران، جمهوری اسلامی را وادار کند «رفتار خود را تغییر دهد».
آسوشیتدپرس نوشته اتهام تازه آمریکا علیه جمهوری اسلامی، بخشی از همین سیاست «فشار حداکثری» برای «منزوی کردن ایران» است.