روزنامه اصولگرای «وطن امروز» در مقالهای که پنجشنبه 29 نوامبر منشر کرد از سفیر جمهوری فدرال آلمان در تهران به عنوان جاسوس آلمان یاد کرد و مدعی شد که روابط نزدیکی با موساد اسرائیل دارد.
این روزنامه با انتشار مقالهای تحت عنوان «در دستگاههای امنیتی مراقب اقدامات مشکوک سفیر آلمان در ایران هستند؟»، نوشت: «همزمان با تشدید اقدامات ضدایرانی آلمان در هفتهها و ماههای اخیر بویژه در ماجرای دستگیر کردن دیپلمات ایرانی، سفیر آلمان در تهران به شکل معناداری تلاش میکند از خود و کشورش تصویری ایراندوست و همراه مردم ایران نشان دهد. در تازهترین اقدام، میشائیل برشتولد تصاویر دیدار خود با خواهران منصوریان، قهرمانان ووشوکار را در صفحه توئیترش منتشر کرد.»
این مقاله در اعتراض به بازداشت «اسدالله اسدی» دیپلمات ایرانی در اتریش نوشته شده که به همراه 2 ایرانی دیگر به اتهام دست داشتن در علمیات بمبگذاری علیه گردهمایی سازمان مجاهدین خلق بازداشت شده است. او پس از بازداشت توسط پلیس آلمان به بلژیک تحویل داده شد.
مقامهای قضایی و اطلاعاتی بلژیک نیز اعلام کردند که دیپلمات ایرانی در کشور آلمان در ارتباط با پروندهای دستگیرشده که دو نفر دیگر هم به اتهام تلاش برای بمبگذاری در گردهمآیی مجاهدین خلق در پاریس در آن پرونده متهم شدهاند.
وطن امروز می افزاید: «دیپلمات دارای مصونیت ایرانی به مدت 3 ماه و محروم کردن او از بدیهیترین حقوق نظیر ملاقات، همراهی با سایر کشورهای اروپایی برای تحریم جدید ایران در اواخر آبانماه و همچنین همراهی شرکتهای اقتصادی آلمانی با تحریمهای آمریکا در تابستان گذشته مشت نمونه خروار اقدامات ضدایرانی کشوری است که سفیر آن در تهران این روزها تلاش میکند خود را نزدیک مردم ایران نشان دهد.
بسیاری از شرکتها و صنایع آلمان پس از توافق هستهای با ایران فعالیتهای خود در بازار ایران را توسعه دادند اما با آغاز تحریمهای تازه آمریکا تعداد زیادی از این شرکتها ایران را ترک کردند، در این میان میتوان به زیمنس، وورت و دایملر اشاره کرد.
این روزنامه در ادامه مدعی شد: «میشائیل کلور برشتولد»، سفیر آلمان در ایران از اعضای سازمان جاسوسی آلمان است. برشتولد یکی از افسران سرویس اطلاعات و امنیت برونمرزی کشور آلمان یا همان BND است که 28 سال با پوشش دیپلماتیک برای این سرویس فعالیت کرده است. او در مقطعی معاون رئیس سازمان اطلاعات آلمان هم بوده است. عمده مسؤولیتهای میشائیل برشتولد در وزارت خارجه آلمان نیز مسائل امنیتی بوده است و همین موضوع کارویژه این مهره اطلاعاتی — امنیتی برای آلمانها را مشخص میکند. اما نکته قابل تامل درباره برشتولد، روابط نزدیک او با موساد است. برشتولد از افسران ارشد اطلاعاتی آلمان است که حلقههای مشترک با سرویس جاسوسی اسرائیل را رهبری کرده و چند سال نیز به عنوان دیپلمات در سفارت آلمان در تلآویو بوده است.
ارتباط سفرا و کادر دیپلماتیک با دستگاههای امنیتی کشورهایشان چندان شگفتاور نیست اما روزنامه «وطن امروز» مدرکی دال بر صحت مدعای خود ارایه نکرده و افزوده: «برشتولد اما حالا در بالاترین سطح از ماموریتهای دیپلماتیک خود قرار دارد. او اگر در تلآویو به عنوان یک دیپلمات فعال بوده، حالا در تهران به عنوان سفیر آلمان، دستهای بازتری برای پیگیری اقدامات خود دارد. حضور در بازار تهران و کوههای زاگرس و میهمان شدن در سیاهچادرهای بختیاری تا ملاقاتهای غیرشفاف با کارگران و دیدار با ورزشکاران زن و مرد و… وقتی از سوی یک مهره ارشد جاسوسی انجام میشود، آیا نباید توجه دستگاههای اطلاعاتی ایران را جلب کند؟»
آلمان یکی از حامیان سرسخت ابقای توفقنامه هستهای معروف به برجام با ایران است و بارها مخالف خود با خروج آمریکا از این توافقنامه را اعلام کرده و اینک در کنار بریتانیا، چین، روسیه، فرانسه و دیگر اعضای اتحادیه اروپا به دنبال ایجاد سازوکاری مالی با هدف ترغیب ایران به باقی ماندن در این توافقنامه هستهای و برخوردار نگه داشتن تهران از مزایای اقتصادی رفع تحریم ها است و در این باره تلاش دارد تا با ایجاد کانال مالی ویژه، تحریمهای جدید آمریکا علیه ایران را بی اثر کنند.
وطن امروز با این همه مینویسد: «به نظر میرسد وزارت اطلاعات ایران باید در قبال این رفتارهای مشکوک و غیرعادی جاسوس آلمانی که کشورش عامل اصلی دستگیری ناجوانمردانه اسدالله اسدی، دیپلمات مظلوم ایرانی بود، اقدام ملموس و واضحی انجام دهد. چرا باید دیپلمات ایرانی توسط دولت آلمان دستگیر و مصونیت دیپلماتیک او نادیده گرفته شود اما جاسوس آلمانی در ایران بدون هیچ احساس نگرانی از دستگاههای اطلاعاتی ایران، پروژههای مشکوک خود را پیگیری کند؟»
سفیر آلمان در ایران کیست؟
وبسایت سفارت آلمان در تهران، در بخش فارسی خود سفیر این کشور را چنین معرفی میکند: «میشائیل کلور-برشتولد از سال 2016 میلادی سفیر فوق العاده و تام الاختیار جمهوری فدرال آلمان در جمهوری اسلامی ایران است. آقای کلور-برشتولد در سال 1990 به خدمت وزارت امور خارجه آلمان در آمد. وی در اداره مرکزی وزارت امور خارجه عهده دار سمت های گوناگونی از قبیل معاونت بخش سیاسی در بن و برلین، و رئیس دفتر قائم مقام وزیر در وزارت امور خارجه بوده است. علاوه بر این وی نماینده وزارت امورخارجه در امور بحران و رئیس ستاد بحران دولت فدرال در سطح سفیر، و معاون رئیس اداره اطلاعات جمهوری فدرال آلمان بوده است. سمت های وی در خارج از کشور شامل ریاست بخش همکاریهای اقتصادی و توسعه در آدیس آبابا، ریاست بخش امور حقوقی و کنسولی سفارت آلمان در تل آویو، ریاست دفتر شخصی دبیرکل سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSZE) در وین، و همچنین سفیر فوق العاده و تام الاختیار جمهوری فدرال آلمان در صنعا پایتخت جمهوری یمن بوده است. آقای کلور-برشتولد پیش از آغاز به خدمت در وزارت امورخارجه آلمان، در شهر مونیخ در رشته حقوق تحصیل نموده و در دادگاه ایالتی مونیخ سمت قاضی را بر عهده داشته است.»