مایک پمپئو، وزیر امور خارجۀ آمریکا، کشورهای خاورمیانه را فراخواند که برای رویارویی با جمهوری اسلامی ایران، رقابت های قدیمی خود را کنار بگذارند. او گفت : “وقت آن رسیده که برای تحقق خیر و منفعت ملت های منطقه رقابت های قدیمی کنار گذاشته شوند.”
مایک پمپئو گفت که ایالات متحد آمریکا حتا پس از خروج خود از سوریه با استفاده از همۀ ابزارهای دیپلماتیک و در همکاری با متحدان منطقه ای خود نیروهای ایرانی را از سوریه بیرون خواهد راند و خواهد کوشید که مردم سوریه به صلح و ثبات پایدار دست یابند. او همچنین گفت که “دولت واشنگتن به گونه ای عمل خواهد کرد تا دولت اسرائیل نیز توانایی نظامی خود را برای دفاع از خود در مقابل ماجراجویی تهاجمی رژیم ایران حفظ کند.”
مایک پمپئو که این سخنان را در دانشگاه آمریکایی قاهره دربارۀ راهبرد منطقه ای آمریکا ایراد می کرد از متحدان واشنگتن در خاورمیانه خواست که پس از خروج نیروهای آمریکایی از سوریه نقش فعال تری در این کشور ایفا کنند. وی بار دیگر از طرح “ناتو خاورمیانه” یا “ائتلاف راهبردی خاورمیانه” که دولت واشنگتن می خواهد برای مقابله با حکومت تهران ایجاد کند، پشتیبانی نمود.
در سخنرانی اش وزیر امور خارجۀ آمریکا تلویحاً سیاست منطقه ای رئیس جمهوری پیشین این کشور، باراک اوباما، را مورد انتقاد قرار داد و گفت که سیاست های باراک اوباما باعث دلگرمی رژیم اسلامی ایران شد و رئیس جمهوری پیشین آمریکا خشونت و سرسختی اسلامگرایی افراطی را دست کم گرفته بود.
وزیر امور خارجۀ آمریکا امروز را نقطۀ عزیمت جدید در راهبرد آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران دانست.
وزیر امور خارجۀ آمریکا بار دیگر تأکید کرد که کشورش سربازان خود را از سوریه خارج می کند بی آنکه اما تاریخ خروج این نیروها را اعلام کند. وی گفت : “رئیس جمهوری آمریکا تصمیم گرفته که نیروهای این کشور را از سوریه خارج کند، و ما این کار را خواهیم کرد.” مایک پمپئو وجود هرگونه تناقض را در راهبرد پیشنهادی رئیس جمهوری آمریکا در قبال سوریه رد کرد.
مایک پمپئو عنوان سخنرانی خود را در دانشگاه آمریکایی قاهره نیرویی در خدمت خیر : تجدید قوای آمریکا در خاورمیانه اعلام کرد. در سخنرانی خود وزیر امور خارجۀ آمریکا از جمله گفت که “در کمتر از دو سال ایالات متحد آمریکا تحت رهبری دونالد ترامپ بر نقش سنتی خود در منطقه به عنوان نیرویی در خدمت خیر از نو تأکید کرده است.” پمپئو همچنین گفت که کشورش “مسیر خود را دوباره بازیافته، مناسباتش را از نو بازسازی کرده و گشایش های دروغین دشمنان را رد کرده است.”
دونالد ترامپ در جریان سفرش به ریاض در سال ۲۰۱٧ رشتۀ راهنمای سیاست منطقه ای آمریکا را اتحاد با کشورهای منطقه علیه حکومت شیعی ایران – ولو از طریق پیوندهای جدید میان کشورهای عرب و اسرائیل علیه دشمن مشترک، یعنی حکومت اسلامی ایران – و تشدید مبارزه با گروه داعش اعلام کرد. رئیس جمهوری آمریکا همچنین قول داده بود که صلح میان اسرائیل و فلسطین را به سرانجام برساند.
در سخنرانی اش در قاهره مایک پمپئو گفت : “ملت های خاورمیانه هرگز روی امنیت و ثبات اقتصادی را نخواهند دید و هرگز رؤیاهای مردمان شان را متحقق نخواهند کرد، مادام که رژیم انقلابی ایران مسیر کنونی اش را ادامه می دهد.” او از “کشورهای صلحدوست منطقه خواست تا صفوف خود را در مقابل افراطیگری اسلامی متحد و فشرده کنند.”
برای مقابله با رژیم ایران، دولت آمریکا در نظر دارد بر نزدیکترین متحدان منطقه ای خود یعنی اردن، عراق، مصر و کشورهای عرب حوزۀ خلیج فارس اتکاء کند.