مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریکا روز سه شنبه ۲۵ دی به ماهواره پرتاب شده توسط ایران واکنش نشان داد و گفت، این آزمایش نشان میدهد که ایران به دنبال دستیابی به قابلیت موشکی تهدید کننده است.
ساعاتی پیشتر در همین روز وزیر ارتباطات ایران از آزمایش ماهواره ساخت دانشگاه صنعتی امیرکبیر با نام «پیام» خبر داد و گفت، این ماهواره به علت نقص در مرحله سوم پرتاب در مدار زمین قرار نگرفت.
این در حالی است که وزیر امور خارجه آمریکا میگوید، پرتاب این ماهواره نقض قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل است.
قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد که پس از حصول توافق هستهای وین در سال ۹۴ و با هدف تایید آن صادر شد، از ایران خواسته که از توسعه موشکهای بالیستیک که قابلیت حمل کلاهک هستهای داشته باشند، خودداری کند.
وزیر امور خارجه آمریکا در توییتر خود نوشته است: حکومت ایران درمخالفت با جامعه بین المللی و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، امروز یک وسیله پرتاب فضایی را آزمایش کرد. این پرتاب بار دیگر نشان میدهد که ایران به دنبال تواناییهای پیشرفته موشکی است که اروپاو خاورمیانه را تهدید میکنند.در همین زمینه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز به آزمایش ماهواره «پیام» واکنش نشان داده و گفته است که ایران در اعلام برنامه خود برای ارسال ماهواره علمی به فضا «دروغ میگوید.»
خست وزیر اسرائیل تصریح کرده است که هدف ایران از پروژههای ماهوارهای جدید چیزی نیست جز «آزمایش مرحله نخست موشک بین قارهای، برخلاف همه توافقها».
در همین زمینه، حسین صمیمی، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران هفته گذشته درباره آزمایش «ماهواره پیام» دانشگاه امیرکبیر گفته بود که این ماهواره قرار است با پرتابگر داخلی «سیمرغ» به فضا پرتاب شود و مشخصات فنی آن به نحوی است که بتواند ماهواره وزن ۱۰۰ کیلوگرمی «پیام» را در ارتفاع ۵۰۰ کیلومتری و با زاویه تمایل ۵۵ درجه قرار دهد.
وی ماموریت اصلی این ماهواره را «تصویربرداری از سطح زمین» عنوان کرد.
این در حالی است که مایک پومپئونیز هفته گذشته به این گزارشها واکنش نشان داده و از ایران خواست دست به آزمایش نزند.
وزیر خارجه آمریکا همچنین دهم آذرماه امسال گفته بود که ایران یک آزمایش موشک میانبرد آزمایش کرده که قادر است بخشهایی از خاک اروپا و کل خاورمیانه را هدف قرار دهد.