خانه / اخبار مهم روز / آمریکا: اقدام سه کشور اروپایی برای تجارت با ایران تاثیری بر فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی ندارد

آمریکا: اقدام سه کشور اروپایی برای تجارت با ایران تاثیری بر فشار حداکثری بر جمهوری اسلامی ندارد

در حالیکه منابع اروپایی می‌گویند بریتانیا، آلمان و فرانسه، سازوکار ویژه تجارت با ایران به نام «اینس‌تکس» را روز پنج‌شنبه راه‌اندازی می‌کنند، آمریکا تاکید دارد که این اقدام اروپا تاثیری بر تلاش ایالات متحده برای اعمال فشار حداکثری بر ایران ندارد.

سفارت ایالات متحده در آلمان روز پنجشنبه اعلام کرد هنوز به دنبال دریافت جزئیات بیشتر درباره کانال مالی اروپا برای تجارت با ایران است، اما انتظار ندارد این مساله تاثیری بر تلاش آمریکا برای اعمال فشار حداکثری بر ایران داشته باشد.

به گزارش رویترز، یک سخنگوی سفارت آمریکا گفت معامله شرکت‌ها و نهادها با ایران در مواردی که شامل تحریم‌‌ها شده، می‌تواند برای آن‌ها تبعاتی چون از دست دادن امکان تجارت با آمریکا در پی داشته باشد.

سفیر آمریکا در آلمان نیز در توئیتر خود نوشت: «ایران مشغول فراهم سازی گردبادی از هرج و مرج برفراز اروپا است. تروریسم، خطر مرگ، برنامه موشکی بالستیک و دار زدن همجنسگرایان. این‌ها هیچ یک با ارزش‌های اروپایی سازگاری ندارد.»

پیشتر منابع خبری نوشته بودند که بریتانیا، آلمان و فرانسه، سازوکار ویژه تجارت با ایران به نام «اینس‌تکس» را روز پنج‌شنبه راه‌اندازی می‌کنند. رویترز در گزارشی نوشته بود که انتظار نمی‌رود دیگر کشورهای اروپایی به زودی به این ساز و کار بپیوندند.

مقام‌های دولت آمریکا پیش از این هشدار داده بودند که اگر کشورهای اروپایی تلاش کنند تا تحریم‌های ایالات متحده علیه ایران را دور بزنند، با مجازات و جریمه‌های سنگینی مواجه خواهند شد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس روز دوشنبه ۸ بهمن به نقل از یک مقام ارشد دولت آمریکا نوشت که ایالات متحده علیه هر فرد یا نهادی که قصد دور زدن تحریم‌های ایران را داشته باشد، اعمال مجازات خواهد کرد.

مهرماه امسال، مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در نشست گروه اتحاد علیه ایران هسته‌ای گفته بود طرح اتحادیه اروپا برای ایجاد یک سازوکار ویژه برای دور زدن تحریم‌های آمریکا علیه صادرات نفت ایران به شدت غیرسازنده است.

وزیر خارجه آمریکا اول خرداد ماه ضمن اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق جدید با جمهوری اسلامی را برشمرد، که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

۲۴ آبان نیز برایان هوک، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران به نهادهای اروپایی در مورد تجارت غیردلاری با جمهوری اسلامی هشدار داد.

آقای هوک گفته بود: «بانک‌ها و کمپانی‌های اروپایی می‌دانند که ما در اجرای تحریم‌ها علیه این رژیم سفاک و خشن بسیار جدی هستیم.»

مرداد امسال نیز، جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید به تصمیم اروپا برای اجرای قوانین بازدارنده و کمک مالی به ایران اشاره کرد و گفته بود «اروپا با ما همراه شود.»

آقای بولتون با بیان این که آمریکا به دنبال اعمال «فشار بی‌سابقه» بر ایران است، گفته بود: اعضای دولت پرزیدنت ترامپ در تلاش برای ترغیب اتحادیه اروپا به تحریم‌ ایران، با همتایان اروپایی خود رایزنی‌هایی را انجام داده‌‌اند.

خروج از برجام

ایالات متحده می گوید توافق هسته ای با ایران در رفتار این کشور تاثیری نداشته است. پرزیدنت ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران را اعلام کرد. پرزیدنت ترامپ در دو مطقع مرداد و آبان همین سال دستور بازگشت تحریم های هسته ای علیه جمهوری اسلامی ایران را صادر کرد.

ایالات متحده می گوید جمهوری اسلامی بزرگترین دولت حامی تروریسم است، برنامه موشک بالیستیک خود را برخلاف قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت ادامه می دهد و عامل بی ثباتی در خاورمیانه است.

آزمایش‌های موشکی ایران پیش از این نیز با واکنش کشورهای غربی مواجه شده بود و آن‌ها بارها از جمهوری اسلامی خواسته بودند تولید و آزمایش این موشک‌ها را متوقف کند.

ایران طی سال‌های اخیر دست به انجام آزمایش‌های موشکی زده است که روی برخی از آن‌ها به زبان‌های مختلف (از جمله عبری) شعار «نابودی اسرائیل» نقش بسته بود.

وزیر خارجه آمریکا یکم خرداد با اعلام راهبرد جدید آمریکا در قبال ایران، ۱۲ شرط ایالات متحده برای توافق با جمهوری اسلامی را برشمرد که در واقع فهرست خواسته‌های ایالات متحده از جمهوری اسلامی یا به عبارتی جزئیات تغییر رفتار رژیم ایران است.

برخی از این شروط شامل توقف حمایت از تروریسم و خودداری از اقدامات مخرب در منطقه نظیر حمایت از حزب الله لبنان و دخالت در کشورهای منطقه است.