خانه / اخبار مهم روز / مخالفت مجلس سنا با تصمیم ترامپ برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه و افغانستان

مخالفت مجلس سنا با تصمیم ترامپ برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه و افغانستان

مجلس سنای آمریکا شامگاه دوشنبه 4 فوریه با اکثریت بزرگ آرا، با اصلاحیه‌ای موافقت کرد که از تصمیم دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری این کشور برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه و افغانستان انتقاد می‌کند؛ اقدامی که نشان از شمار زیاد مخالفان تصمیم ترامپ در حزب جمهوری‌خواه دارد که خود او از اعضای آن است.

در تضاد مستقیم با سخنان ترامپ، در این اصلاحیه آمده است: «مجلس سنا این احساس را دارد که ایالات متحده در حال حاضر با تهدید گروه‌های تروریستی فعال در سوریه و افغانستان مواجه است. خروج سریع ایالات متحده می‌تواند پیشروی به دست آمده و همچنین امنیت ملی را در معرض خطر قرار دهد».

70 تن از اعضای مجلس سنا با این اصلاحیه موافقت و 26 تن با آن مخالفت کردند. قرار است این اصلاحیه به قانونی فراگیرتر اصلاح شود که مرتبط با امنیت در خاورمیانه است.

جمهوری‌خواهان با 53 عضو از 100 عضو، اکثریت مجلس سنا را تشکیل می‌دهد. تنها 3 عضو جمهوری‌خواه با این اصلاحیه مخالفت کردند.

میچ مک‌نویل رهبر جمهوری‌خواهان که معمولا از انتقاد از ترامپ خودداری می‌کند، این اصلاحیه را ارائه داده است.

مک‌نویل گفت: «گروه‌های داعش و القاعده هنوز شکست نخورده اند»؛ سخنانی که با اظهارات پیشین ترامپ درباره سوریه در تعارض است.

ترامپ دسامبر گذشته به طور ناگهانی اعلام کرده بود که نیروهای آمریکایی را از سوریه خارج خواهد کرد. او گفت که جهادی‌های داعش شکست خورده‌اند.

رئیس‌جمهوری آمریکا همچنین نیت خود را برای خروج از افغانستان پس از 17 سال تنش مخفی نمی‌کند.

تصمیم ترامپ برای خارج کردن نیروهای آمریکایی از سوریه، به استعفای جیمز متیس وزیر دفاع ایالات متحده انجامید و نگرانی اروپایی‌ها و کُردهای متحد آمریکا را برانگیخت.

اصلاحیه ارائه شده از سوی مک‌نویل، مکملی برای لایحه قانون امنیت ملی در خاورمیانه است که شامل اعمال تحریم‌هایی جدید علیه سوریه می‌شود. این لایحه همچنین از نهادهای محلی آمریکایی در صورت عدم همکاری با شرکت‌هایی که اسرائیل را تحریم می‌کنند، حمایت می‌کند.

این لایحه شامگاه دوشنبه در مرحله اول رای گیری، مورد موافقت اکثریت بزرگ مجلس سنا یعنی 72 عضو در مقابل 24 عضو قرار گرفت.

اکنون قرار است بعد از ظهر سه‌شنبه رای گیری نهایی صورت گیرد تا در نهایت به مجلس نمایندگان که اکثریتش در دست دمکرات‌ها است، احاله شود.