خانه / اخبار مهم روز / 60 کشور با هدف مقابله با سیاست‌های ایران در ورشور گردهم می‌آیند

60 کشور با هدف مقابله با سیاست‌های ایران در ورشور گردهم می‌آیند

کنفرانس ورشو که ایالات متحده آمریکا برای برگزاری آن فراخوان داده، قرار است امروز چهارشنبه 13 فوریه 2019 در پایتخت لهستان با مشارکت حدود 60 کشور جهان برگزار شود.

آن‌گونه که مسئولان آمریکایی بارها گفته‌اند، واشینگتن در پی آن است تا حمایت متحدان اروپایی و خاورمیانه‌ای را برای افزایش فشار بر ایران به دست آورده و این کشور را مجبور به تغییر رفتار و سیاست‌هایش در منطقه کند.

پیش از این جاکیچ کژاپوتوویژ وزیر امور خارجه لهستان گفته بود حدود 60 کشور در کنفرانس خاورمیانه که قرار است روزهای 13 و 14 فوریه برگزار شود، شرکت خواهند کرد.

از سویی مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریکا هم گفت که هدف کنفرانس ورشو، فروکاستن از تهدیدهای مرتبط با منطقه خاورمیانه برای طولانی‌ترین زمان ممکن است.

او ادامه داد: «برای بحث درباره آینده ثبات و شکوفایی خاورمیانه گردهم خواهیم آمد، درباره طرحی برای صلح در خاورمیانه، تهدیدهاا و همچنین جنگ علیه تروریسم سخن خواهیم گفت».

پومپئو گفت: «خواهیم دید که چگونه کشورها می‌توانند با یکدیگر هماهنگ شوند. 60 کشور و 30 وزیر امور خارجه از همه قاره‌ها مشارکت خواهند کرد. مساله به ائتلاف جهانی ارتباط دارد که به دنبال کاهش خطرهای مرتبط با خاورمیانه برای طولانی‌ترین زمان ممکن است».

شایان ذکر است که پومپئو اوایل ژانویه گذشته در نخستین اطلاع رسانی درباره کنفرانس، بر آن‌چه «نفوذ ایرانی بی‌ثبات کننده در منطقه» توصیف کرد، تمرکز کرده بود.

یک منبع در کاخ سفید هم به شبکه العربیه گفت کفنرانس ورشو، بر روند صلح به طور اساسی تمرکز نخواهد کرد بلکه به چالش‌های منطقه‌ای مختلف خواهد پرداخت و به دنبال تقویت ائتلاف‌ها و شراکت‌های منطقه‌ای خواهد بود.

بریتانیا، ایتالیا، برزیل و یا کره جنوبی از جمله کشورهایی هستند که وزیران خارجه خود را به نشست ورشو می‌فرستند.

نخست‌وزیر اسرائیل، در کنار معاون رئیس‌جمهوری آمریکا، از ارشدترین مقام‌های حاضر در کنفرانس هستند. وزیران خارجه لهستان و آمریکا نیز به‌عنوان میزبان در ورشو حضور خواهند داشت.

عربستان سعودی عادل جبیر را به نشست می‌فرستد. آقای جبیر که پیشتر وزیر خارجه عربستان بود، در حال حاضر به‌عنوان وزیر مشاور در امور خارجه فعالیت می‌کند.

دیگر کشورهایی که به گفته منابع خبری وزیران خارجه خود را به لهستان می‌فرستند عبارت هستند از: آلبانی، آرژانتین، اتریش، بحرین، بلغارستان، استونی، گرجستان، مجارستان، اردن، کویت، لتونی، لیتوانی، لیبریا، مراکش، مالت، عمان، قطر، رومانی، امارات متحده عربی، اوکراین و دولت یمن.