مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا، در دومین روز کنفرانس ورشو که رسماً برای تامین «امنیت و صلح در خاورمیانه» بر گزار گردیده، جمهوری اسلامی ایران را «مهمترین تهدید» در این منطقه توصیف کرد و اعلام داشت که واشینگتن تحریمهای تازهای علیۀ این کشور برقرار میکند. او هشدار داد که اگر ایران «به رفتار خطرناک و بی ثبات کنندۀ خود پایان ندهد، مجازاتهای آمریکا علیۀ این کشور شدیدتر خواهد شد.
مایک پنس، معاون رئیس جمهوری آمریکا، که روز پنجشنبه ١۴ فوریه/ ٢۵ بهمن، در برابر نمایندگان نزدیک به شصت کشور جهان و بویژه وزرای امور خارجۀ هشت کشور عرب خاورمیانه و نخست وزیر اسرائیل سخن می گفت از «متحدان اروپائی» آمریکا خواست «با ترک برجام در این زمینه به ایالات متحد آمریکا بپیوندند».
معاون رئیس جمهوری آمریکا «کانال ویژه مالی» موسوم به «اینستکس» را که از سوی اتحادیۀ اروپا به منظور تضمین امنیت داد و ستد با ایران ایجاد شده است مورد انتقاد قرار داد و آنرا «نامعقول» توصیف کرد. وی گفت «این اقدام ایران را تقویت و اتحادیۀ اروپا را تضعیف میکند و بر شکاف میان اروپا و ایالات متحد آمریکا میافزاید».
مایک پنس تاکید کرد که «فشارهای اقتصادی و دیپلماتیک آمریکا بر جمهوری اسلامی ایران به منظور تامین صلح و امنیت در منطقه و جهان و کسب آزادیهای درخور برای مردم ایران» صورت میگیرد. وی از اروپائیان خواست در این زمینه با واشینگتن همراه شوند.
معاون رئیس جمهوری آمریکا گفت «در حالی که اقتصاد ایران در حال فرو ریختن است و مردم این کشور [برای اعتراض] به خیابان میآیند، کشورهائی که برای آزادی ارزش قائلند باید با یکدیگر متحد شوند و رژیم ایران را مسئول صدمات وارد شده و تجاوزات اعمال شده به مردم خود، به منطقه و به جهان بدانند». مایک پنس ایران را به تدارک یک «هولوکاست جدید» متهم کرد.
پیش از او، مایک پمپئو، وزیر امور خارجۀ آمریکا، کشورهای منطقه را به آغاز «یک فصل تازه از همکاری» فراخواند و با اشاره به بحرانها و مسائل جاری در «ایران، سوریه، یمن و مناسبات اسرائیل و فلسطینیان» خواستار تلاش مشترک برای «تامین امنیت در منطقه» شد.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، که در این کنفرانس با وزرای امور خارجۀ کشورهای عرب دیدار و گفتگو کرد، صبح پنجشنبه در برابر مطبوعات، با اشاره به جبهۀ مشترک عرب و اسرائیل در برابر ایران، این گردهمائی را یک «چرخش تاریخی» خواند. او در سخنان خود گفت اینجا «در اجتماعی که حدود شصت وزیر امور خارجه را گرد هم آورده و در آن نخست وزیر اسرائیل در کنار وزرای کشورهای مهم عرب نشسته، ما بروشنی و با اتحاد کامل از خطر مشترکی سخن گفتیم که ایران نام دارد».
کنفرانس بینالمللی برای امنیت و صلح در خاورمیانه از روز چهارشنبه ١٣ فوریه/٢۴ بهمن، بمدت دو روز در ورشو، پایتخت لهستان، برپا شد. این کنفرانس با این حال اختلاف نظر میان اتحادیۀ اروپا و آمریکا را بروشنی به نمایش گذاشت. رئیس دیپلماسی اتحادیۀ اروپا، خانم فدریکا موگرینی، و وزاری امور خارجۀ فرانسه و آلمان از شرکت در این کنفرانس خودداری کردند.
کنفرانس ورشو به خواست آمریکا و با همکاری لهستان و به ریاست مشترک دو کشور برگزار شد و بررسی بحرانهای منطقه و طرح صلح رئیس جمهوری آمریکا برای آشتی میان اسرائیل و فلسطینیان نیز در دستور کار این گردهمائی قرار داشت.
حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران، امروز در سوچی واقع در جنوب غربی روسیه، کنفرانس ورشو را «خالی و بدون نتیجه» خواند و گفت «عدهای که خود حامی تروریستها هستند در ورشو در حال توطئه علیه منطقه هستند».
همزمان با کنفرانس ورشو، هواخواهان «شورای ملی مقاومت» که هستۀ مرکزی آن را «سازمان مجاهدین خلق» تشکیل میدهد، یک گردهمائی و راهپیمائی اعتراضی بر پا کردند. در این تجمع رودی جولیانی، شهردار پیشین نیویورک و وکیل مدافع کنونی دونالد ترامپ، رئیش جمهوری آمریکا، سخنرانی کرد. رودی جولیانی تاکید نمود که شرکت او در این اجتماع یک اقدام کاملاً شخصی است. وی با اشاره به عنوان کنفرانس ورشو، «برقراری امنیت و صلح در خاورمیانه» را مستلزم تغییر «رژیم دیکتاتوری مذهبی» در ایران دانست.
از سوی دیگر، شماری از طرفداران شاهزاده رضا پهلوی نیز در روز نخست کنفرانس با در دست داشتن تصاویری از او در نزدیکی محل برگزاری کنفرانس دست به تظاهرات زدند. شاهزاده رضا پهلوی در روز های اخیر در دیدار با شماری از اعضای کنگرۀ آمریکا تاکید کرده بود که از نظر او تنها چنین کنفرانسهائی تنها باید هدف «حمایت از جنبشهای آزادیخواهانۀ مردم ایران» را دنبال کند.