خانه / اخبار مهم روز / مقام دولت آمریکا: در حالی که اقتصاد ایران در سراشیبى است، ایران ۱۶ میلیارد دلار برای پشتیبانی از بشار اسد از دست داد

مقام دولت آمریکا: در حالی که اقتصاد ایران در سراشیبى است، ایران ۱۶ میلیارد دلار برای پشتیبانی از بشار اسد از دست داد

«گِرِگ سالیوان» مشاور ارشد ارتباطات راهبردی در دفتر امور خاور نزدیک وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا می‌گوید در حالی که مردم ایران با کاهش دستمزدها، افزایش قیمت‌ها، و وخامت وضعیت اقتصادی دست به گریبان هستند، دولت جمهوری اسلامی میلیاردها دلار را صرف پشتیبانی از بشار اسد در سوریه کرده است.

آقای سالیوان در مراسم راه‌اندازی رسمی کانال جدید فارسی صدای آمریکا ۳۶۵، که روز سه‌شنبه در کنگره ایالات متحده آمریکا برگزار شد، گفت: «طی یک سال گذشته شاهد کاهش بیش از ۸۰ درصد از ارزش ریال بوده‌اید. نرخ تورم ۳۰ درصد، و میزان بیکاری جوانان در حدود ۲۵ درصد است. اما در همین حال، شاهد افزایش ۴۰ درصدی هزینه‌های نظامی ایران از زمان امضای برجام هستید.»

وی افزود: «بنا بر ارزیابی‌های ما – که به نظر ما چندان هم فراگیر نیستند – بیش از ۱۶ میلیارد دلار برای حمایت از رژیم اسد در سوریه، از ایران خارج شده است. [صرف] چنین اعداد و ارقامی در این سطح نمی‌تواند ادامه پیدا کند.»

به گفته آقای سالیوان، ادامه ‌اعتصابات در سراسر ایران نتیجه مستقیم سیاست دولت [ایران] است؛ سیاستی که در خدمت برآورده کردن نیازهای مردم ایران نیست.

او گفت: «مى بینید که معلمان در ایران امروز دومین روز تظاهرات‌شان را برگزار کردند. این چهارمین دور اعتراضات آنها از ماه دسامبر سال ۲۰۱۸ تاکنون است. همچنین طی دو سال گذشته شاهد اعتراضات رانندگان کامیون، کارگران بخش کشاورزی، و بسیاری از افراد دیگر بوده‌ایم و این‌ها همه از پیامدهای کاهش یارانه‌ها، کم شدن دستمزدها، و کاهش کلی قدرت خرید در داخل ایران بوده است.»

آقای سالیوان تاکید کرد که تحریم‌های ایالات متحده «به قصد بالا بردن هزینه رفتار بد [رژیم] ایران» اعمال شده است.

وی گفت: «تحریم‌های ایران به دنبال دستیابی به این هدف هستند. هدف، بالا بردن هزینه [رفتارهای بدخواهانه رژیم] و تاکید بر این حقیقت است که دولت ایران خودش انتخاب می‌کند که هزینه آن چیزی را بپردازد که در خدمت برآورده کردن نیازهای مردم ایران نیست، و همچنین بالا بردن هزینه این گونه فعالیت‌ها در سوریه، یمن، و نیز حمایت از حزب‌الله است.»

آقای سالیوان افزود: «برایان هوک، نماینده ویژه [آمریکا در امور ایران]، واقعا سعی کرد تا این نکته را در اجلاس وزیران ورشو روشن کند که هدف، مجازات کردن مردم ایران نیست؛ بلکه وادار کردن ایران به آمدن پای میز مذاکره از طریق بالا بردن هزینه همه این فعالیت‌های دیگر، هزینه گسترش فعالیت‌های هسته‌ای و موشک‌های بالیستیک، و فعالیت‌های بی‌ثبات کننده منطقه‌ای است. هدف این است.»