نماینده علی خامنهای در مؤسسه کیهان محمدجواد ظریف را متهم به “دعوت علنی از آمریکا برای نابود کردن ایران” کرد. ظریف اخیرا گفته بود: «آمریکا در جایگاهی نیست که بتواند ایران را نابود کند، مگر با استفاده از سلاحهای ممنوعه.»
حسین شریعتمداری، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در مؤسسه کیهان، ظریف را متهم به دعوت علنی از آمریکا برای نابودی ایران کرد
حسین شریعتمداری، نماینده رهبر جمهوری اسلامی در مؤسسه کیهان
روزنامه کیهان محمدجواد ظریف، وزیر خارجه جمهوری اسلامی را به “دعوت علنی از آمریکا برای نابود کردن ایران” متهم کرده است.
حسین شریعتمداری، مدیر مسئول این روزنامه حکومتی و نماینده رهبر جمهوری اسلامی در مؤسسه کیهان، امروز دوشنبه ۱۰ تیر (اول ژوئیه) در یادداشتی با عنوان “آقای ظریف دست مریزاد!” سخنان اخیر ظریف در مصاحبه با شبکه خبری سیانان را “وهن نظام اسلامی” خوانده است.
به کانال دویچه وله فارسی در تلگرام بپیوندید
محمدجواد ظریف در واکنش به اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، مبنی بر نابود شدن ایران در صورت جنگ با ایالات متحده، با بیان اینکه “آمریکا در جایگاهی نیست که بتواند ایران را نابود کند”، گفته بود: “مگر اینکه بخواهد از سلاحهای ممنوعه استفاده کند.”
سلاحهای ممنوعه یا غیرمجاز معمولا به تسلیحات نامتعارف کشتار جمعی همچون سلاحهای اتمی، بیولوژیک و شیمیایی گفته میشود. البته ممنوعه بودن تسلیحات متعارف نیز ثابت نیست و مجاز یا غیرمجاز بودن کاربرد آنها در موقعیتها و زمانهای مختلف مثلا در صورت آسیب رساندن احتمالی به غیرنظامیان متفاوت است.
دونالد ترامپ سهشنبه گذشته در دو پیام توییتری از جمله نوشته بود: «رهبران ایران درک درستی از واژههای “خوبی” و “مهربانی” ندارند. نکته غمانگیز آنکه تنها چیزی که آن را میفهمند قدرت و زور است و آمریکا به نسبت صاحب قدرتمندترین نیروی نظامی در دنیا است و فقط در دو سال گذشته ۱.۵ تریلیون دلار در این زمینه هزینه کرده است.»
ترامپ در ادامه با بیان اینکه “هر گونه حمله ایران به هر چیز آمریکایی با قدرتی عظیم و کوبنده روبهرو خواهد شد”، افزوده بود: «در برخی حوزهها، کوبنده به معنی نابودی خواهد بود.»
وزیر خارجه ایران نیز پنجشنبه گذشته در واکنش به این اظهارات به خبرنگار سیانان گفته بود: «قطعا او [ترامپ] اشتباه میکند. اما آن اظهارات نشان میدهد که اهداف آمریکا یقینا غیرقانونی هستند. ایالات متحده در جایگاهی نیست که ایران را نابود کند.»
محمدجواد ظریف مدعی شده بود که آمریکا از “توانمندی لازم برای نابود کردن ایران برخوردار نیست”، اما در عین حال افزوده بود: «جز اینکه از تسلیحات ممنوعه برای این کار استفاده کند.»
اتهام علیه ظریف: “ایران اسلامی نابودشدنی است”
طبق ادعای مدیر مسئول کیهان “مفهوم بیکم و کاست و خالی از ابهام” سخنان ظریف این است که اولاً “ایران اسلامی نابودشدنی است”، ثانیاً “این آمریکاست که توان نابود کردن ایران را دارد” و ثالثاً وزیر خارجه ایران با این اظهارات «بر پایبندی آمریکا به مبانی اخلاقی و اصول انسانی اصرار میورزد! و این گزاره را تبلیغ میکند که اگر آمریکا به اصول اخلاقی و مبانی انسانی پایبند نبود تاکنون با استفاده از سلاح هستهای ایران را نابود کرده بود.»
حسین شریعتمداری در ادامه میپرسد: «آیا اظهارنظر آقای ظریف، غیر از دعوت علنی از آمریکا برای نابود کردن ایران، میتواند معنا و مفهوم دیگری داشته باشد؟!»
دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
نماینده رهبر جمهوری اسلامی در مؤسسه کیهان در نهایت با “تعجبآور” و “تأسفبار” خواندن سخنان اخیر وزیر خارجه ایران، مینویسد: «تردیدی نیست که جناب ظریف از مفهوم و معنای واقعی اظهارات خود بیخبر بوده و این سخنان نسنجیده را به خطا بر زبان آوردهاند و از این روی، انتظار آن است که بیدرنگ برای اصلاح آن دست به کار شوند.»
پس از آنکه ترامپ در اقدامی کمسابقه فرمان اجرایی تحریم علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و دفتر او را امضا کرد، وزیر دارایی آمریکا نیز از قرار گرفتن نام هشت فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خبر داد و افزود که نام وزیر خارجه ایران هم بهزودی در فهرست تحریمهای آمریکا قرار خواهد گرفت.
محمدجواد ظریف و “دیپلماسی لبخند” او همواره مورد انتقاد و حمله جناح موسوم به تندرو در ایران بود. حمله اخیر کیهان به او نیز نشان میدهد که قصد آمریکا برای وارد کردن ظریف در فهرست تحریمهای این کشور نیز باعث تعدیل این حملات نشده است.
این فشارها و حملات و نیز به گفته خود ظریف، بیتوجهی به جایگاه وزارت خارجه در ایران، او را اوایل اسفندماه سال گذشته (۱۳۹۷) تا استعفای از مقام خود کشاند؛ استعفایی که البته با مخالفت رئیس جمهوری و نیز طبق برخی گزارشها، مخالفت رهبر جمهوری اسلامی مواجه شد و او در نهایت به کار خود بازگشت.