خانه / اخبار مهم روز / جنگ در با لاترین ارکان رژیم ، مذاکره هراسی با مذاکره پرستی

جنگ در با لاترین ارکان رژیم ، مذاکره هراسی با مذاکره پرستی

رئیس مجلس تحریم‌های آمریکا را “وحشتناک” خواند اما گفت نباید به دستگاه دیپلماسی فشار آورد که برای مذاکره عجله کند. او در واکنش به کسانی که خواستار مذاکره با آمریکا هستند تاکید کرد که ایران اکنون “چاره‌ای جز مقاومت” ندارد.

رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای و رئیس مجلس علی لاریجانی

با شدت گرفتن تحریم‌های آمریکا و بحرانی‌تر شدن وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم در جمهوری اسلامی، تعداد کسانی که از حل معضل چهل ساله با ایالات متحده و عادی‌سازی روابط دو کشور حمایت می‌کنند و آن را علنی بر زنان می‌آورد افزایش یافته است.

رئیس مجلس شورای اسلامی ظاهرا در واکنش به این افراد می‌گوید در شرایطی که “دشمنان” فشارهایی وارد می‌کنند اگر در داخل ایران همه متحد باشند آنها موفق نخواهند شد زیرا “اکنون چاره‌ای جز مقاومت نداریم”.

به گزارش خبرگزاری “خانه ملت”، علی لاریجانی چهارشنبه ۲۶ تیر در مراسمی به مناسب روز ملی صنعت و معدن گفت: «من آدم کم سابقه‌ای در بحث امنیتی و ملی نیستم. اگر می‌خواهیم ایران با عزت زندگی کند، امروز روزی نیست که در مقابل فشارها مقاومت نکنیم. باید دشمنان بفهمند که موفق نمی‌شوند.»

او در بخش دیگری از سخنانش افزود: «تصور نشود که در شرایط فعلی ایران نمی‌خواهد از ظرفیت دیپلماسی استفاده کند، همه تلاش می‌کنند که کشور به سمت رستگاری برود. البته گاهی دعواهای سیاسی افکار را مشوش می‌کند و این اشکال کار است.»

اختلاف مواضع خامنه‌ای با روحانی و ظریف

لاریجانی که توصیه می‌کند باید اختلاف نظرها را با درایت “هضم” کرد در مورد این اختلاف‌ها توضیح بیشتری نداد. یکی از این موارد می‌تواند مواضع متفاوت رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای با مقامات ارشد دولت در مورد مذاکره با ایالات متحده باشد.

در حالی که خامنه‌ای مذاکره با آمریکا را سم و مذاکره با دولت دونالد ترامپ را “سم مضاعف” خوانده و هر گونه گفت‌وگوی مستقیم را رد می‌کند، رئیس جمهوری حسن روحانی و وزیر خارجه، محمد جواد ظریف در روزهای گذشته گفته‌اند ایران به شرط لغو تحریم‌ها آماده مذاکره است.

رئیس مجلس ایران ترامپ را “مرد رذل صحنه سیاسی” خواند و گفت: «امروز باید صحنه دعوا را عوض کنیم، نباید به دستگاه دیپلماسی کشور فشار آورد تا با عجله کار کند. گاهی کسی می‌خواهد به ما ستم کند و لازم است در این شرایط از ظرفیت‌های مختلف استفاده کنیم تا کمر خم نکنیم.»
دونالد ترامپ پس از امضای فرمان اجرایی خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، ۸ مه ۲۰۱۸

علی لاریجانی می‌گوید: «شاید برای برخی سوال باشد که چرا دستگاه دیپلماسی کشور نمی‌تواند مشکلات فعلی را حل کند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت دستگاه دیپلماسی به فکر حل مشکل هست اما گاهی باید فشار را تحمل کرد تا به نتیجه رسید.»

حمایت سرتپ حسین علایی از مذاکره

مذاکره با آمریکا حتی در میان فرماندهان پیشین سپاه پاسداران هم موافقانی دارد. سرتیپ حسین علایی، رئیس پیشین ستاد مشترک سپاه دهم تیرماه گفته بود زمانی که ترامپ برای مذاکره بدون پیش‌شرط با جمهوری اسلامی اعلام آمادگی کرد، ایران هم باید با “دستور مذاکرات خودش” برای مذاکره اعلام آمادگی می کرد.

علایی که زمانی فرمانده نیروی دریایی سپاه بوده همچنین گفته است که اردیبهشت سال پیش هم که آمریکا قصد خارج شدن از توافق هسته‌ای را داشت ایران باید برای جلوگیری از این کار با این کشور وارد مذاکره می‌شد.

محسن امین‌زاده، معاون وزیر خارجه در دوران ریاست جمهوری محمد خاتمی، ۲۵ خرداد در گفت‌وگو با “ایرناپلاس” گفته بود: «حتی در بحرانی‌ترین شرایط هم هیچ کشور قدرتمندی ابزار دیپلماسی خود را کنار نمی‌گذارد. اما متأسفانه به علت درک نادرستی که از مذاکره با جهان و مذاکره با رقیب و مخالف و دشمن در ادبیات سیاسی ایران وجود دارد، مخالفت با سیاست‌ها و اقدامات دولت آمریکا را با توقف دیپلماسی یکی تلقی می‌کنند؛ یعنی خواهان توقف دیپلماسی می‌شوند.»

«مذاکره هراسی بی‌معناست»

امین‌زاده با بی‌معنا خواندن “مذاکره هراسی” می‌گوید در شرایط کنونی حتی اگر مذاکره با دونالد ترامپ هم درست نباشد مذاکره با همه منتقدان او و نمایندگان کنگره و دیگر شخصیت‌های آمریکایی که با سیاست‌های کاخ سفید همراهی نمی‌کنند “بسیار ضروری” است.

با این همه لاریجانی گرچه فشار تحریم‌های آمریکا را “وحشتناک” خوانده تاکید می‌کند که همه مشکلات اقتصادی ایران ناشی از تحریم نیست و آن بخشی که به تحریم مربوط است باید تحمل شود تا آمریکا متوجه ناکارآمدی این سیاست بشود.

او به طور تلویحی مذاکره با آمریکا پس از خاتمه دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ یا رفع تحریم‌ها و بازگشت ایالات متحده به برجام را منتفی ندانست و گفت مذاکرات هسته‌ای هم زمانی آغاز شد که واشنگتن شرط ایران برای ادامه غنی‌سازی اورانیوم را پذیرفت. لاریجانی گفته ترامپ که سرکار آمد توافق هسته‌ای را بهم زد بنابر این “اکنون نباید عجله کنیم”.