کشورهای عضو گروه ۷ حاضر در نشست بیاریتز فرانسه، دهها میلیون دلار برای مقابله با آتش سوزیهای جنگل های گرمسیری آمازون اختصاص میدهند.
به گزارش آسوشیتدپرس، روز دوشنبه چهارم شهریور اعضای گروه ۷ کمکی معادل ۲۰ میلیون دلار جهت مقابله با آتش سوزی در جنگلهای آمازون ارائه خواهند کرد و علاوه بر آن بریتانیا ۱۲ میلیون دلار و کانادا ۱۱ میلیون دلار به طور جداگانه به مهار آتش سوزی کمک خواهند کرد.
طبق این گزارش، کانادا به برزیل پیشنهاد کرده است تا هواپیماهای ویژه برای مهار آتش سوزی به این کشور اعزام کند.
سازمان محیط زیستی «ائتلاف زمین» که از حمایت لئوناردو دی کاپریو برخوردار است، نیز میگوید، کمکی پنج میلیون دلاری به آتش سوزی گسترده جنگلهای آمازون اختصاص داده است.
امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه، خبر کمک ۲۰ میلیون دلاری گروه ۷ را اعلام کرده است.
امانوئل مکرون تصریح کرد، فرانسه تا ساعاتی دیگر کمک نظامی برای مقابله با آتش سوزی در منطقه ارائه خواهد کرد.
ریکاردو سالس، وزیر محیط زیست برزیل، ضمن استقبال از این کمک ها گفته است، برزیل باید تصمیم بگیرد که چگونه از این منابع استفاده شود.
جان رابینسون، رئیس حفاظت از جامعه حفاظت از حیات وحش، در این زمینه گفته است: پس از خاموش شدن آتش سوزی، بودجه جهانی و اراده سیاسی بیشتری در برزیل مورد نیاز خواهد بود.
رابینسون گفت ، برزیل به مقرراتی نیاز دارد که محدودیتهای مشخصی را برای جلوگیری از سوزاندن جنگلها و تبدیل آن به زمینهای کشاورزی و مرتع اعمال کند و همزمان باید مشوقهایی برای سرمایه گذاریهای جایگزین ارائه شود.
در حالی خبر کمک های بین المللی برای مقابله آتش سوزی جنگلهای آمازون منتشر شده که ژایر بولسونارو، رئیس جمهور برزیل، می گوید غرب برای سواستفاده از برزیل دست به این اقدامات می زند.
ژایر بولسونارو گفته است: آیا کسی بدون چشم داشت به کسی کمک میکند؟ اینها در این مدت طولانی چه چیزی از اینجا می خواهند؟
آتشسوزی در جنگلهای آمازون امسال به یک رکورد تاریخی رسیده و بر اساس دادههای مرکز تحقیقات فضایی برزیل، تاکنون بیش از ۷۲ هزار و ۸۴۳ مورد آتشسوزی ثبت شده است.
مرکز تحقیقات فضایی برزیل ۲۹ مرداد اعلام کرد آتشسوزیها به نسبت همین بازه زمانی در سال گذشته ۸۳ درصد افزایش یافته است و از سال ۲۰۱۳ که ثبت آتشسوزیها در آمازون آغاز شده به بالاترین میزان رسیده است.
آتشسوزی در طبیعت در ماههای خشک پدیدهای معمولی است ولی برخی از موارد عمدی و توسط مزرعهداران اتفاق میافتد که برای گسترش مراتع دامپروری به طور غیرقانونی جنگلها را از بین میبرند.
افزایش بیسابقه آتشسوزی در طبیعت از زمان به قدرت رسیدن بولسونارو در ماه ژانویه روی میدهد. او با بیتوجهی به هشدارها و نگرانیهای بینالمللی در مورد افزایش جنگلزدایی وعده داده است که کشاورزی و بهرهبرداری از معادن در آمازون را گسترش خواهد داد.