تجمعات در عراق ادامه دارد، در حالیکه معترضان در برخی مناطق راهها را مسدود کردهاند به تحصنها، اعتصابها و جلوگیری از آمدوشد کارکنان دولتی ادامه دادهاند.
اعتراضات در عراق ادامه دارد؛ گزارشها از بغداد و مناطق جنوبی این کشور حاکی از مسدودشدن راهها، تعطیلی مدرسهها و ادارهها است. اسوشیتدپرس نیز به نقل از شاهدان خبر از حمله معترضان به کنسولگری جمهوری اسلامی در کربلا دادهاست.
خبرگزاری فرانسه میگوید معترضان در پایتخت عراق و دیگر مناطق جنوب آن کشور اقدام به بستن خیابانها و راهها، ادارههای دولتی و مدارس کردهاند.
به گزارش این خبرگزاری معترضان با قراردادن خودروها در وسط چهارراهها در مناطقی از بغداد جلوی رفتوآمدها را گرفتهاند. شماری از آنها نیز در مدرسهها دست به تحصن زدهاند. همزمان اتحادیه آموزگاران نیز اعتصاب خود را تمدید کردهاست.
اتحادیهها، انجمنها و تشکلهای صنفی از جمله پزشکان، مهندسان و وکلای عراقی از اعتراضات حمایت کردهاند.
خبرگزاری اسوشیتدپرس به نقل از شاهدانی که هویت خود را به دلایل امنیتی فاش نکردهاند، گزارش دادهاست که روز ۱۲ آبان ماه دهها تن از معترضان به کنسولگری جمهوری اسلامی در کربلا حمله کردهاند.
بنا بر این گزارشها معترضان از موانع گذشته و پرچم جمهوری اسلامی را نیز پایین کشیده، پرچم عراق را جایگزین کردهاند.
نیروهای امنیتی اقدام به شلیک هوایی کردهاند تا تجمع را پراکنده کنند. معترضان از سوی دیگر به سوی آنها سنگ پرتاب کرده و دور ساختمان کنسولگری تایـِر آتش زدهاند.
با این حال اسوشیتدپرس میگوید از تلفات انسانی گزارشی منتشر نشدهاست.
از سوی دیگر خبرگزاری فارس مهاجمان را «افرادی ناشناس» توصیف کرده و شبکه العالم وابسته به صداوسیمای جمهوری اسلامی به نقل از سرکنسول ایران در کربلا گفته «شرایط به حالت عادی برگشته است».
خبرگزاری رویترز از سوی دیگر بیانیه عادل عبدالمهدی، نخستوزیر عراق را بازتاب داده است که در آن از معترضان خواسته شده به احیای روند عادی در کشور کمک کنند و گفته شده ادامه اعتراضات «میلیادرها دلار» خسارت به اقتصاد کشور میزند.
در بیانیهای که دفتر نخستوزیر عراق عصر یکشنبه منتشر کرده گفته شده که اعتراضات «سازوکار سیاسی کشور را تکان دادهاست» و موفق شده به اهداف خود دست یابد؛ و اکنون باید متوقف شد چراکه ممکن است فعالیتهای اقتصادی و بازرگانی عراق را مختل کند.
وضعیت اقتصادی در یکی از بزرگترین منابع نفتی جهان، در کنار اتهامهای گسترده در مورد فساد اداری و سیاسی، بیکاری و شرایط و کیفیت زندگی در این کشور خود جرقه اولیهای بود که اعتراضات گسترده را در عراق شعلهور کرد.
معترضان اما اکنون خواستار تغییرات گسترده در طبقه حاکم و پایان دخالتهای خارجی در کشور خود هستند.
بیش از ۲۵۰ تن از شهروندان از آغاز اعتراضات طی یک ماه گذشته جان خود را از دست دادهاند