خانه / اخبار مهم روز / هشدار گروه طالبان به آمریکا بخاطر کشته شدن قاسم سلیمانی

هشدار گروه طالبان به آمریکا بخاطر کشته شدن قاسم سلیمانی


رسانه‌های ایران: طالبان کشته شدن سلیمانی به دست آمریکا را ماجراجویی بزرگ خواند

برخی رسانه‌های ایران با انتشار بیانیه‌ای منتسب به گروه طالبان، مدعی شدند که این گروه مسلح افغانستانی عملیات کشتن فرمانده سپاه قدس را « یک ماجراجویی بزرگ» آمریکایی‌ها توصیف کرده و درباره پیامدهای آن هشدار دادند.

خبرگزاری تسنیم، خبرگزاری نزدیک به سپاه پاسداران ایران گزارش کرد که طالبان افغانستان 4 ژانویه 2020 با انتشار به ایالات متحده امریکا بخاطر کشته شدن قاسم سلیمانی هشدار داده و اعلام کردند: «با تاسف اطلاع یافته‌ایم که جنرال قاسم سلیمانی در حمله نیروهای وحشی امریکایی به قتل رسیده است، امارت اسلامی قتل او را یک ماجراجویی بزرگ از سوی امریکایی‌ها می‌داند و نسبت به عواقب آن هشدار می‌دهد.»

در ادامه این بیانیه آمده است: «از بارگاه متعال برای این مجاهد بزرگ جنت‌الفردوس و برای خانواده و متعلقین او صبر جمیل و اجر جزیل مسئلت داریم، امارت اسلامی تاکید می‌کند، جهاد در برابر وحشی گری و اشغال گری امریکا در افغانستان ادامه دارد».

خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران ایران به نقل از بیانیه گروه طالبان نوشته است: «برخورد آمریکا پس از قتل ژنرال سلیمانی و وحشت ترامپ از به عهده گرفتن مسئولیت این قتل نشان می‌دهد که آمریکا ناتوان تر از هر زمانی است.

ایالات متحده آمریکا بامداد جمعه (3 ژانویه 2020)، کاروان حامل سلیمانی و ابو مهدی المهندس معاون رئیس حشد الشعبی عراق را هدف قرار داد که منجر به کشته شدن آنها و شماری از فرماندهان سپاه ومسئولان حشد الشعبی شد.

قابل ذکر است که ایران متهم است به حمایت مالی و تسلحاتی گروه‌های «تروریستی» به شمول گروه طالبان در افغانستان. بارها از نزد جنگجویان گروه طالبان اسلحه‌های ساخت ایران بدست آمده است.

برخی از مقام‌های افغان نیز در گذشته دولت ایران را به همکاری و حمایت از گروه طالبان متهم کرده بودند. اما مقام‌های ایرانی همواره چنین اتهامات را رد کرده‌اند.

همچنان وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) چندی قبل در گزارشی نوشت، دولت ایران طالبان را در افغانستان حمایت مالی، نظامی و آموزشی می‌کند. پنتاگون در گزارش‌اش تایید کرد که دولت ایران پول، آموزش و اسلحه در دسترس طالبان قرار می‌دهد.

در ماه مه 2018 طالبان به ولایت فراه افغانستان به صورت گروهی حمله کرده و برای ساعت‌ها با نیروهای امنیتی و دفاعی افغان جنگیدند، سربازان افغان حمله طالبان را به عقب زدند و دست‌کم 300 طالب کشته و ده‌ها تن دیگر آنان دستگیر شدند، پس از آن، فرمانده پولیس فراه در یک نشست خبری اعلام کرد، سلاح‌های که از نزد جنگجویان طالبان بدست ما افتاده ساخت ایران اند.

فضل احمد شیرزاد فرمانده پولیس فراه در این نشست گفت، ایران با تمویل و تجهیز کردن گروه طالبان تلاش دارد ناامنی‌ها در این ولایت را بیشتر سازد. او گفت: «ایران، با تمویل و تجهیز کردن گروه طالبان در فراه مستقم در ناامنی‌های این ولایت دست دارد، زیرا ولایت فراه برای این کشور از اهمیت زیاد برخوردار است».

حدود هشت ماه قبل ملا شیرمحمد، یکی از سرگروهان سابق طالبان در ولایت فاریاب در شمال افغانستان هنگامی که به روند صلح پیوست اعتراف کرد: «طالبان مستقل نیستند و از سوی ایرانیها، پاکستانی‌ها و چیچینی‌ها فرماندهی می‌شوند».

همچنان، ملا عبدالغفار طوفان یکی از فرماندهان ارشد طالبان در ولایت بادغیس در غرب افغانستان که در ماه اوت 2018 به دولت پیوست گفت، کشورهای ایران، روسیه و چین افرادش را حمایت مالی و نظامی می‌کردند. ملا عبدالغفار طوفان با 50 تن از افرادش در ولایت بادغیس افغانستان به روند صلح پیوستند. این فرمانده ارشد طالبان گفت: «ایران، روسیه و چین این سه کشور به ما کمک می‌فرستند و از داخل هر ولایت هم مثل این سه کشوری که نام گرفتم همین قسم فیودال‌های است که برای طالبان مرمی، مهمات کمک می‌کنند و همین است که می‌گویند افغانستان جور نمی‌شود».

همچنان قبل از این برخی مقام‌های حکومت افغانستان از دیدارها و گفت‌وگوهای برخی کشورها با اعضای طالبان انتقاد کرده و گفته بودند، این اقدام باعث مشروعیت بخشیدن به این گروه می‌شود.

چندی قبل، همزمان با سفر یک هیات گروه طالبان به ایران، سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان، میزبانی کشورها از طالبان را «خلاف اصول و قوانین جهانی» خواند. صدیق صدیقی، سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان در صفحه فیسبوک نوشته بود: «اصول و حقوق همسایگی می‌طلبد تا کشورهای همسایه تنها از تلاش‌های دولت مشروع افغانستان پشتیبانی کنند».

سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان در ادامه نوشته بود: «انتظار ما از کشورهای همسایه این نیست که از یک گروه هراس‌افگن که هنوز هم دست‌هایشان به خون افغان‌های بی‌گناه سرخ است و به ویرانی افغانستان می‌اندیشند، میزبانی کنند».

صدیقی افزود: «به باور ما، میزبانی از چنین گروهی خلاف تمام اصول و روابط میان کشورهاست، به ویژه برای حکومت افغانستان که همیشه خواهان روابط حسنه و نیک با همسایه‌های خود می‌باشد».