خانه / اخبار مهم روز / تهدید شبه‌نظامیان حزب الله به «برافروختن آتش جنگ» در عراق

تهدید شبه‌نظامیان حزب الله به «برافروختن آتش جنگ» در عراق

گروه شبه‌نظامی حزب‌الله شامگاه دوشنبه 2 مارس 2020 تهدید کرد چنانچه مصطفی الکاظمی رئیس دستگاه اطلاعات برای تصدی پست نخست وزیری عراق پیشنهاد شود، آتش جنگ در عراق را برخواهد افروخت.

به گزارش خبرگزاری‌ها این گروه شبه‌نظامی در بیانیه‌ای مصطفی الکاظمی رئیس دستگاه اطلاعاتی عراق، نامزد احتمالی پست نخست وزیری این کشور را متهم کردند که به آمریکایی‌ها در کشتن قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس ایران و به همراه او ابو مهدی المهندس کمک کرده است.

این گروه شبه‌نظامی همچنین گزینه مناسب برای نخست وزیری عراق در شرایط کنونی را همان عادل عبدالمهدی دانسته و خواستار بازگشتن او به قدرت شدند تا به گفته آنها عراق بتواند چالش‌های کنونی را پشت سر بگذارد.

در بیانیه شبه‌نظامیان حزب الله همچنین به نقل از برخی درباره نامزدی مصطفی الکاظمی رئیس دستگاه اطلاعاتی عراق برای مقام نخست وزیری اشاره شده اما این در حالی است که یک منبع سیاسی چند روز پیش در گفتگو با رسانه‌های محلی این موضوع را تکذیب کرد و از رسانه‌ها خواست تا در انتقال اطلاعات جانب احتیاط را رعایت کنند.

از سویی عادل عبدالمهدی نخست وزیر مستعفی عراق که در شرایط کنونی در مقام سرپرستی دولت است دوشنبه در نامه‌ای به برهم صالح رئیس جمهوری عراق، ضمن ابراز تاسف شدید از عدم موفقیت محمد توفیق علاوی در ماموریت تشکیل دولت جدید، خواستار برگزاری انتخابات زودهنگام شد.

عبدالمهدی همچنین از مجلس نمایندگان عراق خواست تا با انعقاد جلسه‌ای استثنائی به موضوع قانون انتخابات، حوزه‌های انتخاباتی و کمیساریای انتخابات رسیدگی کرده و 4 دسامبر 2020 را به عنوان زمان برگزاری انتخابات پیشنهاد کرد.

عبدالمهدی همچنین خواستار اعلام انحلال شورای نمایندگان عراق 60 روز پیش از موعد پیشنهادی او برای برگزاری انتخابات شد.

او همچنین خواستار اجرای همه‌پرسی هم‌زمان با انتخابات‌ مورد نظرش درباره اصلاحات قانون اساسی شد.

عبدالمهدی همچنین ضمن هشدار درباره خطر ادامه خلاء قانونی و اداری در عراق خواستار آن شد تا در اسرع وقت و بنا بر ماده 76 فانون اساسی کشورش دولت جدیدی تشکیل شود.

شایان ذکر است محمد توفیق علاوی، نخست‌وزیر جدید عراق روز یکشنبه اول مارس 2020، پس از موفقیت دوباره پارلمان این کشور در تشکیل جلسه فوق‌العاده، از تشکیل دولت بازمانده و در انجام این ماموریت ناکام ماند و از سمت نخست‌وزیری عراق استعفا کرد.

در پی عدم موفقیت و بازماندن محمد توفیق علاوی نخست وزیر عراق از تشکیل دولت و استعفای او برهم صالح رئیس جمهوری عراق رایزنی‌هایی دو هفته‌ای را جهت تعیین جایگزینی برای علاوی آغاز کرد.