مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در میان دو مقام ارشد این نهاد در جریان کنفرانس خبری در مقر اصلی سازمان
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت در میان دو مقام ارشد این نهاد در جریان کنفرانس خبری در مقر اصلی سازمان
ارسال
مدیر کل سازمان جهانی بهداشت ضمن تائید خبر ورود هیئت این سازمان به تهران، میگوید «مهمترین نگرانی ما شیوع ویروس کرونا در ایران، کره جنوبی، ایتالیا و ژاپن است».
آمار رسمی اعلامشده در ایران حاکیست تا روز ۱۲ اسفند بیش از ۱۵۰۰ نفر به بیماری ناشی از ویروس کرونای جدید، کووید-۱۹، مبتلا شده و ۶۶ نفر جان خود را از دست دادهاند.
حتی با در نظر گرفتن آمارهای رسمی، ایران پس از چین بیشترین شمار قربانیان ناشی از پیامدهای ویروس کرونا را دارد. البته در خود ایران و حتی در میان مقامهای رسمی تردیدهایی در مورد درستی آمار مبتلایان و جانباختگان ارائه شده است. مقامهای دولت جمهوری اسلامی تردیدها را رد کردهاند.
دکتر تدروس آدانوم گبریسوس روز گذشته در حساب کاربری خود در توئیتر اعلام کرده بود که هواپیمای سازمان جهانی بهداشت دربرگیرنده کارکنان این نهاد و تجهیزات پزشکی از دبی وارد تهران شده است.
تجهیزات سازمان جهانی بهداشت برای ایران در حال بارگیری در دبی امارات
او در عین حال از اینکه ایالات متحده به ایران پیشنهاد کمک برای مقابله با ویروس را داده ستایش کرده و میگوید «ما اکنون یک دشمن مشترک داریم» و مقابله با این ویروس برای «بنای پلی برای صلح، بسیار بسیار مهم است».
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری ایالات متحده، روز یکشنبه گفته بود دولت او آماده کمک به ایران برای مقابله با شیوع بیماری کرونا است و این کمک «منوط به درخواست» جمهوری اسلامی است.
وزارت امور خارجه ایران پیشنهاد آمریکا را «ادعایی مضحک و یک بازی سیاسی-روانی» توصیف کردهاست. تهران اما کمکهای ارائهشده از سوی کشورهای اروپایی را پذیرفته است.
دکتر تدروس روز دوشنبه در جریان نشست خبری خود با رسانهها تاکید کرد که همهگیری فعلی در ایران، کره جنوبی، ایتالیا، و ژاپن، بزرگترین نگرانی برای نهاد تحت مدیریت او است.
در حال حاضر کره جنوبی ابتلای نزدیک به پنج هزار شهروند خود به ویروس کرونا و جان باختن ۳۴ نفر را تائید کرده است. کره جنوبی تمهیدات گستردهای را برای آزمایش شهروندان در پی گرفته و دهها هزار نفر تا کنون مورد آزمایش قرار گرفتهاند.
در ایتالیا آمار مبتلایان در روز دوشنبه از دو هزار نفر گذشت و آمار جانباختگان به ۵۲ نفر رسید. در ژاپن بهطور رسمی ابتلای ۲۵۶ نفر و درگذشت ۶ نفر تائید شدهاست. این رقم بدون در نظر گرفتن کشتی مسافربریست که در ساحل این کشور قرنطینه شد. در آن کشتی بیش از ۷۰۰ نفر به ویروس مبتلا شدند که تا کنون ۶ تن از آنها جان خود را از دست دادهاند.
در ایالات متحده نیز رقم جانباختگان در روز دوشنبه بهطور ناگهانی افزایش پیدا کرد و به شش تن رسید. ابتلای بیش از ۹۰ تن نیز تائید شده است.
رئیس سازمان جهانی بهداشت در نشست خبری خود اظهار کرده مهار ویروس «امکانپذیر است» و «باید اولویت اصلی تمامی کشورها باشد».
برخی پژوهشگران و کارشناسان میگویند ویروس کرونای جدید احتمالا به مرحله همهگیری جهانی رسیده است یا نزدیک شدهاست.
دکتر آنتونی فاوچی، مدیر مؤسسه ملی آلرژی و بیماری های عفونی آمریکا، روز دوشنبه به شبکه اماسانبیسی گفته بود «با نگاه به تعاریف مختلف از یک همهگیری جهانی… [میبینیم که] چندین و چند انتشار پایدار، از یک عامل شدیدا عفونی، در نقاط مختلف جهان وجود دارد».
دکتر تدروس در جریان نشست خبری خود گفت «پیام من به تمامی کشورها این است: ما در خیابان یکطرفه قرار نداریم. ما میتوانیم ویروس کرونا را عقب برانیم».