بر اساس آمارهای سازمان بهداشت جهانی شمار قربانیان ویروس کرونا روز شنبه ۱۴ مارس/ ۲۴ اسفند از مرز پنج هزار نفر گذشت. اکنون بیش از ۱۴۰ هزار نفر در سراسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. اروپا اکنون کانون مبتلایان به ویروس کرونا در جهان است.
کشورهای مختلف تدابیر و محدودیتهای گوناگونی برای مقابله با این همهگیری اندیشیدهاند
سازمان بهداشت جهانی (WHO) هشدار داده است که اکنون اروپا «مرکز عفونت کروناویروس» است و دانستن زمان کاهش شیوع این بیماری غیرممکن است.
تودروس آدانان قبرسیو، رئیس سازمان جهانی بهداشت گفته به استثنای چین، در قاره اروپا در مقایسه با سایر کشورهای جهان در حال حاضر تعداد مرگ و میر بیشتری گزارش شده است.
او گفته:
«اکنون هر روز موارد بیشتری نسبت به آنچه در چین در اوج بیماری همهگیر آن گزارش شد، گزارش میشود.»
به دنبال این تحولات برخی از کشورهای اروپایی گفتهاند تمام با بخش بزرگی از مرزهای خود را به روی اتباع خارجی میبندند.
آژانس حمایت مدنی ایتالیا روز جمعه اعلام کرد که در ۲۴ ساعت پیش از آن ۲۵۰ نفر در این کشور به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست دادهاند.
شمار قربانیان ویروس کرونا در ایتالیا اکنون هزار و ۲۶۶ نفر است.
تعداد افراد مبتلا به این ویروس در ایتالیا نسبت به روز گذشته رشدی ۱۷ درصدی داشته و شمار مبتلایان به ۱۷ هزار و ۶۶۰ نفر رسیده است. بیش از یک هزار و ۴۰۰ نفر از مبتلایان نیز بهبود یافتهاند.
دولت ایتالیا برای کنترل بحران رفتوآمد مردم در سراسر کشور -مگر برای کار و موارد اضطراری-، تمامی اجتماعات و همینطور مسابقات ورزشی را ممنوع کرده است.
کل این کشور هم اکنون در قرنطینه به سر میبرد.
اسپانیا هم برای ۱۵ روز آینده در شرایط اضطراری قرار گرفته تا بتواند بهتر با بیماری کووید ۱۹ مبارزه کند.
پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا، روز جمعه این وضعیت اضطراری را اعلام کرد و گفت که در جلسه کابینه در روز شنبه در این باره به طور رسمی تصمیم گرفته خواهد شد.
وضعیت اضطراری به دولت اختیار خواهد داد تا اقدامات گستردهای از جمله تعطیلی موقت کارخانهها یا هر مکان دیگری را انجام دهد.
دولت بریتانیا هم اعلام کرده تجمعات عمومی بزرگ برگزار نخواهند شد.
تا روز جمعه ۷۹۸ نفر در این کشور به ویروس کرونا مبتلا شدند.
در مجارستان دستور تعطیلی مدارس صادر شده است. دولت چک هم مقررات سفت و سختی برای مقابله با ویروس کرونا در این کشور وضع کرده و مراکز خرید، رستورانها و کافهها را تعطیل کرده است.
وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده کلیه جابهجاییهای داخل این کشور را به حالت تعلیق در میآورد. این مقررات منع تردد از روز دوشنبه تا ۱۱ ماه می اجرا خواهد شد. وزارت دفاع آمریکا اعلام کرده فقط موارد اضطراری شامل این مقررات نخواهند بود.
فرمان ممنوعیت سفر اتباع اتحادیه اروپا به آمریکا نیز از امروز اجرایی شده است.
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا در این کشور وضعیت اضطراری اعلام کرد. اعلام وضعیت اضطراری ملی، یک اختیار ویژه برای ریاست جمهوری است که به ندرت مورد استفاده قرار می گیرد. این اختیار به آژانس مدیریت اضطراری فدرال اجازه میدهد تا به دولتهای ایالتی و محلی کمک کند و واکنشهای کشور را نسبت به بحران هماهنگ کند.
آمریکا همچنین سفیر چین را احضار کرده و به سخنان یک دیپلمات چینی که گفته بود نظامیان آمریکایی احتمالا ویروس را به چین منتقل کردهاند، اعتراض کرده است.
کشورهای آمریکای مرکزی هم اقدامات ویژهای را برای مهار بحران بالقوه ناشی از بیماری کووید ۱۹ انجام دادهاند؛ هر چند این منطقه تعداد کمی از موارد را در مقایسه با سایر کشورهای مبتلا تأیید کرده است.
رهبران و کارشناسان نگران این هستند که این کشورها به دلیل سیستم مراقبتهای بهداشتی ضعیف، آسیبپذیرتر باشند و از این رو اقدامات پیشگیرانه شدیدتری را انجام میهند.
روز پنجشنبه وزارت بهداشت کاستاریکا ۲۳ مورد ابتلا به ویروس کرونا را تایید کرد که بیشترین تعداد بیماری در کشورهای آمریکای مرکزی است.
پاناما هم سهشنبه گذشته خبر از مرگ نخستین مبتلا به ویروس کرونا داد.
هندوراس دو مورد اول مبتلایان این کشور را در روز چهارشنبه آزمایش کرد.
گواتمالا روز جمعه اولین مورد ابتلا به این ویروس را گزارش داد.
السالوادور و نیکاراگوئه هنوز هیچ مورد ابتلایی را تأیید نکردهاند.
ونزوئلا روز جمعه خبر داد که نخستین موارد ابتلا به ویروس کرونا را در این کشور شناسایی کرده است.
کلمبیا مرزهای خود را با ونزوئلا بسته و ورود مسافران اروپایی و آسیایی را به این کشور ممنوع کرده است.
در مکزیک شمار مبتلایان به ویروس کرونا به ۲۶ نفر رسیده است.
در جامائیکا به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا وضعیت اضطراری اعلام شده است. آندرو هولنس، نخست وزیر این کشور از کوبا خواسته تا ۱۰۰ پرستار به جامائیکا اعزام کند.
در استرالیا تعداد مبتلایان به ۲۰۰ نفر رسیده و سه نفر جان باختهاند.
جاسیندا آردرن، نخستوزیر نیوزیلند گفته از فردا هر کس وارد این کشور شود باید برای دو هفته خود را قرنطینه کند. این مقررات جدید هم شامل شهروندان این کشور و هم اتباع خارجی میشود. در نیوزیلند شش مورد ابتلا به ویروس کرونا گزارش شده است.
در چین هم ۱۳ مورد مرگ و ۱۱ مورد ابتلا گزارش شده است.
در کره جنوبی باز هم آمار ابتلا افزایش یافته است. مقامهای این کشور از ابتلای ۲۰۴ نفر خبر دادهاند.
دولت عربستان هم اعلام کرده که از روز یکشنبه ۱۵ مارس تمام پروازهای بینالمللی را برای دو هفته تعطیل میکند. شهروندان سعودی خارج از کشور میتوانند به کشور برگردند اما باید خود را قرنطینه کنند.
در عربستان ۸۶ مورد ابتلا به ویروس کرونا گزارش شده است.