وزارت بهداشت اعلام کرد ۲۹۴۰۶ نفر به ویروس کرونا مبتلا و ۲۲۳۴ نفر تابحال فوت کردهاند. لاریجانی رئیس مجلس اظهار امیدواری کرد که ظرف چند هفته کرونا “جمع و جور” میشود اما معاونش از “تصمیمات قطره چکانی” انتقاد کرد.
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت روز پنجشنبه ۲۶ مارس (هفتم فروردین) آخرین آمار مربوط به کرونا را به روز رسانی کرد و گفت در مجموع ۲۹۴۰۶ نفر به ویروس کرونا مبتلا و ۲۲۳۴ نفر نیز تابحال جان باختهاند. سخنگوی وزارت بهداشت از شناسایی ۲۳۸۹ مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا و فوت ۱۵۷ نفر در ۲۴ ساعت گذشته خبر داد.
به گفته این مقام وزارت بهداشت ایران بیماری حدود ۲۷۴۶ نفر از مبتلایان به کووید ۱۹ شدید است.
علیرغم افزایش شمار مبتلایان و جان باختگان کرونا در ایران برخی از مقامات عالیرتبه کشور، از جمله حسن روحانی، رئیس جمهور و علی لاریجانی، رئیس مجلس، ادعا کردهاند که ایران در کنترل کرونا از بسیاری کشورهای جهان جلوتر است.
حسن روحانی روز چهارشنبه در جلسه هیات دولت در سال جدید گفت: «تا امروز کمبود تخت ، پرستار و پزشک نداشتیم حتی در بخشهای مراقبتهای ویژه در اکثر شهرها و استانهای ما بخش اضافی داریم… معلوم است که برنامهریزی خوبی دارد انجام میگیرد.»
او ولی امروز از فرستادن نامهای به آیتالله خامنهای خبر داده که در آن اجازه برداشت یک میلیارد دلار برای تجهیز بیمارستان و رفع نیازهای بهداشتی خبر داده است.
علی لاریجانی، رئیس مجلس نیز روز پنجشنبه ۲۶ مارس (هفتم فروردین) در آیین آغاز رزمایش سراسری دفاع بیولوژیک سپاه پاسداران در برابر ویروس کرونا گفت: «اگر مردم نهایت همکاری را داشته باشند، در چند هفته آینده میتوان این بیماری را جمع و جور کرد.»
لاریجانی در ادامه صحبتهای خود بدون ارائه هیچ آماری اعلام کرد در نتیجه تصمیماتی که ستاد ملی مبارزه با کرونا گرفته در بسیاری از استانهای کشور درگیری با کرونا سیر نزولی را طی میکند.
لاریجانی همچنین از مردم خواست از مسافرت در تعطیلات پرهیز کنند و به ویژه در سیزده بدر به بوستانها و غیره نروند.
پزشکیان: با تصمیمات قطره چکانی به جایی نمیرسیم
مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس ایران، برخلاف صحبتهای لاریجانی از “تصمیمات قطرهچکانی و موقت” انتقاد کرده و خواستار برخورد محکم و قاطع در مقابله با کرونا شد.
مسعود پزشکیان: معتقدم با تصمیمات قطرهچکانی و موقت به جایی نخواهیم رسید
مسعود پزشکیان، نایب رئیس مجلس که قبلا وزیر بهداشت ایران هم بوده، در مطلبی که در حساب اینستاگرام خود منتشر کرده نوشته است: «معتقدم با تصمیمات قطرهچکانی و موقت به جایی نخواهیم رسید و همانطور که در بیشتر کشورهای دنیا انجام شد، محکم و قاطع باید برخورد کرد و کل کشور را در حالت آمادهباش قرار داد والا ممکن است این ویروس تا ماهها با ما همراه باشد و بسیاری از مسئولان ، پزشکان و مردم ما را از دست ما بگیرد.»
پزشکیان یک ماه پیش هم از دولت خواسته بود وقت را از دست ندهد و قاطعانه و سریع قرنطینه شهرهای آلوده، منع رفت و آمد و تعطیلی ارگانهای دولتی را با نظر کارشناسان داخلی و خارجی اعمال کند.
پزشکیان همچنین از دولت خواسته بود که شهر قم را از نخستین روز شیوع ویروس کرونا قرنطینه کند.
محمدرضا نجفی، نماینده مردم تهران در مجلس نیز در نامهای سرگشاده خطاب به حسن روحانی به شدت از وضعیت مدیریت بحران شیوع کرونا در کشور انتقاد کرد و خواستار تغییر رویکردها در مقابله با این بحران شده است.
او در این نامه نوشته است: «موج دوم گسترش و شیوع بیماری که به طور خود به خود در نیمه دوم فرودرین ما را به چالش میکشید، چیزی شبیه وضعیتی که ایتالیا اکنون با آن دست به گریبان است، با ۸ ملیون سفر نوروزی انجام شده شدیدتر، عمیق تر و طولانی تر از آنچه پیش بینی میشد، گریبانگیر ما خواهد شد و نتیجه آن مسامحه را نه تنها در این موج، بلکه در ادامه (امواج بعدی) نیز خواهیم دید.»