خانه / اخبار مهم روز / بحران کرونا در هند؛ افزایش شدید بیکاری و فقر

بحران کرونا در هند؛ افزایش شدید بیکاری و فقر

ازدحام کارگران روزمزد هندی برای ترک دهلی، به رغم ممنوعیت تردد و تجمع

منع رفت و آمد سراسری در هند به خاطر شیوع کرونا ده‌ها هزار کارگر را در پایتخت بیکار و بی‌خانمان کرده است. کارگرانی که در دهلی نو بیکار شده‌اند می‌کوشند با هر وسیله‌ای و حتی پیاده به روستاها و شهرستان‌های خود بازگردند.

دولت هند با شناسایی نخستین موارد ابتلا به ویروس جدید کرونا در این کشور تدبیرهای سخت‌گیرانه‌ای را در دستور کار قرار داد که پیامد آن، به خصوص برای قشرهای فقیر و کارگران روزمزد هر روز آشکارتر می‌شود.

هند با حدود یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون جمعیت دومین کشور پرجمعیت جهان است. مطابق دستور دولت از نیمه‌شب سه‌شنبه، پنجم فروردین این کشور پهناور در قرنطیه کامل قرار دارد و جا به جایی مسافران به هر طریق، از جمله با اتوبوس، قطار و هواپیما متوقف شده است.

نارندرا مودی، نخست‌وزیر هند می‌گوید هدف تدابیر سخت‌گیرانه حفاظت از جان و سلامت شهروندان است و مردم باید تحت هر شرایطی در خانه بمانند.

از پنج روز پیش تمام مراکز آموزشی تعطیل و فعالیت همه واحدهای تولیدی و خدماتی، به استثنا فروشگاه‌های مواد غذایی، مراکز بهداشتی و نهادهای امنیتی متوقف شده است.

گزارشگر شبکه یک تلویزیون آلمان ARD در هند روز یک‌شنبه دهم فروردین (۲۹ مارس) از دهلی‌نو گزارش داد که با محدودیت‌های اعمال شده ده‌ها هزار کارگر ساختمانی در پایتخت از کار بیکار شده‌اند و با توجه به توقف فعالیت وسایل نقلیه عمومی برای بازگشت نزد خانواده‌هایشان با مشکل روبرو هستند.

معضل کارگران روزمزد در دهلی‌نو

اغلب کارگران ساختمانی در دهلی‌نو مهاجران شهرستان‌ها و روستاها هستند و در دوره کار در همان عمارت‌های نیمه ساخته سکونت دارند و با متوقف شدن فعالیت‌های ساختمانی هم بیکار شده‌اند هم بی‌سرپناه.

بنابر گزارش‌ها در روزهای گذشته جمعیت انبوهی از افراد بیکار شده که اغلب جوان هستند در حال ترک پایتخت هستند و به علت توقف فعالیت اتوبوس‌ها و قطارهای بین‌شهری تعداد زیادی از آن در خروجی‌های شهر سرگردانند و برخی پیاده به سمت مقصد راه افتاده‌اند.
تلاش برای ترک دهلی‌نو، با هر وسیله و هر امکان

تلاش برای ترک دهلی‌نو، با هر وسیله و هر امکان

گزارشگر تلویزیون آلمان از مشاهده مرد جوانی به نام راجو خبر می‌دهد که از شهر آگرا در ۲۰۰ کیلومتر دهلی برای کار به پایتخت آمده بوده و اکنون تمام دار و ندارش را در بقچه‌ای به کول گرفته و پیاده به سمت خانه راه افتاده است.

راجو می‌گوید در ساختمانی که کار می‌کرد دو روز تمام غذایی گیرش نیامده و گرسنگی کشیده است. او گفته این وضعیت دست‌کم یک ماه طول خواهد کشید و به همین دلیل بهتر است به خانه بازگردد و کنار خانواده باشد.

ازدحام در پایانه اتوبوسرانی

منابع خبری از ازدحام شدید در پایانه اتوبوسرانی بین‌شهری در نزدیکی دهلی گزارش داده‌اند که نیروهای پلیس با تمام توان و به سختی می‌کوشند جمعیت را متفرق کنند.

گرچه رفت و آمد اتوبوس‌ها ممنوع شده با این همه هزاران کارگر مهاجر و روزمزدی که در دهلی بیکار شده‌اند و پول و امکانی برای ماندن در پایتخت ندارند به ایستگاه‌های اتوبوسرانی هجوم می‌آورند تا با هر وسیله‌ای که پیدا کنند به زادگاه‌خود بازگردند.

مطابق تصویرها و ویدوئوهای منتشر شده در بسیاری از شهرهای هند مقرارت منع رفت و آمد به درستی اجرا نمی‌شود و تعداد زیادی از شهروندان همچنان در شهرها تردد می‌کنند.

مسئولان محلی وعده داده‌اند برای بازگرداندن کارگران بیکار شده و سرگردان در دهلی تعدادی اتوبوس اعزام کنند. مسئولان دهلی نیز گفته‌اند ماموران بهداشتی را برای معاینه مسافران پیش از خروج از شهر به مراکز تجمع کارگران میفرستند.

برخی کارشناسان پیش از این احتمال داده‌اند که حدود یک میلیون نفر در هند به ویروس جدید کرونا و بیماری کووید ۱۹ مبتلا شوند.

تا روز یک‌شنبه نزدیک به هزار مبتلا به ویروس کرونا در هند، از جمله ۳۴ نفر در دهلی شناسایی شده و بر اثر بیماری کووید ۱۹ دست‌کم ۲۵ نفر در این کشور کشته شده‌اند.

تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در سر تا سر جهان تا غروب یک‌شنبه به نزدیک ۶۸۵ هزار نفر رسیده و شمار قربانیان از مرز ۳۲ هزار نفر فراتر رفته است. در حال حاضر ایالات متحده آمریکا بیشترین موارد ابتلا و ایتالیا بیشترین تعداد قربانیان را ثبت کرده‌اند.